Guider

Hur man använder Android Device Manager på PC

Android Device Manager är en applikation och tjänst som tillhandahålls av Google för att spåra din telefon när du inte hittar om du glömmer var du lägger den eller om din enhet saknas. Egentligen är detta en del av Googles säkerhetstjänst. Det liknar funktionen Hitta min iPhone på iOS-enhet. Här kommer jag att dela hur jag använder Android Device Manager för att hitta min telefon. Om du har en Android-enhet som är ansluten till ett Google-konto och kör Android 2.2 eller senare kan du använda Android Enhetshanteraren. Du kan använda den för att:

  • Hitta din enhet. Google Maps i Android Enhetshanteraren visar det exakt om din smartphone är ansluten till Internet, eller den visar den senaste platsen när du var ansluten till Internet. Denna funktion använder GPS och serviceposition på din smartphone.
  • Ring, lås eller radera en förlorad enhet. Du kan låta enheten ringa på distans i 5 minuter för att hitta den, om platsen inte är för långt. Du kan använda Lås och radera-funktionen om din enhet saknas och du vill säkra data inuti.

Android Device Manager-appen finns i Play Store eller så kan du komma åt den via webbläsaren på vilken plattform som helst. Innan du använder appen måste du se till att den är påslagen och att din enhet är kopplad till ditt Google-konto. Om du har en surfplatta med mer än en användare kan bara surfplattens ägare kontrollera denna inställning. Du måste också aktivera platsåtkomstfunktionen på din enhet.

Hur man använder Android Device Manager-appen

Steg 1: Slå på eller av Android Device Manager.

  • Från enhetens Apps-meny öppnar du appen Google Settings (det här är en annan app än Settings)

Tillåt Android Device Manager, källa: pcadvisor.uk

  • Tryck på Säkerhet. Under Android Enhetshanteraren flyttar du omkopplarna bredvid Fjärrlokalisera den här enheten och tillåter fjärr- och fabriksåterställning till På eller Av-läge.

Steg 2: Se till att platsåtkomstfunktionen är På

  • Öppna appen Inställningar på din enhet
  • Tryck på Plats under Personligt
  • Flytta omkopplaren till På-läge

Steg 3: Kontrollera om Android Enhetshanteraren kan hitta din enhet

  • När du har aktiverat Android Enhetshanteraren kontrollerar du att den fungerar som den ska. Logga in på ditt Google-konto på www.android.com/settings och välj en enhet i kolumnen Synlighet. Om du döljer en enhet på Google Play visas inte enheten i Android Enhetshanteraren.

Kontrollera synlighet, källa: technobezz

Hur man använder Android Device Manager på PC

Om du bara har en Android-enhet och den är borta kan du använda en dator för att komma åt Android Enhetshanteraren. Använd din webbläsare och ange den här adressen. Logga in med samma Google-konto som du använder på din saknade enhet. Här kan du se din enhet och om den är ansluten till Internet kan dess aktuella plats upptäckas. Google kommer att föreslå att du ringer till polisen om det är möjligt. I Android Device Manager-gränssnittet kan du klicka på Ring eller Aktivera Lås & Radera.

Gå till den via webbläsare, källa: technobezz

Lösningen som erbjuds av Google är bra, men den kan fortfarande inte konkurrera med iCloud Lock på Find My iPhone, som kan låsa enheten för alltid. När du aktiverar Aktivera lås och radera på Android-enheten kommer dina data att gå förlorade. Men om du inte aktiverade den funktionen kan dina data öppnas och användas av den oansvariga personen för dåligt syfte.

Läs också: Hur man laddar ner Google Play Store 5.9.12 APK

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found