Guides

How To Fix Live Wallpaper Not Working On iPhone 6s

The iPhone 6s is an incredible smartphone that came with tons of new features and the amazing iOS 9. When it comes to its design, we all know how beautiful Apple’s phones are, and we can say that this one looks absolutely gorgeous. You can do all kinds of things with it, and you can count that you will enjoy every step of the way. Even though it runs smoothly most of the time, some users reported a problem saying that “live wallpaper not working on iPhone 6s”. The good thing is that you can solve this problem with a few simple workarounds. So, without further ado, let’s see how you can get rid of this bug and get your live wallpapers in motion again.

You may also read: How To Fix 3D Touch Not Working On IPhone 6s

Ways to fix live wallpaper not working on iPhone 6s

www.iphonehacks.com

Obs! Tänk på att levande bakgrundsbilder bara fungerar på låsskärmen och inte på hemskärmen och för att se tapeten rör sig måste du använda 3D-touch och trycka lite.

Lösning nr 1: Se till att “Low Power” är inaktiverad

Lågeffektläge är en mycket användbar funktion, och när den är aktiverad och ditt batteri är under 20% kommer det att tillfälligt minska vissa funktioner, så live bakgrundsbilder fungerar inte. Du måste se till att detta läge är inaktiverat om du vill att levande bakgrundsbilder ska fungera normalt. Gå till Inställningar, tryck på Batteri och se om Låg effekt är aktiverad (det är om strömbrytaren är grön). Flytta bara omkopplaren för att inaktivera den.

Lösning nr 2: Starta om din iPhone 6s

Om live-bakgrundsbilder slutade fungera är det första att göra om att starta om enheten. Kanske orsakade en av processerna eller apparna som körs i bakgrunden problemet, och omstart kan fixa det eftersom det kommer att döda processerna och apparna, och det kommer också att frigöra minnet på din smartphone. Det är därför som omstart av iPhone listas som en av lösningarna för alla typer av problem och buggar som kan uppstå. För att starta om din iPhone, tryck och håll ned sömn / väckningsknappen och dra skjutreglaget på skärmen för att stänga av den. När telefonen är avstängd trycker du på och håller ner sömn / väckningsknappen igen för att slå på enheten igen.

Lösning 3: Ställ in en annan live tapet

Detta problem störde en hel del användare, och många av dem löste problemet med detta enkla trick. Vad du behöver göra är att bara ställa in en annan levande tapet istället för den nuvarande. För att göra det, gå till Inställningar, klicka på Bakgrund och tryck nu på Välj en ny bakgrund. Tryck på "Live" och tryck på Set för att ändra bakgrunden. När du har gjort detta, se om livepapperet fungerar. Om det gör det kan du gå tillbaka och ställa in den du använde tidigare.

Lösning nr 4: Ställ in den vanliga bakgrundsbilden

Detta fixade problemet för vissa användare. Gå till Inställningar, tryck på Bakgrund> Välj en ny bakgrund och tryck sedan på Stillbilder. Välj en av bakgrundsbilderna och tryck på set. Efter det, gå tillbaka till Inställningar> Bakgrund> Välj en ny bakgrund och tryck på Live. Välj den live tapet du vill ha och tryck på Ställ in. Förhoppningsvis fungerar en levande tapet normalt.

Bildkälla: www.theibulletin.com

Du kan också läsa: Så här fixar du IPhone 6S GPS-problem

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found