Guider

(Enkelt) Hur man rotar HTC One M8

Åh pojke, HTC One M8 har blivit den mest älskade smarttelefonen som någonsin tillverkats (förutom Apple, förstås). Och även om du får alla de funktioner du vill ha, eftersom det är en Android (det finns också en Windows-version), och anpassningsbarhet är grunden för den. Men att få fullständig root-åtkomst ger dig nyckeln till att få nästan allt gjort av det. Och om du har letat runt ett tag efter det enklaste sättet att rota med mindre risk, så är den här guiden perfekt för dig.

Innan du fortsätter med roten, även om det finns liten eller ingen risk här, rekommenderar vi att du tar en säkerhetskopia av alla dina data, precis som en försiktighetsåtgärd, för vi vet aldrig vad som kan gå fel. Nu med det ur vägen, låt oss komma igång:

Hur man rotar HTC One M8

Steg 1: Du hittar proceduren för hur du låser upp startladdaren på själva HTC Devs webbplats. Detta gör processen ganska lätt för alla. Även om vissa har nämnt att de är komplicerade, eftersom det finns flera länkar som nämns, och allt. Men om du följer stegen exakt finns det knappast någon chans att du kommer att känna så.

När du har låst upp bootloadern måste du installera allt från grunden, eftersom din enhet laddas in i Android OS. Du måste också överföra SuperUser-zip till kärnan på ditt SD-kort.

Steg 2: Att låsa upp startladdaren är som att vinna halva rotstriden. Nu är återhämtningsdelen. Du fortsätter att blinka en anpassad återställning med fastboot. Om du använder den internationella versionen av HTC One M8, här är länken till TWRP.

Om du använder någon annan variant är Google din bästa vän då. Gör bara en del sökningar med plustecken, så hittar du lämplig thang.

Steg 3: Om du kommer ihåg det från första steget hade vi överfört en zip-fil till kärnan på ditt SD-kort. Du behöver inte göra någonting med det. Kopiera och klistra in TWRP-bildfilen i samma mapp som zip-filen.

Steg 4: Vi kommer att skriva en kodrad i kommandotolken i det här steget. Du behöver inte få panik, för vi har allt gjort i förväg. Och om du kommer ihåg hade du redan använt kommandotolken för att låsa upp bootloader i det första steget. Du måste bara ange adb-enheter efter det för att bli klar med det här steget.

Återigen är kommandot:

ADB-enheter

Därefter kommer kommandot att upptäcka att din One M8 är ansluten till din dator. Du måste bara starta om enheten via kommandotolken, med det här kommandot:

adb omstart bootloader

Detta kommer att starta om din enhet och landa dig i startladdaren. När du väl är där, använd volymknapparna för att navigera genom alternativen och välj sedan snabbstart med strömknappen.

Steg 5: I detta steg igen måste du ange några kommandon. Här är de på sekventiellt sätt:

snabbstart flashåterställning twrp.img

omstart av fastboot

Grattis, du har lyckats installera en anpassad återställning på din enhet. Men vänta, det finns fler steg kvar här.

Steg 6: Stäng nu av din telefon och starta om den för att komma in i bootloader-läget genom att trycka på volym ned + strömbrytare samtidigt. Du måste välja återställningsalternativ genom att navigera genom menyn. Återigen kan du navigera med hjälp av volymknapparna och välja alternativet med strömbrytaren.

När du väl har valt återställningsalternativet startar din enhet nu upp i TWRP-återställningen. När du väl är där trycker du på installationen och väljer sedan SuperUser-zip-filen som du överfört till kärnan på ditt SD-kort. När installationen är klar kommer du att ha root-åtkomst till din telefon.

Kändes som en vind, eller hur? Vill du ge den en andel?

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found