Guider

Hur man stänger av geotagging på iOS-enheter

Att ta bilder med din iPhone eller iPad är super enkelt och roligt. Men iOS-enheter registrerar din nuvarande plats när du tar bilder, och det alternativet är inställt som standard. Vi försöker alla att skydda vår integritet på bästa sätt vi kan, så att inaktivera det här alternativet som kallas geotagging låter som en ganska smart idé, eller hur? Det är en enkel sak att göra. Vi kommer att visa dig hur du stänger av geotaggning på iOS-enheter, följ bara några enkla steg nedan och du kommer att bli klar på nolltid.

Du kan också läsa: Så här ändrar du din Apple ID-betalningsinformation med din iPhone eller iPad

Hur man stänger av geotagging på iOS-enheter

Så här inaktiverar du geotaggning på din iPhone eller iPad:

  • Navigera till Inställningar
  • Klicka på Sekretess
  • Klicka på platstjänster
  • Tryck på Kamera
  • Under Aldra platsåtkomst väljer du Aldrig.

När du har ändrat detta kommer platsen på videor och foton inte att spelas in.

Det är tillrådligt att gå igenom alla andra appar i platstjänster och inaktivera det här alternativet för de appar du inte vill komma åt din plats. Om dina barn har en iPhone eller iPad skulle det vara en bra idé att göra detsamma på sina enheter. Om de använder en Android-smartphone eller surfplatta, läs den här guiden: Så här stänger du av geotaggning på Android-enheter.

Dessa dagar måste du verkligen göra några ansträngningar för att skydda din integritet, och att stänga av geotagging är ett bra ställe att börja.

Du kan också läsa: Så här skyddar du din iPhone eller iPad med ett 6-siffrigt lösenord i iOS 9