Guider

Så här fixar du problem med överhettning av Moto G4 och Moto G4 Plus

Moto G4 och Moro G4 Plus är de senaste smartphonesna från Motorola som levererades med en mycket förbättrad processor för att erbjuda kraftfull prestanda och smidig upplevelse för användarna. Dessa två uppsättningar är egentligen nästan felfria, men vissa användare har rapporterat att de står inför Moto G4-överhettningsproblemet medan vissa uttalade om Moto G4-överhettningsproblemet. Detta är för att påminna dig om att varje smartphone kommer att bli överhettad då och då på grund av att spela tunga spel i långa timmar, använda enheten i mer än 150-200 timmar utan att starta om, spela in videoklipp etc. Men om Moto G4 överhettas problemet står utan sådana skäl och det värms onormalt, bör du följa några användbara korrigeringar.

Se även: Fördelar och nackdelar med Moto G

Potentiella korrigeringar för överhettningsproblem för Moto G4 och Moto G4 Plus:

Starta om enheten

Det första steget är att starta om enheten. Du kan göra det genom att trycka ner strömbrytaren i 10-20 sekunder. Vissa pauser behövs verkligen för att låta telefonen svalna så att allt kan fungera normalt.

Rensa cache

Nästa steg är att rensa cacheminnet och data från lagring av enheten. För att göra det, gå till Inställningar> Lagring och USB och tryck sedan på cachad data. Tryck på OK för att bekräfta processen. Starta om enheten igen om problemet med överhettning av Moto G4 är löst.

Starta om i säkert läge

Det här är en mycket vanlig sak att en tredjepartsapp kan vara den verkliga orsaken till problemet. Så, för att kontrollera att du behöver starta om enheten i säkert läge. Tryck på strömbrytaren på din Moto G4 och G4 Plus, varefter avstängningsalternativet ska hållas nere i några sekunder. När du märker att omstart till säkert läge visas på skärmen trycker du på ok och enheten startas om. Nu visas säkert läge längst ned till vänster på skärmen.

Kontrollera nu om Moto G4 är överhettad för små användningsområden. Om inte, betyder det att en tredjepartsapp är en skyldig. Så börja avinstallera de senaste apparna du har installerat och problemet löses.

Stäng bakgrundsapparna

Om för många appar körs i bakgrunden kan detta vara en av de främsta orsakerna till överhettningsproblemet i Moto G4. Det finns några appar som bara börjar köras så snart enheten slås på och skapar överdriven värme i enheten. Så att stänga alla bakgrundsappar kan vara en hjälpsam Moto G4-överhettningskorrigering. Det finns också några oanvända appar på enheten som inte får mycket hjälp men äter värdefullt minne. Så det är bättre att avinstallera dem helt från enheten.

Fabriksåterställning

Om du har provat alla ovanstående metoder och fortfarande har samma problem med överhettning är fabriksåterställning det sista alternativet som kan komma till din räddning. Men du måste ställa in enheten från grunden då. Glöm inte att säkerhetskopiera dina data. För att göra fabriksåterställningen, gå till Inställningar> Säkerhetskopiera & återställ> Återställ fabriksdata och tryck på OK för att bekräfta processen.

Dessa är de viktigaste korrigeringarna som du kan försöka åtgärda nämnda problem. Men om din enhet fortfarande fungerar på samma sätt även efter att du har gått igenom fabriksåterställningsprocessen, finns det chanser att batteriet är defekt. Så du måste ta den till en tekniker och om enheten fortfarande är under garantiperioden, gå till en ersättare.

Se även: 5 sätt att fixa Moto X-kamera fungerar inte problem

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found