Guider

Så här spårar du din saknade iPhone / iPad / iPod Touch med Hitta min iPhone

Vad kan du göra om du precis tappat bort din iPhone / iPad / iPod Touch? Finns det något du kan göra? Det kan vara så att du glömde var du satte den sista gången eller värre, någon stal den. Det här är en extremt stressande situation, speciellt om du precis har köpt en iPhone eller om du tappade iPad med viktiga data. Om du är den som står inför den här frågan finns det två vägar ut. Men låt mig först påpeka att den här metoden inte fungerar om du inte har aktiverat Hitta min iPhone-funktion på din enhet. Jag rekommenderar att du aktiverar det om du inte redan har gjort det.

Gå till Inställningar >> iCloud >> Hitta min iPhone svep på den

Hur man spårar din saknade iPhone / iPad / iPod Touch

Via webbläsaren på din Mac / PC

1. Gå till URL: www.icloud.com och logga sedan in med ditt Apple-ID. Välj Hitta min iPhone.

2. Om din enhet är online visas dess position på kartor (3),

Klicka på Alla enheter (1) och klicka sedan på namnet på din saknade enhet (2) så visas ytterligare information.

a. Spela upp ljud: Om du klickar på den här funktionen kommer din telefon att ringa och den blir extremt hög. Det är användbart om din iPhone fortfarande är nära dig.

b. Förlorat läge: Om du klickar på den här funktionen kan du låsa din saknade iPhone på distans med ett fyrsiffrigt lösenord. Eller så kan du visa ett meddelande med din kontakt inuti på din saknade iPhone-låsskärm.

c. Radera iPhone: Om du klickar på den här funktionen kan du radera all din data och information på din saknade iPhone på distans.

Via iOS-enheter

1. Starta Hitta min iPhone-applikation (du kan ladda ner i App Store om du inte har den) och logga in med Apple ID. Om din enhet är online visas dess position på kartorna.

2. Klicka på din saknade enhets namn (1)

3. Klicka på Åtgärder (2) så visas ytterligare information.

Funktionerna (a), (b) och (c) liknar förklaringen jag gav ovan.

Om du har tur (efter att du har valt det förlorade läget för din enhet) kommer din iPhone att spela höga ljud (om den är nära), och du hittar det på det sättet, eller någon som har ett stort hjärta, hittar telefonen och ger det tillbaka till dig.

Se även Så här fixar du inaktiverade iPhone / iPod Touch / iPad

Om du inte har tur, håll dig lugn, för ingen kommer att kunna använda iPhone någonsin av den anledningen att den bara kan aktiveras av ditt Apple-ID, även Apple själv kan inte låsa upp eller ta bort länken till ditt Apple-ID för person som hittade enheten, om de inte kan ge ett verkligt bevis på köpet / fakturan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found