Guider

Google Chrome fortsätter att krascha - Hur man fixar det

Det finns alltid stora förbättringar i alla tillgängliga bläddringar, särskilt Microsoft Edge. Google Chrome är dock fortfarande den mest använda webbläsaren i världen. Även om det fungerar bra för det mesta, stod vissa användare inför problemet och sa att Google Chrome fortsätter att krascha. Du kan försöka med följande metoder för att åtgärda frekventa kraschar och förbättra din surfupplevelse avsevärt med Chrome.

Se även: Hur man uppdaterar Google Chrome

Tillägg och tillägg

Dessa saker är mycket användbara men Chrome blir ofta instabil på grund av ett antal webbläsartillägg, plugins eller tillägg. Även om det inte är en mycket tillfredsställande lösning, kan bara 2-3 tillägg i Chrome-webbläsaren minska frekvensen av Chrome-kraschar avsevärt. Försök minska antalet tillägg och tillägg som du använder för närvarande och du kommer definitivt att märka förändringen.

Inaktivera de motstridiga modulerna i Chrome

Nu talar vi om en modul som är en nyckelkomponent i alla applikationer. Den innehåller en rad programmeringsprocedurer som är nödvändiga för applikationernas körtid. Om dessa moduler orsakar problem får du Chrome-krascher som ett resultat. För att identifiera dessa problem, skriv chrome: // conflicts i adressfältet. Webbläsaren laddar sedan in alla moduler och identifierar också de felaktiga, så att du kan inaktivera dem. Det kommer också att nämna den problematiska appen eller tillägget tillsammans med modulerna.

Därför är det bäst att avinstallera eller ta bort sådana konflikter från ditt system med funktionen "Lägg till eller ta bort program" i "Kontrollpanelen". På liknande sätt kan du avinstallera motstridiga tillägg från Google Chrome.

Åtgärda Chrome-användarprofildata

Många skäl gör att Google Chromes användarprofildata skadas. Chrome måste stängas innan Windows stängs eftersom det måste spara data i användarprofilen. Om Chrome inte kan uppdatera användarprofilen på grund av oväntad avstängning kan det skada eller förstöra de osparade uppgifterna som i slutändan orsakar ett problem. För att åtgärda problemet, öppna 'File Explorer' och markera 'Hidden gömda' under fliken 'View'. Stäng Chrome om den är öppen och gå sedan till Chrome-användarprofilmappen genom att följa den här katalogen:

C: \ Användare \ ditt konto \ AppData \ Lokalt \ Google \ Chrome \ Användardata ( ditt konto representerar namnet på ditt Microsoft-konto)

Högerklicka för att "byta namn" på mappen "Standard" till något som Standard_1, Default_bkup, etc. Det är verkligen det. Testa det genom att öppna din webbläsare igen.

Inaktivera Sandbox-säkerhet tillfälligt

Chrome kör ett säkerhetsverktyg som heter Sandbox som skyddar renderingen av HTML och JavaScript från skadliga program. Det skapar en kontrollerad och begränsad miljö runt Chrome för att skydda ditt operativsystem för att skadas. Att inaktivera Sandbox-funktionen har fungerat för vissa människor men det rekommenderas inte av de flesta. Högerklicka på Chrome-ikonen och öppna Egenskaper för att göra ändringar. Under fliken Genväg ser du en sökväg skriven i rutan "Mål". Tryck på mellanslag i slutet av texten, lägg bara till -ingen-sandlåda och klicka på OK.

Rensa historik, kakor och annan webbinformation

En vanlig och enkel lösning är att ofta rengöra webbläsardata som lagras i Chrome. Öppna Chrome-menyn genom att klicka på hamburgarknappen eller ikonen med tre rader längst upp till höger i webbläsaren och öppna Inställningar. Längst ner på sidan Inställningar klickar du på 'Visa avancerade inställningar' och under Sekretess-rubrik klickar du först på 'Innehållsinställningar'. Välj sedan alternativet under Cookies-rubriken 'Behåll lokal data bara tills du avslutar din webbläsare' och klicka på OK. Detta gör att Chrome automatiskt kan rensa kakorna.

För det andra klickar du på "Rensa webbläsardata" som ligger precis bredvid "Innehållsinställningar" och väljer alla alternativ utom "Lösenord". Detta gör att du kan vara signerad på dina webbplatser eller sociala mediekonton.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found