Guider

Malwarebytes gratisversion vs Windows Defender: Vilken erbjuder bättre PC-skydd?

Vi lever nu i en cybervärld där affärstransaktioner, kommunikation och forskning har blivit bekvämare och snabbare. Men varje gång vi slår på våra enheter och skrivbord är vi utsatta för potentiella hot från virus och skadlig kod. Men med pålitlig antivirusprogram som skyddar våra datorsystem kan cyberattacker förhindras. Utmaningen är dock att göra rätt val eftersom det finns en mängd gratis program för skydd av virus och skadlig kod som vi kan ta hand om.

Låt oss göra processen enklare med en genomgång av Malwarebytes och Windows Defender.

Malwarebytes

Malwarebytes är antiprogram och antispionprogramvara som kan upptäcka och rengöra infektioner med skadlig kod. Det tar också bort rootkits och reparerar skadade filer. Det här är dock allt som en gratis version kan erbjuda, inte om du inte uppgraderar till en premiumversion. Medan det genomsöker ditt datorsystem och varnar dig för eventuella hot tar det inte bort virus. Dessutom skannar den inte automatiskt. Men det betyder inte helt att den fria versionen av Malwarebytes inte är värt det. Även om det inte är tekniskt antivirusprogram kan det upptäcka dem.

En annan bra sak med den här applikationen är att den kan fungera tillsammans med antivirusprogram från tredje part. Med en mängd gratis programvara, som Avast, AVG och Avira, för att bekämpa virusattacker kan du fortfarande säkra ditt datorsystem. Och om det finns en egenskap som Malwarebytes kan skryta med, är det dess förmåga att upptäcka skadlig kod som annars förbises av antivirusverktyg. Det påverkar inte heller har någon effekt på en annan säkerhetsprogramvara som du kanske har installerat på ditt system.

Windows Defender

Detta är Microsofts säkerhetssystem för Windows. Som de flesta gratis antivirusprogram erbjuder Windows Defender en viss nivå av virus- och spionprogramskydd för användare som i princip använder internet för att se YouTube-videor och öppna sociala mediekonton som Facebook. Det kommer som ett standardprogram för antivirusprogram för Windows 7, 8, 8.1 och 10. Till skillnad från Malwarebytes erbjuder det virusskydd.

Windows Defender har nu också fler verktyg och funktioner som följer med Windows 10 Creators Update. Det betyder att om du använder Windows 10 kommer du att kunna se när ditt system senast skannades efter skadlig kod. Dessutom kan du utföra virusdefinitionsuppdateringar och dra nytta av ett offline-skanningsläge. Det erbjuder också valfritt realtidsskydd, en funktion som Malwarebytes erbjuder med sin premiumversion. Dessutom kan du antingen utföra en snabbsökning eller en fullständig genomsökning när som helst. Men när det gäller flexibilitet kanske det här standardsäkerhetsprogrammet inte är den bästa kandidaten eftersom det inte fungerar om det finns ett annat antivirusprogram på din dator.

Windows Defender kan ha en kant över Malwarebytes eftersom det kan skydda datorsystem från virusattacker, men när det gäller upptäckt av skadlig kod och spionprogram söker det efter de senaste potentiella hot som dess motsvarighet kanske inte upptäcker. Den kan också användas tillsammans med alla antivirusprogram. Omvänt är Windows Defender integrerat med ett antal Windows OS och anses vara det bästa Windows 10-skyddet som finns. Med det sagt kan du ladda ner gratis Malwarebytes för din enhet och för ditt skrivbord som körs på Windows kan du hålla fast med ett standardskydd.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found