Guider

Så här fixar du pekskärmsproblem på Sony Xperia Z5

Sony tillkännagav Xperia Z5 i september 2015, och enheten lanserades officiellt i oktober. Detta flaggskepp kom med stora förbättringar när det gäller design och det ser helt underbart ut. Den finns i några färger: vit, svart, rosa, grafit och guld. Fingeravtryckssensorn är fantastisk, batteriets livslängd förbättras och totalt sett är det en riktigt bra smartphone. Det vore inte realistiskt att förvänta sig att någon smartphone, inklusive den här, alltid kommer att fungera smidigt. Ibland kanske du märker några problem med det. Här kommer vi att prata om de saker du kan göra om du har problem med pekskärmen på Sony Xperia Z5.

Du kan också läsa: Så här fixar du Sony Xperia Z Led för meddelanden fungerar inte

Sätt att åtgärda pekskärmsproblem på Sony Xperia Z5

www.theguardian.com

En hel del människor klagade på problem med Sony Xperia Z5-pekskärm. Om du har samma problem finns det flera lösningar du kan prova. Följ stegen nedan om pekskärmen inte svarar, om den är överkänslig eller om den svarar långsamt.

Rengör skärmen

Att använda pekskärm är verkligen en njutning, men faktum är att pekskärmar är ganska känsliga, och smuts är en av dess största fiender, och det har en enorm inverkan på skärmens prestanda. Det bästa stället att börja är att rengöra skärmen. Torka av den med en ren och torr trasa.

Ta bort fodralet och inaktivera handskläget

Kanske orsakar telefonens fodral pekskärmsproblem på Sony Xperia Z5. Ta bara bort ärendet och se om du fortfarande har problem.

Handskläge är en fantastisk funktion som låter dig använda din telefon normalt även när du bär handskar. Inaktivera det här alternativet när du inte bär handskarna. Du kan göra det genom att gå till Inställningar> Display och stänga av handskläget.

Använd originalladdaren

För vissa människor uppstår problem med pekskärmen bara när telefonen laddas. Sony rekommenderade att du använder originalladdaren eftersom andra laddare kan orsaka problem med pekskärmsfunktionalitet.

Stäng av enheten och slå på den igen

Om du inte har startat om enheten på länge kan det vara en bra idé att göra det nu. Starta om kommer att frigöra minnet och det stänger av alla appar och processer som körs. Många gånger är det allt du behöver göra för att lösa några problem, inklusive pekskärmsproblem på Sony Xperia Z5.

Ställ enheten i säkert läge

Du kan använda säkert läge för att se om någon av de appar du har installerat orsakar problemet.

  • Stäng av din smartphone
  • Håll ned strömbrytaren och släpp den när enheten vibrerar
  • När du ser Sony-logotypen på skärmen håller du ned volym ned-knappen tills du ser felsäkert läge på skärmen
  • Du kanske märker att prestandan på din enhet är mycket bättre i säkert läge, vilket innebär att en av apparna orsakar problemet.
  • När du är redo att avsluta säkert läge startar du bara om din smartphone.

Avinstallera de appar du har laddat ner nyligen.

Använd Diagnostics-appen

Du kan kontrollera pekskärmens funktionalitet genom att använda Diagnostics-appen som har åtkomst till program- och hårdvaruproblem. Gå till Inställningar> Om telefonen> Diagnostik> Test och välj sedan testet.

Använd PC-följeslagare eller Sony Bridge

Du kan reparera programvaran med PC-följeslagare (för PC) eller Sony Bridge (för Mac). När du använder dessa applikationer för att reparera programvaran kommer dina data att raderas. Filerna du har på ditt externa SD-kort raderas inte.

Se om den nya programvaruversionen är tillgänglig

För att se om det finns en ny programversion tillgänglig för nedladdning, gå till Inställningar> Om telefonen> Programuppdatering.

Fabriksåterställning

Om du fortfarande har problem med pekskärmen på Sony Xperia Z5 kanske det är dags för fabriksåterställning. Säkerhetskopiera först dina filer. Gå till Inställningar> Säkerhetskopiering och återställning> Återställ fabriksdata> Återställ telefon> Radera allt.

Om du har provat alla lösningar som vi har listat men fortfarande har problem med pekskärmen på Sony Xperia Z5, kontakta din återförsäljare, operatör eller Sony.

Bildkälla: www.digitaltrends.com

Du kan också läsa: Så här fixar du Facebook-videor spelas inte på Sony Xperia Z2

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found