Guider

Hur man fixar närhetssensor fungerar inte på iPhone

Du har antagligen hört talas om närhetssensorn. Det finns i dagens smartphones. Vad är närhetssensorn? Hur viktigt är det? Och hur det används på iPhone? Närhetssensorn introducerades för första gången 2007. Närhetssensorn upptäcker alla objekt nära skärmen och används i iOS för att få displayen att sova när du ringer och när din iPhone är ansluten till örat. Detta är en av de första viktiga funktionerna i iPhone som gör att skärmen på iPhone inte kan beröras oavsiktligt när du ringer. Den här funktionen syftar också till att spara batteritid när du har en lång konversation på din iPhone.

Vad händer om närhetssensorn inte fungerar på iPhone? IPhone-skärmen förblir tänd när du har ett telefonsamtal och oavsiktligt rör vid skärmen eller pekar på mixfunktionen så att din iPhone-mix är tyst och din vän inte kommer att kunna höra din röst. Det kan vara så irriterande. Så vi vill dela hur du fixar närhetssensor så att du kan njuta av din telefon bekvämt utan att behöva röra vid iPhone-skärmen.

Se även: Så här åtgärdar du problem med Iphone som inte ringer 

Sätt att fixa närhetssensorn fungerar inte på iPhone

www.digitaltrends.com

Ta bort fodralet och skärmskyddet och rengör bildskärmen

Det finns olika iPhone-fodral tillgängliga, tillverkade av olika material, med olika design och funktioner. Ta bort fodralet om du upptäcker problem med närhetssensorn. Om du har ett skärmskydd, ta bort det också. Rengör skärmen på din iPhone ordentligt.

Stäng av / på telefonen

Stäng av iPhone genom att trycka på strömbrytaren i några sekunder tills Slide Power Off visas och skjut den sedan åt höger. Vänta några sekunder och slå på den genom att trycka på strömbrytaren (viloläge / vakna). När en enhet beter sig är en omstart ofta allt som behövs för att saker ska börja fungera igen.

support.apple.com

Hård återställning

Den tvingade omstartsmetoden kan åtgärda många iPhone-problem, till exempel appkraschproblem, frysning eller eftersläpning av iPhone etc. Denna metod kan frigöra din iPhone-RAM och göra dess prestanda snabbare. Vissa användare sa att den här lösningen kan vara ganska praktisk när iPhone-närhetssensorn inte fungerar. Så här utför du en hård återställning:

 • Håll ned strömbrytaren och hemknappen samtidigt
 • Håll knapparna i minst 10 sekunder eller tills Apple-logotypen dyker upp

support.apple.com

Du kan också läsa: Så här fixar du iPhone kommer inte att ansluta till iTunes Store

Uppdatera iOS

Ibland kommer problemet på iPhone på grund av några fel. Detta problem löses vanligtvis när du uppdaterar programvaran till den senaste versionen. Uppdateringen ger också några andra korrigeringar och nya funktioner. Här är stegen för att uppdatera iOS:

 • Se till att du har en snabb internetanslutning. Den oavslutade uppdateringsprocessen kan orsaka problemet som kallas iPhone fastnat i återställningsläge.
 • Anslut din enhet till en strömkälla
 • Glöm inte att säkerhetskopiera dina data innan processen startar.
 • Gå till Inställningar> Allmänt> Programuppdatering.
 • iPhone kommer att söka efter uppdateringen. Den nya uppdateringen visas på skärmen om den är tillgänglig. Du kommer också att kunna se den korta förklaringen och uppdateringsstorleken.
 • Tryck på “Installera”.
 • iPhone startar om och installerar den senaste iOS-uppdateringen. Om det lyckas kommer du att välkomnas med skärmen "Uppdatera slutförd".

Återställ alla inställningar

Om ingen av dessa metoder fungerar kan du försöka utföra Återställ alla inställningar på din iPhone. Denna teknik återställer alla inställningar till fabriksinställningarna. För att utföra det, gå till Inställningar> Allmänt> Återställ> Återställ alla inställningar. När du har angett lösenordet trycker du lätt på Återställ alla inställningar för att avsluta processen.

Radera allt innehåll och alla inställningar

Denna metod raderar inte bara inställningarna utan också alla data och appar som du har på din iPhone. Det är därför du måste säkerhetskopiera data i förväg. Stegen liknar metoden “Återställ alla inställningar”, förutom den sista delen. Öppna Inställningar> Allmänt> Återställ> Återställ allt innehåll och inställningar. Ange ditt lösenord och tryck sedan på ”Radera iPhone” för att bekräfta.

Återställ din iPhone

Du kan fråga dig, vad är skillnaden mellan "Radera iPhone" och "Återställ iPhone" -metoder. Båda rensar alla data och inställningar på iPhone, men återställningsprocessen gör det djupare. Återställningsprocessen kommer också att formatera och installera om OS.

 • Anslut iPhone till Mac / PC med en blixtkabel
 • Se till att du har installerat den senaste iTunes-versionen på din Mac / PC
 • Öppna iTunes-programvaran
 • Klicka på Återställ på översiktsfliken
 • iTunes laddar ner firmware först
 • Låt återställningsprocessen slutföra

Återställ iPhone i DFU-läge

DFU-läge eller Device Firmware Upgrade gör att alla enheter kan återställas från vilket tillstånd som helst. För att återställa din iPhone i DFU-läge: anslut iPhone till Mac / PC och starta sedan iTunes. Håll ner strömbrytaren och hemknappen tills iPhone startar om. Vänta i 5 sekunder och släpp strömbrytaren men tryck på hemknappen. Om det lyckas förblir din iPhone-skärm mörk men iTunes kommer att upptäcka din iPhone i återställningsläge. Välj Återställ så hämtar iTunes den firmware som behövs och återställer din iPhone till fabriksinställningen.

Dessa problem / lösningar finns och är effektiva på iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 och iPhone 7 Plus.

Om du har provat alla problemfelsökningarna ovan, men närhetssensorn inte fungerar på iPhone, bör du besöka närmaste Apple-auktoriserade tjänsteleverantör eller besöka någon av Apples butiker i närheten.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found