Guider

10 steg Så här formaterar du datorn med USB-flashminne

Omformatering av en dator kan göras enkelt med bara några få klick. Men det finns tillfällen att installationsskivan inte kan kännas igen eller inte kan läsas från en skivenhet. Det finns också några fall som att CD- eller DVD-enheten är trasig eller att din dator eller bärbara dator inte har en skivenhet. Sådana situationer är verkligen irriterande eftersom du inte kommer att kunna formatera om din dator med en startbar CD. Det finns dock en bra lösning på det problemet och detta använder USB-flashenhet för att formatera om datorn.

Processen med att formatera om datorn med hjälp av USB-flashenhet förklaras här i steg för steg-guide.

Åtgärder för att formatera om datorn med USB-minne

Steg 1

Installera USB Disk Storage Format Tool på din dator. Skapa sedan ett USB-minne som har en startsektor. Sätt i den tomma USB-flashenheten och kör HP USB Disk Storage Format Tool.

Steg 2

På formatverktygsplattformen i avsnittet Enhetsflik väljer du den flash-enhet som du vill skapa som startbar. Se till att den är rätt enhet. Det gör det enkelt att formatera om datorn med ett USB-minne.

Byt din USB-lagringsdisk till en startbar USB-disk. För att göra det måste du tömma din flash-enhet. Du behöver också Windows 98 MS-DOS-filer och HP USB Disk Storage Format Tool.

Steg 3

För att formatera om datorn med USB-minne, ladda ner Windows 98 MS-DOS-systemfiler ELLER den här länken. Det är helt gratis att ladda ner.

Efter nedladdningen extraherar du den zippade filen till en mapp som du enkelt kan utforska.

Steg 4

Ladda ner HP USB Disk Storage Format Tool. Denna programvara är helt gratis att ladda ner.

Steg 5

Gå till fliken Filsystem, ändra inställningar till FAT 32.

Markera alternativet Skapa en DOS-startdisk under Formatalternativ. Klicka sedan på knappen "..." för att bläddra i mappen där du har extraherat Windows 98 MS-DOS-filer tidigare. Välj mappen och klicka på OK.

Steg 6

Klicka på START-knappen i formatverktyget. Ett popup-meddelande kommer att fråga dig innan du fortsätter att data på enheten kommer att gå förlorade. Håller med att fortsätta. Omedelbart kommer din startbara USB-flashenhet att vara redo. Du kan nu formatera om datorn med ett USB-minne. Formatera om datorn utan en skiva.

www.youtube.com

Steg 7

Börja omformatera din netbook, bärbara eller stationära dator med din startbara USB-enhet. Innan du startar datorn, anslut först din startbara USB och slå sedan på din dator.

Steg 8

När skärmvisningen startar trycker du på antingen Del eller F2 eller F10 för att visa BIOS-inställningen. Gå till startmenyn för att ändra startordning. Gör ett USB-minne så att det är i den första startordningen.

Steg 9

Tryck på F10 på tangentbordet för att spara ändringar.

När datorn startar om, klicka på enter när du blir ombedd att starta från USB-minne eller vänta tills flashenheten laddas automatiskt.

Steg 10

Om du har gjort ett Windows 7-installationsprogram på din startbara flash-enhet startar installationen automatiskt. Installationen tar flera minuter. Vänta tills installationen är klar. Och det är allt.

 

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found