Guider

Så här fixar du överhettningsproblem på Samsung Galaxy S5

Läs först - Varför blir min Android-telefon varm och överhettad?

Samsung Galaxy S5 är utan tvekan en av de bästa introduktionerna av Samsung. Oavsett hur bra en enhet är kan vissa problem dyka upp, men du kan fixa de flesta problemen på egen hand utan för mycket ansträngning. Ett av problemen som många användare klagade över är överhettning, vilket är en av de vanligaste.

Se även: Hur man ökar WIFI-signalen på Samsung Galaxy 

Steg för att åtgärda överhettningsproblem på Samsung Galaxy S5

Se också: Hur man fixar Samsung Galaxy S5 laddar inte problemet

Metod 1: Ladda din Galaxy S5 i ett område som inte är för varmt

Vanligtvis bryr vi oss inte om rumstemperaturen när vi placerar en telefon i det rummet för laddning. Men detta är ett kriterium att överväga och du måste hitta en plats med normal temperatur. När du laddar telefonen stiger temperaturen, vilket är helt normalt, men överhettning kan leda till att ditt batteri spricker.

Metod 2: Köp alltid originaldelar, särskilt batteriet

Många väljer att köpa batterier av sämre kvalitet istället för originalbatterier. Det är vanligtvis det pengarrelaterade problemet. Men dessa batterier av låg kvalitet kan ge upphov till överhettningsfrågan som i slutändan kan skada din telefon. Så se till att endast köpa originaldelar från auktoriserade telefonhandlare.

Metod 3: Ställ in skärmens ljusstyrka på en optimal nivå

Genom att ställa in skärmens ljusstyrka till maximal nivå kan du orsaka snabb batteriladdning och din S5 kan överhettas. Håll alltid skärmens ljusstyrka på en optimal nivå. Vanligtvis borde det vara cirka 50-70 procent av skärmens ljusstyrka.

Metod 4: Begränsa platstjänster

GPS-positionstjänsten är en av de viktigaste funktionerna på Galaxy S5 som inte bara använder platstjänsten för Google Maps utan också för många andra appar. Stäng av den här funktionen när du inte använder den eller ändra inställningarna genom att gå till Inställningar> Plats> Läge och det kommer att finnas tre alternativ: Hög noggrannhet (som använder Wi-Fi, mobilnätverk och GPS för att bestämma platsen), Batteri sparar (som minskar batteriets urladdning) och endast Enhet (som endast använder den inbyggda GPS). Det vore bäst att välja det tredje alternativet.

www.greenbot.com

Metod 5: Ändra synkroniseringsinställningarna

Synkroniseringsinställningar används för att leverera push-meddelanden på din enhet som kan ändras efter dina behov och också för att minska batteriets urladdning och lösa problemet med överhettning. Användare kan välja att inaktivera den här funktionen som förhindrar flera meddelanden om appuppdateringar medan du kan låta de viktiga vara aktiverade, t.ex. e-postleverans.

Metod 6: Aktivera batterisparläget

Den bästa fördelen med Samsung Galaxy S5 är att den har ett batterisparläge. Vanligtvis har du många applikationer som körs och du behöver inte dem ständigt. Aktivera energisparläge förhindrar att oanvända appar i bakgrunden tappar för mycket batteri. Du bör också undvika att spela spel med hög grafik såvida inte ditt batteri är fulladdat.

Relaterat: Hur fixar jag Samsung Galaxy S5 batteriladdning med långsam laddning?

Metod 7: GPS, Wi-Fi, Bluetooth 

Slå inte på GPS, Wi-Fi och Bluetooth samtidigt. De flesta människor har alla dessa funktioner påslagna samtidigt, vilket förbrukar mycket av CPU-användningen, vilket leder till överhettning.

Metod 8: Appar

Om du har några applikationer som tenderar att spara / förbättra batteri, RAM eller CPU som "Battery Saver Apps," Clean Master "," CPU Boaster "," Antivirus "etc. bör du ta bort den här typen av appar. Det har rapporterats att dessa appar orsakar många problem med överhettning och stör andra kärntjänster på din Samsung Galaxy S5.

Appar är fortfarande den främsta skyldige till överhettning. Det finns en enkel app med namnet CPU-temperatur i Google Play-butiken som inte konsumerar systemresurser men körs i bakgrunden flytande och omedvetet för att testa och analysera CPU-temperaturen.

 • Ladda ner CPU-temperatur från Play store

 • Ta sedan en titt på din CPU-temperatur och markera hur mycket grader det är
 • Nu navigerar du till Inställningar> Application Manger> Nedladdat
 • En efter en måste du tvinga stoppa alla appar. Huvudsyftet är att ta reda på vilken av dina appar som är den skyldige, så varje gång du tvingar stoppa en app, kontrollera din CPU-temperatur för att se om den sjönk betydligt
 • Fortsätt upprepa detta tills du ser en marginell skillnad i initial och slutlig temperatur

Metod 9: Rensa cache

Det sista steget för att åtgärda överhettningsproblemet på S5 är att rensa cachepartition. Följ stegen:

 • Stäng av din telefon
 • Ta ut batteriet
 • Tryck på hem- och strömbrytaren helt 15 gånger
 • Håll sedan strömbrytaren intryckt i 2-3 minuter (batteriet är urladdat) - detta tömmer den statiska laddningen i S5.
 • Sätt nu in ryggen
 • För att gå in i återställningsläge håller du ned knapparna Ström, Hem och Volym upp samtidigt
 • Du kommer att uppmanas med skärmen för återställningsläge
 • Använd Volym ned-knappen för att navigera för att torka Cache Partition och strömbrytaren för att välja den
 • Bekräfta det och sedan starta om systemet nu. Det startar om systemet.

Du kan också läsa: Hur fixar jag långsam kameraprestanda på Samsung Galaxy S5?

Alla dessa tips är mycket effektiva och hjälper dig när det gäller överhettningsproblem på din S5. Om du alltid använder dessa metoder hjälper det dig att få bästa möjliga prestanda för din telefon. I slutet, innan du köper S5, se alltid till att din telefon har originaldelar och köp bara telefonen från officiella leverantörer.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found