Guider

Så här fixar du problem med LG G6-batterilivslängd

LG G6 är utan tvekan en bra telefon, men som alla andra mobila enheter där ute har den sin begränsning; det kan påverkas negativt av snabbt dränerande batteri, vilket gör att telefonen är nästan värdelös; en mobil enhet är lika värdelös som de kommer om batteriet inte håller länge. Alla funktioner och funktioner på LG G6-telefonen beror på batteriet. Om du känner att batteriet tappas snabbt på din LG G6-telefon kan du göra några modifieringar för att korrigera denna upplevda avvikelse. I denna skrivning kommer du att lära dig hur du åtgärdar problem med batteritid på LG G6. Om batteriets 3300mAh-kapacitet verkar för liten för dig och du vill göra det längre, kommer informationen här att vara till hjälp.

Läs också - De bästa funktionerna i LG G6

Åtgärda problem med batteritid på LG G6

Sök efter de batterihungriga apparna

Vissa appar förbrukar mycket batteritid. Glöm inte att Android-enheter, varav en är LG G6-telefonen, är utformade så att appar kan köras i bakgrunden. Denna faktor ensam gör att dessa appar förbrukar ström och du kommer att se enhetens batteri tappa snabbt. Hur som helst kan du stoppa de skyldiga apparna från att köras i bakgrunden. Följ stegen nedan för att ta reda på vilka appar som förbrukar mycket batteri:

 • Klicka på Inställningar
 • Bläddra ner till Batteri & energisparande
 • Tryck sedan på knappen Batterianvändning så visas vilken av apparna som tar mycket batteritid.

Om appen inte är väsentlig och du kan göra utan att den körs i bakgrunden. Du kan klicka på Stopp-knappen; detta är en av de mest effektiva metoderna för hur man åtgärdar problem med LG G6-batteriets livslängd.

Dags att inaktivera eller avinstallera värdelös bloatware

Problemet med batteriets livslängd kan också lösas genom att inaktivera all uppblåsthet på LG G6-telefonen som du inte använder så att du kan spara en del av dess 3,300 mAh batterikapacitet. Många av bloatware kommer förinstallerade på enheten och de aktiveras också automatiskt. Följaktligen kör de i bakgrunden och förbrukar batteriets livslängd. Du kan dock inaktivera eller avinstallera dem för att spara ditt batteri från deras ständigt hungriga käkar. Dessa oanvända appar finns många på enheter; de kan vara upp till tolv på din LG G6-telefon, beroende på var du köpte enheten. Hur kan du inaktivera eller avinstallera bloatware? Följ stegen som är markerade nedan:

 • Klicka på Inställningar
 • Klicka sedan på Appar
 • Bläddra ner genom listan över appar och tryck på någon av dem som du vill inaktivera eller avinstallera.
 • När du har tryckt på den specifika appen ser du Inaktivera eller avinstallera framför den.
 • Om du klickar på Inaktivera stängs appen av. Men om du klickar på avinstallera kommer appen helt att ta bort från din enhet.

Stäng av oanvänd Bluetooth, Wi-Fi och andra anslutningar

Använder du regelbundet ditt Wi-Fi? Om inte, är det dags att stänga av den för att spara mer batteritid; detta kommer att hjälpa till att lösa batteriproblem på LG G6 till stor del. Samma sak gäller för din Bluetooth och andra anslutningar som inte används på din enhet. Du kan alltid slå på dem igen när du behöver använda dem. Det här kanske inte fungerar för dem som använder Bluetooth eller Wi-Fi hela dagen. Bluetooth och Wi-Fi kan användas för att hitta din telefon. Du kan dock fortfarande ha dem på medan systemet är förhindrat att använda dem för plats. Hur kan du göra det här? Kontrollera stegen nedan för vägledning:

 • Klicka på Inställningar
 • Klicka sedan på Plats
 • Klicka sedan på Overflow-menyn, som finns längst upp till höger
 • Tryck sedan på Skanning
 • Nästa sak att göra är att avmarkera Bluetooth-skanning och Wi-Fi-skanning för att spara lite batteritid.

Du måste veta att den här ändringen förhindrar att din telefon enkelt hittar sig själv när du kör en app som kräver platsinformation

Konfigurerar batterisparläge

Detta är också ett bra tips för att åtgärda batteriets livslängdsproblem på LG G6-telefonen. LG-enheter har ett nivåbatterisparläge som också är mycket enkelt att konfigurera. Du kan använda inställningarna för snabbmeddelanden för att aktivera det och du kan konfigurera det så att det automatiskt tänds när batteriet når 5% eller 15% effektnivå. Detta innebär att batterisparläget slås på omedelbart batteriet förblir antingen 15% eller 5%. Vad händer när batterisparläget slås på?

 • Ljusstyrkan minskas automatiskt
 • Vibrationer minskas genom hela systemet
 • Appar kommer också att vara begränsade när de körs i bakgrunden.

Du kommer att meddelas omedelbart om batterisparläget startar så att du kan veta vad som händer. Batterisparläget stängs av automatiskt när du ansluter batteriladdaren.

Ändra dina skärminställningar

Smartphonen görs smartare för varje dag och de har nu mer effektiva skärmar. Ju effektivare skärmen är desto mer batteritid förbrukas dock. LG G6-telefonen levereras med en ganska stor skärm och för att tända den krävs mycket batteriström. Du kan ändra skärminställningarna för att minska batteriförbrukningen. Hur kan du göra detta för att åtgärda batteriets livslängdsproblem på LG G6-telefonen? Kontrollera stegen nedan:

 • Klicka på Inställningar
 • Leta sedan efter Display
 • Du kommer att presenteras med tre alternativ, som är Ljusstyrka, Alltid på skärmen och Skärm timeout.
 • Välj någon av dem enligt dina preferenser.

Strömförbrukningen minskar när ljusstyrkan minskar. Du kan ställa in en "daglig timeout" för att skärmen som alltid är på ska välja när den ska slås på, eller så kan du stänga av den helt. Ju längre skärmen lyser, desto mer batteri förbrukar telefonen. Om din skärm stannar länge, ändra bara perioden till något kortare.

Stäng av Googles automatiska uppdatering

Att hålla Google-uppdateringen alltid på tappar batteriets livslängd i LG G6-telefonen. I din sökning efter hur du åtgärdar problem med LG G6-batteriets livslängd, leta efter alla appar för automatisk uppdatering på din enhet och stäng av dem. Detta kan göras från inställningarna för Google Play Butik. Det kommer att hindra din telefon från att skanna och ladda ner uppdateringar till de appar som redan är installerade på din enhet

 • I Play Store-inställningarna klickar du på Auto-update asp
 • Välj sedan automatiskt uppdatera appar via Wi-Fi
 • Den här inställningen förhindrar att telefonen laddar ner appen tills du är ansluten till Wi-Fi. Det kommer också att förhindra batteriförbrukning tills Wi-Fi är aktiverat på din enhet.

Läs också - Hur fixar jag dålig batteritid på LG G5

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found