Guider

Hur man döljer kontakter på iPhone

iPhones levereras inte med någon inbyggd app som skulle användas för att dölja kontakter på enheten. Dessutom finns det ingen ytterligare funktion som förhindrar att kontaktnamn visas på iOS-enheten. Detta sätter användarna i mycket problem eftersom vem som helst kan komma åt sina kontakter när de har passerat iPhone-säkerheten. Men med de senaste tekniska framstegen kan du enkelt dölja kontakter på din iPhone. Här är en steg-för-steg-guide som visar hur du döljer kontakter på iPhone.

Se även: Så här säkerhetskopierar du kontakter på iPhone

Hur man döljer kontakter på iPhone: Smeknamn

Ett viktigt sätt att dölja kontakter och dess detaljer på iPhone är genom att ge ett smeknamn till kontakten. Därför, när du skulle ge ett smeknamn till kontakterna på iPhone, skulle ingen annan som tittar i din iPhone inte bli medveten om en viss kontakt på något sätt.

Du kan lägga till smeknamn till kontakterna på följande sätt:

Steg 1: Öppna appen Kontakter på iPhone.

Steg 2: Välj den kontakt som du vill dölja på telefonen. Du kan ge ett ordentligt smeknamn till samma för att dölja det.

Steg 3: Klicka på ikonen Redigera på huvudsidan i kontaktappen.

Steg 4: När du har klickat hittar du en ikon som "Lägg till fält" längst ner på samma.

Steg 5: I avsnittet Lägg till fält kan du trycka på ikonen "Smeknamn". Som ett resultat skulle det nya fältet inkluderas i den specifika kontakten på din iPhone.

Steg 6: Nu kan du rulla upp skärmen och skriva önskat smeknamn som du vill lägga till. När du har slutfört samma sak kan du klicka på alternativet "Klar" för att spara det nya smeknamnet.

Efter att ha gjort detta skulle din iPhone bara visa det särskilda smeknamnet för den givna kontakten. Även under ett inkommande samtal eller meddelande visas bara smeknamnet och det är därför en bra teknik att dölja kontakter på din iPhone.

Hur man döljer kontakter på iPhone: Spotlight Search

Om du vill dölja kontakter på iPhone kan du också vidta några försiktighetsåtgärder. Till exempel måste du alltid försöka inaktivera telefon- och kontaktermedlemmarna för att visas i sökresultaten i Spotlight-sökningen på din iPhone. Om den här funktionen är aktiverad kan alla som smyger sig enkelt spåra en viss kontaktdetalj genom att helt enkelt skriva namnet på personen på Spotlight Search-ikonen.

Därför kan du, genom att inaktivera detsamma, förhindra chansen att någon söker efter en viss kontakt eller detaljer om densamma genom att använda Spotlight Search-funktionen. Här är några enkla steg för att inaktivera kontakter och telefondetaljer som visas i Spotlight-sökikonen på iPhone:

Steg 1 : Gå vidare till inställningarna för din iPhone från telefonens huvudskärm.

Steg 2: Gå sedan till Allmänt. Här hittar du alternativet Spotlight Search. Du måste klicka på den.

Steg 3: När huvudskärmen för Spotlight Search visas bör du söka efter Kontakter. Om skjutreglaget är påslaget (som att det liknar en grön surfplatta) måste du dra skjutreglaget för att stänga av den (liknar en vit surfplatta). Detta skulle helt enkelt inaktivera kontaktinformationen från att visas på Spotlight-sökikonen från och med nu.

Steg 4: Om du inte vill att någon slumpmässig person ska se dina telefondetaljer genom att använda Spotlight Search-ikonen, måste du söka efter telefonikonen på huvudskärmen och sedan stänga av den som väl.

Hur man döljer kontakter på iPhone: Hidden Group

Om ingen av ovanstående lösningar fungerar tillräckligt bra för dig, kan du prova en annan mycket effektiv och säker metod för att dölja kontakter på din iPhone. Du kan försöka skapa en dold grupp eller en kontaktgrupp på iPhone som är begränsad för åtkomst av någon annan än dig. Detta trick skulle innebära att du skapar en ny kontaktgrupp på din iPhone, sedan tar bort de befintliga kontakterna på din iOS-enhet och sedan lägger tillbaka de raderade kontakterna i den här nya kontaktgruppen.

Här är enkla steg för att uppnå samma:

Steg 1: Gå till webbplatsen www.icloud.com med hjälp av din persondator och logga sedan in på iCloud-kontot.

Steg 2 : När du väl har loggat in på iCloud-kontot, gå sedan till avsnittet Kontakter.

Steg 3 : Då måste du klicka på "+" -ikonen som visas i det nedre vänstra hörnet på skärmen. Här kan du klicka på ikonen ”ny grupp”.

Steg 4: Den nya gruppen med titeln "Namnlös grupp 1" visas på din skärm.

Steg 5: Nu kan du ange önskat namn på din dolda kontaktgrupp. Ange sedan samma och klicka på Spara. Detta skulle spara den nya dolda kontaktgruppen för din iPhone.

När du väl har skapat en ny grupp skulle ditt nästa steg vara att radera de specifika kontakterna som du vill dölja på din iPhone. Sedan kan du lägga till samma borttagna kontakter i den nyskapade gruppen. Detta skulle dölja kontakter på din iPhone eftersom gruppen nu endast kan nås av dig.

Hur man döljer alla kontakter på iPhone

Om du vill dölja alla kontakter på din iPhone kan du följa några enkla steg som:

Steg 1 : Öppna Kontakter på din iPhone.

Steg 2: Tryck på gruppikonen från det övre vänstra hörnet på skärmen.

Steg 3 : Klicka nu på ikonen "Dölj alla kontakter" och välj sedan Klar för att spara ändringarna.

Detta steg skulle dölja alla dina kontakter på iPhone och ingen skulle kunna se det.

Kontakter och telefondetaljer är avgörande för de flesta av oss. Därför måste vi skydda detsamma från inkräktarna för sekretessändamål. Gå igenom dessa steg för att dölja kontakter på iPhone.

Se också: Så här fixar du iPhone 7 Plus-frysproblem

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found