Guider

Hur man går in i inkognitoläge i Mozilla Firefox

Privatläge ("inkognitoläge") är en speciell funktion när webbläsaren stannar för att registrera besökshistoriken och inte fungerar med tillfälliga filer och kakor. Denna funktion implementeras i varje modern webbläsare och med den kan du vandra över Internet utan att lämna spår av dina aktiviteter. Arbetet i sekretessläget kan vara parallellt med huvudsessionen - när du aktiverar den här funktionen öppnas ett nytt webbläsarfönster medan alla gamla flikar förblir öppna. När du vill återgå till normalt läge stänger du bara det andra webbläsarfönstret och fortsätter att arbeta - ingen cache, ingen besökshistorik eller formulär för autoslutförande sparas inte. I den här texten kommer vi att konfigurera inkognitoläget i Mozilla Firefox.

Du kan också läsa: Så här inaktiverar du popup-fönster i Mozilla Firefox

Hur man konfigurerar inkognitoläget i Mozilla Firefox

Aktiverar inkognitoläge

Så här aktiverar du inkognitoläget i Firefox:

Öppna menyn genom att trycka på knappen i fönstrets övre högra hörn (ikonen gjord av tre parallella ränder). Hitta "Nytt privat fönster" i rullgardinsmenyn och klicka på det.

Efter att ha utfört dessa åtgärder öppnas ett nytt fönster och det meddelas med ett lämpligt meddelande att Firefox kör inkognitoläge.

Viktig! Om du inte vill att historiken för besökta webbplatser ska sparas bör du surfa från inkognitofönstret (indikeras av motsvarande ikon högst upp). Alla åtgärder som vidtas i den första kopian av webbläsaren kommer att spara besökta webbplatser som vanligt.

Snabbtangenter

I så fall kan du använda genvägar för att öppna Mozilla Firefox inkognitoläge om du är van vid att komma åt applikationsinställningarna med ett tangentbord eller har bråttom. Tryck bara på «Ctrl» + «Skift» + «P» och öppnar sedan omedelbart ett nytt webbläsarfönster i inkognitoläge.

Bildkälla: www.wallpapercave.com

Du kan också läsa: Hur man tar bort Mozilla Firefox helt

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found