Guider

Så här fixar du PS4 Safe Mode Loop

Vissa PS4-användare har klagat på PS4 Safe Mode-loopproblem där PS4-systemet fastnar i Säkert läge och användarna inte kan få det tillbaka till normalt läge. Här kommer vi att diskutera om hur du löser PS4-problem med säkert läge.

Källa- lockerdome.com

Säkert läge tillåter en användare att starta konsolen med minsta möjliga funktion. Du kan starta din PlayStation manuellt genom att hålla ned strömbrytaren. Du släpper sedan knappen efter två pip eller efter 8 sekunder. Säkert läge i en PlayStation 4-konsol kännetecknas av att konsolens LED-belysning blir blå.

Se även: Så här åtgärdar du GTA 5-problemet som inte startar

Så här fixar du PS4 Safe Mode Loop

I startläget för felsäkert läge kan konsolen inte starta i normalt läge, främst eftersom den inte kan läsa nödvändiga firmwarefiler som används under starttiden, men den skiljer sig från den oändliga startslingan. När konsolen har gått i säkert läge presenteras en meny som har 7 tillgängliga alternativ som kan åtgärda startproblem och göra det möjligt för din konsol att starta i normalt läge.

Det här är metoderna som du måste följa för att fixa PS4 Safe mode loop 

Källa- gamepur.com

  1. Starta om PS4 - det här är enkelt. Konsolen försöker starta om med minimala eller inga ändringar i de nuvarande systeminställningarna.
  2. Ändra upplösning - Konsolen ställer in skärmupplösningen som standard till 480px när den startas om. Konsolen startar om av sig själv när det här alternativet har valts.
  3. Uppdatering av systemprogramvara - PlayStation 4-konsolen kommer att kunna uppdatera systemets firmware genom att ladda ner från Sonys servrar eller USB-enhet som innehåller nödvändig PUP-fil. Efter att uppdateringen har installerats kommer konsolen att starta normalt.
  4. Återställ standardinställningar - PlayStation 4-konsolen startar med fabriksinställningar och du måste ställa in tidszonen tillsammans med några andra konsolinställningar. Efter ett strömavbrott kan konsolen förlora viktiga xmb-filer, det här alternativet kommer sannolikt att återställa de saknade filerna.
  5. Database Rebuild -Detta är i grunden ett defragmenteringsverktyg där konsolen skannar enheten, rensar problem och frigör minne på hårddiskarna. Driftperioden beror på antalet objekt i minnet som innehåller xmb-filer. Detta alternativ gör din konsol snabbare när du tar emot och skickar meddelanden. 
  6. Initiera PS4 - Alla användardata och konsolinställningar som sparas raderas genom att utföra detta steg. All användardata raderas och PS4-konsolen återställs. Denna metod är lika med alternativet "Initiera PS4" i menyn Konsolinställningar i normalt läge. Systemets firmware raderas inte och användarens upplösning är inställd på 480px. Du kan logga in på ditt PlayStation-nätverk med dina inloggningsuppgifter för kontot och få tillgång till freebies som erbjuds PSN-användare.
  7. PS4 Initialize (System Software Reinstall) - All lagrad data på hårddisken raderas, samma som i alternativ 6, inklusive systemets firmware, och installerar senare firmware igen.

Om inget av ovanstående alternativ fungerar:

  1. Försök att installera en ny hårddisk i PlayStation och använd alternativ 7 ovan.
  2. Dra ut strömkabeln i några minuter. Anslut kabeln igen och ett förloppsindikator dyker upp. Ett andra popup-fönster ser ut att reparera databaser. När den är klar startar konsolen upp normalt. 
  3. Du kan kontakta Sony och informera dem om vad som hände och registrera problemet. De kan skicka en ersättningskonsol till din adress.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found