Guider

Så här återställer du Samsung Galaxy S9 och S9 Plus

Samsung Galaxy S9 och S9 Plus är flaggskeppets smartphones från märket för 2018. Sportiga mindre uppgraderingar över Galaxy S8, de fortsatte att regera över marknaden för sina fantastiska hårdvaruspecifikationer och design. Men om din telefon har visat tecken på problem som att sakta ner, Wi-Fi-problem eller saknade meddelandemärken, så här återställer du Samsung Galaxy S9 och S9 Plus.

Det finns två huvudtyper av återställningar som du kan välja med din Galaxy S9-smartphone. Innan du går ut med fabriksåterställningen, som också kallas alternativet för hård återställning, kan du prova en mjuk återställning för att se om det löser några av problemen.

Se även: Hur man påskyndar Samsung Galaxy S9

Så här återställer du Samsung Galaxy S9 och S9 Plus

Metod 1: Hur du återställer din Samsung Galaxy S9 mjukt

Smartphones hade en tid då du fysiskt kan ta ut batteriet och sätta på det igen. Det kommer att lösa de flesta frågorna, men för att göra enheterna säkrare och för att förbättra batteriets livslängd har tillverkarna tagit bort den här funktionen i nästan alla smartphones idag.

När du gör en mjuk återställning får du telefonen att tro att batteriet har tagits bort. Detta görs genom att kort stänga av strömmen och se till att allt cacheminne förutom andra saker som är lagrade i RAM: n, processorn raderas helt. Medan en fabriksåterställning torkar telefonen helt från något minne, kommer en mjuk återställning helt enkelt att ta bort tillfälliga filer och din telefon kommer att vara intakt som den redan var.

 1. Hitta volym ned och strömbrytare på din telefon. Ibland kan nya användare befinna sig i en förvirrad situation eftersom Bixby-knappen finns där tillsammans med de andra grundläggande knapparna.
 2. Du hittar strömbrytaren och volymknapparna längst upp till höger på telefonen
 3. Placera dina händer på ett sådant sätt att du kan komma åt båda knapparna samtidigt. Se till att du håller telefonen i en bekväm position
 4. Håll ned volymen och strömbrytaren samtidigt
 5. Håll dessa knappar i 10 sekunder kontinuerligt utan att ta bort fingrarna på dem och vänta tills skärmen blir tom
 6. När din Galaxy S9 Plus-telefon har blivit tom och har startat omstarten, lämnar du knapparna

Det kan ta några sekunder för din telefon att starta om helt och komma tillbaka till startskärmen. Ange ditt lösenord eller mönsterlås för att öppna det. När varje app och tjänst har laddats, börja använda din egen som du brukar göra och leta efter tecken på problemet som kvarstod innan du gjorde den mjuka återställningen.

Metod 2: Förberedelser för att fabriksåterställa din Galaxy S9 Plus

En fabriksåterställning är också känd som en hård återställning i branschmässiga termer och det skjuter din telefon tillbaka till sina ursprungliga fabriksinställningar. Med andra ord blir din enhet lika bra som ny och alla appar, spel som du kanske har installerat genom månaderna kommer att raderas helt.

Under långa perioder av användning tenderar de flesta smartphones att sakta ner eftersom användare installerar många appar, spel utan deras vetskap. Du kan inte skylla dig själv för att göra det eftersom du har massor av nytt innehåll som kommer in varje dag och vecka, vilket tvingar dig att kolla in dem. Alla dessa applikationer lämnar spår av filerna i RAM-minnet och lagringen även om du avinstallerar dem inom några timmar.

Sådana appar byggdes gradvis upp, upptar mer utrymme, sparar oönskad cache och orsakar så småningom programvaruproblem på dina Galaxy S9- eller Galaxy S9 Plus-telefoner. En fabriksåterställning är en lösning på alla dessa problem eftersom den rensar telefonen från alla sista filer och ser till att din enhet är ren som den borde vara.

 1. Se till att ta bort ditt Google-konto från din Samsung-enhet
 2. Kontot bör tas bort om du ska sälja din telefon, ge bort den till någon annan eller planerar att använda en annan enhet med samma konto
 3. Om dina kontouppgifter är intakta kommer telefonen att behålla informationen och uppmanas att ange uppgifterna inklusive lösenord även efter en fabriksåterställning
 4. Det är en skyddsmekanism som skapats av Google för att skydda din telefon mot stöld och alla som försöker komma åt den utan din tillåtelse
 5. Öppna menyn Inställningar, tryck på Moln och konton
 6. Öppna konton och sedan Google
 7. Tryck på menyikonen och sedan på Ta bort konto för att permanent ta bort ditt Google-konto

När återställningen är klar kan du aktivera samma Google-konto en gång till om du behöver. Det gör att telefonen kan raderas helt till fabriksinställningarna.

Metod 3: Hur fabriksåterställer du din Galaxy S9-telefon?

Återställa din Galaxy S9-enhet när den fortfarande fungerar och är i fungerande skick är mycket lättare än när den inte svarar. De flesta användare kanske inte står inför några problem i den här processen så länge telefonen är igång.

 1. Gå till inställningssidan på din telefon
 2. Bläddra ner för att hitta funktionen General Management
 3. Klicka på Backup and Restore för att spara dina data i molnet
 4. Hitta alternativet Återställ fabriksdata och tryck lätt på Återställ
 5. Bekräfta genom att klicka på Ta bort alla när det uppmanas till
 6. Vänta några minuter tills processen är klar och telefonen startar om till hemsidan med standardbakgrund

Du kan bekräfta att fabriksåterställningen har slutförts framgångsrikt när du hittar hemskärmen med standard Samsung Galaxy S9-tapeten som visas istället för den du använde senast. När du öppnar appfönstret ser du också att alla appar och spel som hittills har hämtats har tagits bort förutom de som levererades med telefonen som standard.

Metod 4: Hur fabriksåterställer du din Galaxy S9, S9 Plus när den inte svarar?

Användare kan stöta på en situation när deras Galaxy S9 eller Galaxy S9 Plus inte svarar alls. Telefonen kan visa hängande problem, knapparna kanske inte fungerar ordentligt eller ibland kommer du inte att komma åt inställningssidan för att göra en manuell fabriksåterställning.

I ett sådant scenario finns det fortfarande ett alternativ att slutföra processen genom att gå till Samsung Android Recovery-skärmen. Om du tidigare har använt en Windows-dator liknar det att gå till säkert läge för att slutföra åtgärden. Allt du behöver göra är att följa stegen nedan för att fabriksåterställa din Samsung-enhet som inte svarar.

 1. Leta reda på volym upp-knappen och Bixby-knappen på din Galaxy S9. Alla dessa knappar finns på vänster sida av telefonen
 2. Börja med att hålla ned Volym upp och Bixby-knappen samtidigt
 3. Medan du fortfarande håller ned dessa knappar, håll ned strömknappen som finns på höger sida av din Galaxy-smartphone
 4. Vänta några sekunder så blir telefonens display tom
 5. När Android-logotypen visas på din telefon släpper du omedelbart alla tre knapparna som du håller tills nu

Att navigera i återställningsläget är enkelt, men du måste ha tålamod för att använda det eftersom telefonens pekskärm inte längre fungerar. Du kan navigera genom de olika alternativen som visas på skärmen med volymknapparna uppåt och nedåt, medan strömbrytaren kan användas för att bekräfta ditt val.

 1. När Android-logotypen visas och en uppdateringsskärm visas, vänta tills telefonen går in i Android System Recovery Menu
 2. Alternativen visas på en svart bakgrund och du kan navigera med volymknapparna
 3. Flytta ner genom att använda volym ned-knappen och du hittar alternativet "fabriksåterställning" som också läser som rensningsdata
 4. Markera alternativet och tryck på strömbrytaren för att bekräfta ditt beslut
 5. Telefonen kommer att be dig att bekräfta ditt beslut, eftersom det inte kan återföras när hela informationen har raderats
 6. Bekräfta ditt val genom att trycka på strömbrytaren igen och tryck på ja

Fabriksåterställning på din Galaxy S9-smartphone börjar nu och du kan återställa den till sitt ursprungliga tillstånd även om vissa oseriösa appar orsakade ett problem. Den här metoden fungerar felfritt när du försöker återställa din enhet som inte svarar och du inte längre har tillgång till telefonens huvudskärm eller inställningssida på grund av hängande problem eller liknande problem.

Slutsats

Samsung Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus är oklanderliga i specifikationer och de flesta programvaruproblemen kan åtgärdas genom att starta en fabriksåterställning. Du kan prova den mjuka återställningen och gå till den hårda återställningen. Om problemen kvarstår efter att du har slutfört hela proceduren, skicka telefonen till Samsungs kundtjänst för att få en ersättare. Se till att säkerhetskopiera all din data på Google Drive, Evernote, LastPass och andra appar som du kan använda eftersom telefonen rensar all data innan du tar den till fabriksinställningarna. Du kan ladda ner dem alla samtidigt genom att ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk när återställningen är klar.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found