Guider

Hur fixar du HTC 10 dålig batteritid

Med telefoner som blir större och hanterar fler appar än tidigare tar skärmen upp det mesta av ditt batteri och allt som är kvar av det går lätt till de appar som fortsätter att springa obevekligt i bakgrunden. När telefonens batteri är tomt känns det som att många saker har stannat och den gnagande känslan av att kontrollera din telefon för aviseringar drar dig bara ner ännu mer om du inte har ett sätt att ladda din telefon omedelbart. HTC 10 är en fantastisk telefon och användare älskar telefonens utseende och prestanda. Men en av de saker som många användare har upplevt är dålig batteritid. Låt oss titta på några av anledningarna och lösningarna för att lösa problemet.

Se även: Hur man uppdaterar programvaran på HTC 10

Lösningar för HTC 10 dålig batteritid

Lösning 1: HTCs energisparläge

Batteritiden för din HTC 10 beror på mängden bakgrundsdata som används och de olika appar som körs i bakgrunden. Med Energisparläge har du möjlighet att begränsa användningen av data och också minska mängden batteri som telefonen använder för att köra appar och lysa upp skärmen. Om du inte är medveten om hur du kan minska telefonens batteriförbrukning på andra sätt är energisparläget det mest effektiva sättet att lösa problemet.

Källa - www.anandtech.com

Lösning 2: Använd GPS, Bluetooth och Wi-Fi klokt

När jag säger klokt menar jag att dessa tre tjänster endast ska användas när det krävs. Stäng av dem när du inte behöver dem eftersom de använder mycket batteri. När de inte används finns det ingen anledning att hålla telefonens Bluetooth på eller att platstjänsterna på din telefon fungerar. När det krävs för navigering kan du slå på det. Wi-Fi är en annan sak som äter telefonens batteri. För att spara telefonbatteriet, slå bara på Wi-Fi-tjänsten när du behöver det, annars slösar telefonen mycket batteri med att försöka identifiera Wi-Fi-hotspots på en plats och sedan försöka ansluta till dessa hotspots.

Lösning 3: Undvik internetdelning på din HTC 10

Att förvandla din egen telefon till en hotspot så att andra enheter kan ansluta till den låter riktigt coolt. Till en viss grad är det också en mycket användbar sak. Minska användningen av internetdelningsfunktionen och du kommer att märka en väsentlig förändring av batteritiden på din HTC 10.

Lösning 4: Sänk ljusstyrkan

Din skärm tar mycket batteritid. Du kan se till att du använder telefonens batteri effektivt genom att minska telefonens ljusstyrka till en nivå som är bekväm för dina ögon. Det hjälper till att optimera batteriets livslängd och du kommer fortfarande att kunna se din skärm ordentligt. Om du använder dig av telefonen i solljus kan du öka ljusstyrkan och minska den när du inte är i solljuset.

Källa - gs5.wonderhowto.com

Se även: Så här åtgärdar du problem med HTC 10 Wi-Fi-anslutning

Lösning 5: Använd Greenify

Greenify är en app som hjälper dig att optimera din telefon så att batteriet används effektivt. Du kan ladda ner och installera Greenify för en betydande skillnad i batteritiden på din HTC 10.

Källa - play.google.com

Lösning 6: Kontrollera bakgrundssynkronisering

Din telefon synkroniserar automatiskt data i bakgrunden även när en app inte används av dig. Den kontinuerliga synkroniseringen av data kräver en anmärkningsvärd mängd batteri. Synkronisera appar som du vet att du måste hålla dig uppdaterad om, för resten kan du helt enkelt öppna appen och låta den uppdatera sig själv och visa dig de senaste aviseringarna. Detta hjälper dig att spara din HTC 10 från oönskad batteriladdning. För att hantera de appar som får synkroniseras i bakgrunden, gå till inställningsmenyn på din telefon och tryck på Konton. Leta nu efter de appar som du inte behöver synkronisera i bakgrunden och inaktivera synkroniseringsalternativet. Alternativt kan du inaktivera synkronisering för alla appar genom att dra ner snabbinställningsmenyn och trycka på Synk för att inaktivera den.

Lösning 7: Använd felsäkert läge för att identifiera problematiska appar

Ibland tappas batteritiden för din HTC 10 på grund av en app. Dessa appar är antingen korrupta eller de är utformade för att använda mycket batteritid. För att identifiera om en tredjepartsapp är en orsak bakom telefonens batteriladdning, använd Säkert läge. För att starta telefonen i felsäkert läge, använd följande steg:

  • Tryck på strömbrytaren tills du ser menyn Strömalternativ på telefonens skärm.
  • Tryck på strömmen och håll den intryckt tills omstart till säkert läge visas på skärmen
  • Tryck på Ok för att bekräfta omstarten till säkert läge

På cirka 30 sekunder kommer din telefon att slutföra omstartsprocessen och orden Felsäkert läge visas längst ned till vänster på skärmen. Om du märker att batteriets livslängd har förbättrats i felsäkert läge kan en av appar från tredje part orsaka problemet.

När en app är ett problem finns det två sätt att lösa det. Du kan antingen lösa problemet genom att avinstallera apparna en efter en tills du märker en förändring i batteriet som hjälper dig att identifiera appen som orsakade problemet. Annars kan du uppdatera alla appar. När appar uppdateras fixas fel och problem relaterade till appen. Detta hjälper appen att fungera ordentligt och minska användningen av batteriet.

Lösning 8: Uppdatera telefonens programvara

Din telefons programvara måste uppdateras i rätt tid för att säkerställa att fel och kända problem löses. Detta hjälper telefonen att få en bättre batteritid och det hjälper telefonen att prestera bättre. När telefonens programvara är uppdaterad kommer du att märka att batteriets livslängd förbättras. Kontrollera efter uppdateringar genom att gå till inställningsmenyn på din telefon och klicka på Om och sedan på Programvaruinformation, du kommer att kunna söka efter uppdateringar och uppdatera din telefon härifrån. Du har möjlighet att automatiskt uppdatera din telefon när en uppdatering är tillgänglig.

Lösning 9: Fabriksåterställning

En fabriksåterställning ger din enhet en ny start. Detta gör en fabriksåterställning till ett vanligt sätt att lösa många problem. Ett viktigt steg innan du återställer är att säkerhetskopiera all din data. En fabriksåterställning raderar all data från din telefon och de appar som du kanske har installerat på din telefon tas också bort. Återställ din HTC 10:

  • Gå till inställningsmenyn på din telefon
  • Tryck på Säkerhetskopiera och återställ
  • Tryck nu på Återställ fabriksdata
  • Om du också vill ta bort all data från ditt SD-kort väljer du Radera SD-kort
  • Tryck på Ok för att starta processen

Källa -www.ubergizmo.com

När återställningen är klar startar din enhet om. Du kan ladda ner och installera apparna igen och börja använda din telefon. En återställning hjälper din telefon att få en ny start och ökar batteriets livslängd på din telefon.

Du kan också läsa: Så här fixar du problem med HTC 10-kameran

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found