Guider

Vanliga iPhone 5c-problem och hur man fixar dem

Varje smartphone levereras med några problem och problem, inklusive iPhone 5c. Vi vet att även den minsta buggen kan vara ganska irriterande, men lyckligtvis kan du lösa många problem på egen hand utan för mycket ansträngning. Vi kommer att prata om de vanligaste iPhone 5c-problemen och vi kommer att dela de mest effektiva sätten att lösa dessa problem.

Vanliga iPhone 5c-problem och deras lösningar

iPhone 5c Bluetooth-problem

Detta är en av de vanligaste problemen i smartphone-världen. Vissa användare rapporterade att de inte kunde hitta Bluetooth-parningsenheten eller att de kunde hitta enheten men de kunde inte upprätta anslutningen. Låt oss se de potentiella lösningarna.

Metod 1:

Växla flygplansläge

Metod 2:

Växla Bluetooth

Metod 3:

Tryck och håll ned sömn / väckningsknappen och flytta skjutreglaget för att stänga av enheten. När telefonen är avstängd håller du ner sömn / väckningsknappen och slår på din iPhone 5c igen.

Metod 4: 

Glöm enheten du försöker para ihop med genom att gå till Inställningar> Bluetooth, hitta sedan en enhet, tryck på (i) bredvid den och tryck på "Glöm den här enheten", bekräfta åtgärden. Hitta enheten igen och försök upprätta anslutningen.

Metod 5: 

Nästa sak du bör försöka är att återställa nätverksinställningarna. Gå till Inställningar> Allmänt> Återställ och tryck på alternativet "Återställ nätverksinställningar".

Metod 6:

Kontrollera Bluetooth-parningsenhetens handbok och se om dess programvara kan uppdateras.

Metod 7:

Uppdatera iOS om det finns en ny version tillgänglig för nedladdning.

Metod 8:

Om inget annat fungerar kan du återställa alla inställningar. Med det här steget raderas inte data som du har lagrat på din iPhone 5c. Gå till Inställningar> Allmänt> Återställ och tryck på "Återställ alla inställningar".

Se även: 5 sätt att åtgärda iPhone 5c Bluetooth-parkopplingsproblem 

iPhone 5c mobildata problem

En hel del användare sa att de inte kan ansluta till nätverket, eller om de ansluter är den etablerade anslutningen för långsam eller fortsätter att släppa.

Metod 1:

Gå till Inställningar> Mobil, stäng av den och slå sedan på den igen.

Metod 2:

Gå till Inställningar, aktivera flygplansläget, vänta några sekunder och stäng sedan av det.

Metod 3:

Se om uppdateringen av operatörsinställningar är tillgänglig genom att gå till Inställningar> Allmänt> Om.

Metod 4:

Sätt tillbaka SIM-kortet.

Metod 5:

Du kan återställa nätverksinställningarna och gå till Inställningar> Allmänt> Återställ och tryck på "Återställ nätverksinställningar".

Metod 6: 

Starta om din enhet.

Metod 7:

Om det finns en ny version av iOS uppgraderar du din enhet.

Metod 8:

Återställ alla inställningar genom att gå till Inställningar> Allmänt> Återställ och knacka på "Återställ alla inställningar".

iPhone 5c fortsätter att starta om

Detta är ett ganska irriterande problem eftersom du inte kan använda din telefon normalt. Innan du besöker Apple Store kan du testa de potentiella lösningarna nedan.

Metod 1:

Växla mellan mobil- och flygplansläge.

Metod 2:

Uppdatera alla applikationer på din enhet.

Metod 3:

Om du märkte att din enhet startar om när du använder en specifik app, ta bort den applikationen. Hitta dess ikon på hemskärmen, tryck och håll ner den och när appen jigglar och ett "X" visas klickar du på det för att ta bort appen.

Metod 4:

Uppdatering av iOS är viktigt, eftersom de nya versionerna fixar buggarna, så se till att ladda ner och installera om det finns en uppdatering.

Metod 5:

“Anslut din iPhone 5c till din dator, och iTunes känner igen din enhet på några sekunder. När det händer väljer du Återställ. ”

Metod 6:

Om inget annat fungerar är det kanske dags att ställa in din enhet som ny. För att göra det måste du radera allt innehåll och alla inställningar. Säkerhetskopiera det som är viktigt för dig och gå sedan till Inställningar> Allmänt> Återställ> Radera allt innehåll och alla inställningar. När detta är klart följer du stegen på skärmen och ställer sedan in din iPhone 5c som en ny enhet.

iPhone 5c fryser under laddning

Om du märkte att din iPhone 5c fryser medan du laddar, prova dessa lösningar.

Metod 1:

Ta bort fodralet om du använder det.

Metod 2:

Försök att inte använda enheten när den laddas.

Metod 3:

Använd alltid originalladdaren som medföljde din iPhone 5c när du köpte den.

Metod 4:

Om du har laddat din telefon med hjälp av väggladdaren, försök att ansluta den till din dator och ladda den på det sättet och vice versa.

Metod 5:

Uppgradera din enhet till den senaste versionen av iOS.

Metod 6:

Om ovanstående lösningar inte fungerar raderar du allt innehåll och alla inställningar, men säkerhetskopiera först dina filer. Gå till Inställningar> Allmänt> Återställ> Radera allt innehåll och alla inställningar. Vänta tills den är klar och ställ sedan in telefonen som ny.

iPhone 5c ingen serviceproblem

Om du ser Ingen tjänst på din iPhone 5c kan du prova dessa lösningar.

Metod 1:

Navigera till Inställningar, aktivera flygplansläget och stäng av det igen.

Metod 2: 

Se till att mobildata är påslagen genom att gå till Inställningar> Mobil.

Metod 3: 

Se om uppdateringen av operatörsinställningarna är tillgänglig. För att göra det, gå till Inställningar> Allmänt> Om.

Metod 4:

Om du befinner dig i ett främmande land måste du se till att din iPhone 5c är inställd för dataroaming. Navigera till Inställningar> Mobil och tryck på Dataroaming.

Metod 5:

Starta om din iPhone.

Metod 6:

Sätt tillbaka SIM-kortet.

Metod 7: 

Öppna appen Inställningar, tryck på Allmänt, tryck på Återställ och klicka på Återställ nätverksinställningar. Detta återställer VPN- och APN-inställningar, mobil-, Bluetooth- och Wi-Fi-inställningar.

Metod 8:

Uppgradera din iPhone till den senaste versionen av iOS.

iPhone 5c visar fel tid

Samma problem stör alla iPhone-ägare, till exempel problem med Bluetooth eller mobildata, men det här problemet uppstår oftast på iPhone 5c.

Metod 1:

"Det första du bör prova är detta: tryck på Inställningar> Allmänt> Datum och tid, stäng av / på alternativet Ställ in automatiskt."

Metod 2:

“Om den tidigare lösningen inte hjälpte igen, gå till Inställningar> Allmänt> Datum och tid. Den här gången växlar du inte Set automatiskt, bara stänger av den och lämnar den på det sättet. ”

Metod 3:

Om du märkte problemet efter att du laddade ner någon app från tredje part, ta bort det programmet. Hitta appens ikon, tryck och håll ned den och klicka sedan på “X” när det visas för att ta bort appen.

Metod 4:

Om du använder en klockapp från tredje part, tvinga den appen att stängas. För att göra det, tryck två gånger på hemknappen, svep åt vänster för att hitta programmet och svep sedan uppåt för att stänga det.

Metod 5:

Starta om din iPhone 5c.

Metod 6:

Uppdatera iOS-programvaran på din enhet.

Metod 7:

Om de listade lösningarna inte löste problemet bör du ge din enhet en ny start genom att radera allt innehåll och alla inställningar. Eftersom allt kommer att raderas, se till att säkerhetskopiera dina filer. Gå sedan till Inställningar> Allmänt> Återställ och tryck på Radera allt innehåll och alla inställningar. Det kan ta ett par minuter och när det är klart följer du stegen på skärmen för att ställa in din telefon som ny.

iPhone 5c dålig batteritid

Varje smartphoneägare kommer att börja leta efter sätt att fixa dålig batteritid efter en viss tid. Låt oss se hur vi kan förbättra batteriets livslängd och få det att hålla längre mellan laddningarna.

Metod 1:

Stäng av Wi-Fi när det inte används. Om du inte gör det kommer enheten ständigt att leta efter ett nätverk att ansluta till.

Metod 2:

Om du inte behöver Bluetooth, stäng av den.

Metod 3:

Minska ljusstyrkan genom att gå till Inställningar> Skärm och ljusstyrka och flytta sedan skjutreglaget.

Metod 4:

”Om du stänger av platstjänster blir du positivt överraskad med förändringen. För att göra detta, gå till Inställningar> Sekretess> Platstjänster och välj alternativet av. "

Metod 5:

Gå till Inställningar> Allmänt> Tillgänglighet och aktivera Minska rörelse.

Metod 6:

Stäng av aviseringar för vissa appar. För att göra det, gå till Inställningar> Aviseringscenter.

Metod 7:

Inaktivera uppdatering av bakgrundsapp. Du kan stänga av den här funktionen helt, eller så kan du bara stänga av den för vissa appar. Gå till Inställningar> Allmänt> Uppdatera bakgrundsapp.

iPhone 5c kan inte skicka eller ta emot meddelanden

Vissa användare klagade över detta problem, och här finns flera potentiella lösningar.

Metod 1:

”Det finns några metoder du kan använda för att skicka meddelanden som iMessage, skicka som SMS, och det finns också MMS-meddelanden. Det är viktigt att alla dessa är på. För att kontrollera, gå till Inställningar och tryck på Meddelanden. ”

Metod 2:

Se till att kontakten du försöker skicka meddelandet till inte finns i blocklistan. Navigera till Inställningar> Meddelanden> Blockerad.

Metod 3:

Växla iMessage. Stäng av den, vänta några sekunder och slå på den igen.

Metod 4:

“Klicka på Inställningar> Meddelanden> Skicka och ta emot. Du ser Apple-ID: t, klicka på det för att logga ut och logga sedan in igen. ”

Metod 5:

Håll ned sömn / väckningsknappen och flytta sedan skjutreglaget för att stänga av telefonen. När enheten är avstängd håller du ner sömn / väckningsknappen och slår på den.

Metod 6:

Se om det finns en uppdatering av operatörsinställningarna tillgängliga. För att göra det, öppna appen Inställningar, tryck på Allmänt, tryck på Om.

Metod 7:

Om det finns en iOS-uppdatering, se till att ladda ner och installera den.

Metod 8:

”Om du har för många sparade meddelanden som du utbytt med någon, bör du radera dem. Om du vill behålla något, ta en skärmdump. När du har tagit bort konversationen kan du försöka skicka meddelandet igen. ”

Metod 9:

Som du säkert redan vet kan du radera allt innehåll och alla inställningar när inget annat fungerar. Säkerhetskopiera först dina filer. Gå till Inställningar> Allmänt> Återställ> Radera allt innehåll och alla inställningar. Det kan ta några minuter. När raderingen är klar följer du några enkla steg på skärmen och ställer in enheten som ny.

iPhone 5c synkroniserar inte problemet

Här är flera förslag på vad du ska göra om din iPhone inte synkroniseras med iTunes.

Metod 1:

Starta om din iPhone 5c.

Metod 2:

Se till att du har den senaste versionen av iTunes.

Metod 3.

Stäng iTunes-programvaran och starta den igen.

Metod 4:

Starta om din dator.

Metod 5:

Ställ in din enhet som ny. För att göra det måste du radera allt innehåll och alla inställningar, men först säkerhetskopiera dina filer. Gå sedan till Inställningar> Allmänt> Återställ> Radera allt innehåll och alla inställningar.

iPhone 5c-lagring är full

När lagringsutrymmet på din enhet är full saktar din telefon ner och du har inte tillräckligt med utrymme för att uppgradera din telefon när det behövs. Så här kan du frigöra lagringsutrymme.

Metod 1:

Flytta foton, videor och lite musik till din dator och radera sedan filerna från din iPhone.

Metod 2:

Ta bort de appar du inte använder. För att göra det, hitta ikonen för appen du vill radera, tryck och håll ner den och sedan när appen jonglerar och ett “X” dyker upp, klickar du på den och appen raderas.

Metod 3:

"Om du har för många sparade meddelanden på din iPhone 5c kommer du att frigöra mycket utrymme när du tar bort dem, särskilt om det finns många gruppmeddelanden med foton och videor."

Metod 4:

Rensa Safari-cache och data. Gå till Inställningar> Safari> Cookies och data.

iPhone 5c uppdaterar eller laddar inte ner appar

Denna fråga störde många iPhone-användare, inklusive ägarna till iPhone 5c. Om din enhet inte uppdaterar de appar du har installerat eller om den inte laddar ner nya appar kan du prova lösningarna nedan.

Metod 1:

Om det finns många appar som körs i bakgrunden bör du stänga några. För att göra detta, tryck två gånger på hemknappen och svep sedan åt vänster för att gå igenom de appar som du nyligen har använt. När du hittar appen som du vill stänga sveper du uppåt.

Metod 2:

Gå till Inställningar, tryck på Datum och tid och ställ in dem automatiskt.

Metod 3:

Öppna appen Inställningar, tryck på Wi-Fi, hitta ditt Wi-Fi-nätverk och klicka på (i) och tryck sedan på Förnya leasing.

Metod 4:

“Gå till Inställningar och välj iTunes & App Store, klicka på Apple ID och Logga ut. När du är klar klickar du på App Store, bläddrar bland apparna och väljer den du vill ladda ner. Meddelandet med nya användarvillkor kommer att visas, så se till att klicka på Acceptera. ”

Metod 5:

Uppdatera iOS-programvaran till den senaste versionen.

iPhone 5c inget ljud under samtal 

Det finns flera möjliga lösningar om du inte hör något ljud under ett telefonsamtal.

Metod 1:

”Det bästa stället att börja är att justera volymen. Du kan göra det medan du är i samtal med volymknapparna på sidan av iPhone 5c. ”

Metod 2:

Gå till Inställningar, Bluetooth och stäng av den.

Metod 3: 

Om du använder fodralet till din iPhone 5c tar du bort det.

Metod 4: 

”Om du upptäckte skräp eller smuts i headsetuttaget eller i mottagaren bör du damma bort det. För att göra det kan du använda en liten borste. ”

Metod 5: 

Det finns massor av problem som kan åtgärdas med en enkel omstart, så stäng av telefonen och slå på den igen.

Metod 6:

Säkerhetskopiera dina filer och se till att du har den senaste versionen av iTunes.

  • Anslut din iPhone 5c till din dator (använd kabeln som följde med din enhet)
  • När din iPhone visas i iTunes väljer du den
  • Klicka på Återställ i panelen Sammanfattning
  • Klicka på Återställ igen för att bekräfta åtgärden
  • När enheten har återställts till fabriksinställningarna startar den om
  • Ställ in din enhet som en ny enhet.

Problem med iPhone 5c Wi-Fi-samtal  

Att kunna ringa via Wi-Fi är ett ganska coolt alternativ, men vissa användare rapporterade att de inte kan ringa.

Metod 1:

Du måste se till att din operatör erbjuder den här funktionen. Du kan se det här.

Metod 2:

Se sedan om funktionen är påslagen. Gå till Inställningar> Telefon. Om den är på, inaktivera den och slå sedan på den igen.

Metod 3: 

Stäng av Wi-Fi och slå sedan på det igen.

Metod 4:

Gå till Inställningar, stäng av flygplansläget och stäng sedan av det.

Metod 5:

Anslut till ett annat Wi-Fi-nätverk och försök att ringa ett samtal.

Metod 6:

Starta om din router. Stäng av den, vänta 15-20 sekunder och slå på den igen.

Metod 7:

Starta om din iPhone 5c.

Metod 8:

Gå till Inställningar> Allmänt> Återställ och tryck på Återställ nätverksinställningar.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found