Guider

Hur man fixar iPhone kan inte skicka eller ta emot texter från icke-IPhones

iPhones är allmänt populära, och människor från hela världen väntar alltid otåligt på att en ny modell ska komma ut på marknaden. Naturligtvis är fel oundvikliga, men lyckligtvis finns det alltid en lösning för alla typer av problem. Många användare möter problemet när de inte kan skicka eller ta emot textmeddelanden från de som inte använder iPhone (vilken modell som helst). Själva problemet är lite förvirrande och irriterande eftersom många till exempel väljer Android eller Blackberry. I texten nedan hittar du flera sätt att fixa, det går inte att skicka eller ta emot texter från icke-iPhones, och textning kommer att vara möjligt igen.

Se även: Hur du fixar iPhone / iPad ansluter inte till Wi-Fi

Varför skickar inte iPhone sms till icke-iPhones?

Det finns många anledningar till att iPhone inte skickar texter till Android-, Windows- eller Blackberry-telefoner. Till exempel är det relaterat till din operatör, dina iPhone-inställningar etc. Vi kommer att berätta hur vi hanterar problemet, men innan vi gör det, se till att:

 • Din iPhone har en bra signal. Om signalen är dålig kanske du inte kan skicka texterna.
 • Flygplansläget är inte aktiverat.
 • Din iPhone har inget problem med "ingen tjänst". Om det är så, åtgärda problemet först.
 • Du har angett numret korrekt. Försök att inte använda landskoden, som att börja med “00 (landskod)” eller “+ (landskod)”.

Lösning nr 1: Växla flygplansläge

Växlande flygplansläge kan vara ett sätt att uppdatera din iPhone-anslutning. Det kommer att uppdatera mobilsignalen, mobildata etc. Du kan komma åt flygplansläget genom att svepa längst ner på valfri skärm på din iPhone. Tryck sedan på flygplansikonen en gång för att slå på den. Vänta några sekunder innan du stänger av den igen.

Lösning nr 2: Enhetsinställningar

Den bra utgångspunkten är att kontrollera dina enhetsinställningar. Kontrollera först att du är ansluten till Wi-Fi eller mobilnätverk. Nästa steg är att välja Inställningar och gå till avsnittet Meddelanden. Ta en titt om Skicka som SMS, MMS och iMessage är PÅ.

Lösning nr 3: Växla 2G

Ibland är LTE och 3G ansvariga för denna fråga. Byt Voice & Data-funktionen på din iPhone till 2G och försök att skicka dina texter igen.

 • Gå till Inställningar.
 • Välj Cellular och se till att Cellular Data är På.
 • Tryck på alternativ för mobildata och tryck på Röst och data.
 • Det sista, välj 2G.

Lösning nr 4: Kontrollera mottagarens nummer

Kontrollera om du inte har blockerat telefonnumret till den person du vill skicka SMS. Starta inställningar från din iPhone-startskärm och välj 'Telefon'. Tryck på "Blockerad".

Du kan också läsa: Hur man iMessage användare som inte är iPhone

Lösning nr 5: Starta om din iPhone

För att starta om din iPhone, håll ned viloläge tills du ser skjutreglaget och stäng av telefonen. Tryck på samma knapp och slå på den igen.

komputer-info.com

Lösning nr 6: Sätt tillbaka SIM-kortet

Ta ut SIM-kortet från din iPhone och kontrollera om tillståndet fortfarande är bra, inga repor eller skador. Sätt sedan tillbaka det ordentligt igen. Om du tycker att SIM-kortet inte längre kan användas eller skadas, kontakta din operatör.

Källa: maclife.com

Lösning nr 7: Återställ dina nätverksinställningar

Om din iPhone inte skickar en text till Android eller andra enheter som inte är iPhones, måste nätverksinställningar ibland återställas. I många fall hjälper det. Att göra det:

 • Gå till Inställningar
 • Tryck på Allmänt
 • Välj Återställ
 • Tryck på Återställ nätverksinställningar.

Lösning nr 8: Kontakta din operatör

Problemet kanske inte är kopplat till din iPhone. Kanske finns det några nätverksproblem, varför du bör kontakta din operatör.

Lösning nr 9: Uppdatering av operatörsinställningar

För att se om uppdateringen av operatörsinställningar är tillgänglig, gå till Inställningar> Allmänt> Om. Om det finns en uppdatering blir du tillfrågad om du vill uppdatera dem nu, tryck på Uppdatera.

Lösning nr 10: Uppdatera iOS

Programvaran kan orsaka vissa problem ibland, varför iOS-uppdatering är en bra idé. För att kontrollera om en ny uppdatering är uppe, gå till Inställningar, Allmänt och sedan Programuppdatering. Om det finns, tryck på Ladda ner och installera.

Lösning nr 12: Återställ alla inställningar

Dina data och appar från tredje part raderas inte, men dina inställningar återställs till fabriksinställningarna. Gå till Inställningar> Återställ och tryck lätt på Återställ alla inställningar. Därefter anger du ditt lösenord och trycker lätt på Återställ alla inställningar för att bekräfta din åtgärd.

Alla lösningarna ovan finns och är effektiva på iPhones på iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 och iPhone 7 Plus.

Om du har provat lösningarna ovan och ingenting fungerar, kontakta din operatör, Genius Bar eller närmaste Apple-auktoriserade tjänsteleverantör.

Se även: iPhone-högtalare fungerar inte - Hur man fixar det

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found