Guider

Touch ID fungerar inte på iPhone - Så här fixar du det

Apple är ett av de mest populära företagen i världen och Apple-produkter kommer med innovationer. Touch ID är en av dem. Apple introducerade denna fantastiska funktion för första gången på iPhone 5s. Att använda Touch ID för att låsa upp din iPhone är snabbare och effektivare. När Touch ID inte fungerar på iPhone kan det störa dina smartphoneaktiviteter. Har du det här problemet just nu? Om svaret är ja, prova lösningarna nedan.

Se även: Kan inte skicka eller ta emot textmeddelanden på iPhone - Hur man fixar det 

Vad är Touch ID

Touch ID är iPhone-fingeravtrycksfunktion. Funktionen har fingeravtrycksidentitetssensorteknologi. Du kan använda den för att låsa upp din iPhone och om du vill köpa något på iTunes & App Store. Apple släppte den här funktionen för första gången på iPhone 5s.

Vad ska jag göra när Touch ID inte fungerar på iPhone

Se till:

 • Startknappen på din iPhone är fri från vatten, olja, annan vätska, smuts och damm. Du kan rengöra den med en mjuk trasa. Undvik att använda en flytande rengöringsmedel direkt på hemknappen.
 • Ta bort alla tillbehör som är fästa vid hemknappen, om det finns någon.
 • Se till att ditt registrerade finger också är fritt från vatten, olja, annan vätska, smuts och damm.
 • Om touch-ID som inte fungerar på iPhone-problemet uppträdde efter att du bytte ut monteringsskärmen hos obehörig tjänsteleverantör - kan det vara anledningen till att det inte fungerar.

Lösning 1: Växla Touch ID och lösenord

Du kan välja hur du ska använda ditt fingeravtrycks-ID för. Kommer du att använda den för att låsa upp din iPhone när du köper från iTunes & App Store? Att slå av och på funktionen kan lösa problemet.

 • Gå till inställningar >> Tryck på ID och lösenord
 • Ange ditt lösenord
 • Svep av upplåsning av iPhone och iTunes & App Store
 • Vänta några sekunder och dra tillbaka den

Lösning 2: Återställ pek-ID

Att ta bort dina registrerade fingeravtryck och lägga till dem igen kan fixa Touch ID som inte fungerar på iPhone-problemet. För att göra det, gå till fönstret Touch ID och lösenord och ta bort alla fingeravtrycks-ID: n du har registrerat. För att göra det, tryck på fingeravtryckslistan och tryck på "Ta bort fingeravtryck". När du har tagit bort alla registrerade fingeravtrycks-ID: n skapar du dem igen. När du registrerar dina fingeravtryck, se till att du spelar in det perfekt med hjälp av olika fingeravtryckssidor / positioner: vänster, höger, ovansida och så vidare.

Lösning 3: Starta om iPhone

Många iPhone-problem kan lösas genom att starta om enheten. Omstartsprocessen kan uppdatera iPhone, döda buggar och frysta appar. Tryck bara på Sleep / Wake-knappen i några sekunder tills meddelandet "Slide to power off" visas på skärmen. Svep den åt höger och vänta tills iPhone är helt avstängd. Efter en minut slår du på iPhone genom att trycka på samma knapp tills Apple-logotypen visas.

support.apple.com

Du kan också läsa: Så här fixar du en iPhone / iPad som inte ansluter till Bluetooth 

Lösning 4: Radera iPhone

Genom att radera iPhone raderar du alla dina inställningar, appar och data. Därför rekommenderas att du säkerhetskopierar din iPhon innan du utför den här metoden. För att radera din iPhone, följ stegen nedan.

 • Gå till Inställningar >> Allmänt >> Återställ >> Återställ allt innehåll och inställningar.
 • Ange ditt lösenord.
 • Tryck på Radera iPhone i ett popup-meddelande för att bekräfta din handling.

Lösning 6: Återställ iPhone

Återställningsprocessen rensar allt på iPhone, till exempel data, appar, inställningar, operativsystemet, firmware etc. Glöm inte att säkerhetskopiera dina data i förväg. Här är stegen:

 • Öppna iTunes-programvaran på din Mac / PC
 • Anslut din iPhone eller iPad till Mac / PC med en blixtkabel
 • Klicka på Återställ på fliken Sammanfattning
 • iTunes laddar ner firmware först
 • När processen är klar ställer du in enheten som ny.

Touch ID fungerar inte på iPhone efter iOS-uppdatering

Det är viktigt att uppdatera iOS på din iPhone. Det ger några fel- och felkorrigeringar och förbättringar av telefonens prestanda. Men processen går inte alltid smidigt, främst om du inte gör det ordentligt. Ett problem som kan uppstå efter iOD-uppdatering är, "Touch ID fungerar inte på iPhone". Om du har samma situation just nu kan dessa lösningar hjälpa ditt iPhone-problem.

Vänta en dag

Om du just har uppdaterat iOS på din iPhone och du upptäckte att Touch ID inte fungerar, vänta minst en dag. Ge enheten lite tid att lösa sig efter uppdateringen.

Installera om fingeravtryck

Uppdateringsprocessen kan ändra vissa inställningar på din iPhone. Kontrollera om det har återställt dina fingeravtryck också. Det är bättre om du återställer pek-ID genom att gå till Inställningar >> Pek-ID och lösenord >> tryck på alla fingeravtryckslistor >> tryck på Radera för att bekräfta. Skapa sedan det nya fingeravtrycks-ID: t.

Dessa problem / lösningar finns och är effektiva på iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 och iPhone 7 Plus.

Om problemet med Touch ID fortfarande visas trots att du har provat alla ovannämnda lösningar kan det vara ett hårdvaruproblem - kontakta Apple eller besök en av deras butiker.

Se även: FaceTime fungerar inte på iPhone - Hur man fixar det

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found