Guider

Så här fixar du Samsung Galaxy S7 Edge Bluetooth-problem

Samsung Galaxy S7 Edge, den senaste flaggskeppsenheten skapade en storm i smartphone-världen med sina fantastiska och coola funktioner. Men den här handenheten är inte fri från brister och användarna började klaga på olika problem. Bluetooth-problemet är ett av problemen som stör ägarna till den här enheten. I den här artikeln ska vi dela några lösningar så att du kan åtgärda Samsung Galaxy S7 Edge Bluetooth-problem.

Läs också: Samsung Galaxy S7 Edge vanliga problem och deras lösningar

Metoder för att åtgärda Samsung Galaxy S7 Edge Bluetooth-problem:

Metod 1: Slå av och på Bluetooth-omkopplaren

Detta är den enklaste lösningen för att fixa Samsung Galaxy S7 Edge Bluetooth-problemet. Gå mot inställningar och stäng av Bluetooth-alternativet. Vänta några sekunder och slå på den igen. Denna idé är tillämplig på andra frågor som Wi-Fi, GPS oavsett vilken smartphone du äger. Kontrollera om problemet är löst, om inte gå vidare till andra metoder.

www.androidcentral.com

Metod 2: Starta om enheten

Det kan vara användbart att starta om handenheten och det kan lösa Bluetooth-problemet på bara en sekund. För att starta om enheten, håll ned strömbrytaren och menyn visas. Tryck på Starta om.

Metod 3: Rensa cache från Bluetooth

Detta är en av de mest effektiva lösningarna. Följ stegen nedan.

  • Gå mot Inställningar> Applikationshanteraren> svep åt vänster eller höger för att ta med fliken Alla och välj slutligen 'Bluetooth'
  • Tryck på Force stop
  • Tryck sedan på Rensa cache och Rensa data.
  • Tryck på 'OK' för att bekräfta och starta om enheten.

Metod 4: Radera de tidigare parningarna och ställ in dem igen

Ett annat användbart sätt att åtgärda Bluetooth-problemet i din Galaxy S7 Edge är att radera alla tidigare Bluetooth-parningar och sedan ställa in dem igen. För att göra det, gå till Inställningar> Bluetooth så visas en lista över alla Bluetooth-enheter som är ihopkopplade med din telefon. Tryck på kugghjulsikonen bredvid enheterna en efter en och tryck på glömknappen för att radera dem, starta om enheten och sedan para ihop dem igen. Kontrollera nu om problemet är löst.

www.youtube.com

Metod 5: Kontrollera Bluetooth-enhetens programvara om den är uppdaterad

Du måste också se till att Bluetooth-enhetens programvara är uppdaterad och det föreslås att du tittar på manualen tillsammans med att gå igenom tillverkarens webbplats för att få ytterligare information.

Metod 6: Torka cachepartitionen

En annan användbar metod för att lösa nämnda problem är att sätta din enhet i återställningsläge och gå för att torka cachepartition. Så här gör du:

  • Stäng först av din Galaxy S7 Edge helt
  • Tryck sedan ner ström-, hem- och volym upp-knappen helt i några sekunder
  • Efter ett tag visas Android-återställningsskärmen och lämnar alla de tre knapparna
  • Använd nu Volym ned-knappen för att navigera och Power-knappen för att välja. Välj "torka cachepartition" och starta sedan om enheten.

När enheten har startat om, försök att använda Bluetooth på din Galaxy-enhet för att kontrollera om problemet är löst.

Metod 7: Fabriksåterställning

Detta är det sista alternativet och det föreslås endast om du har provat alla ovanstående metoder men fortfarande står inför samma problem. Detta steg raderar allt från enheten, så ha en säkerhetskopia först och fortsätt sedan.

Gå mot Inställningar> Säkerhetskopiera och återställ> Återställ fabriksdata> Återställ enhet och det tar bort allt från din enhet.

Se även: Hur du använder din Galaxy S7 Edge med två SIM-kort och ett microSD-kort samtidigt

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found