Guider

Så här fixar du Samsung Galaxy S7 förvrängt ljudproblem

Galaxy S7 är en fantastisk telefon som lanserades i år. Vi hade många förväntningar från det senaste Samsung-flaggskeppet och telefonen höll ganska mycket upp till våra förhoppningar. Med en fantastisk design och stor kraft fanns det ingen anledning att undergräva telefonens funktion. Samsung har utan tvekan kunnat skapa en orubblig fläkt efter sin flaggskeppstelefon. Men en sak som vi fortfarande måste hantera är de få problem som dyker upp på varje telefon. Ett av de vanligaste problemen som vi har hört från användarna är en distorsion i ljudet och alla vill veta hur man fixar Samsung Galaxy S7 förvrängda ljudproblem.

Innan du går till lösningarna nedan, kom ihåg att problemet kan uppstå om enheten var i vattnet. Om så är fallet är det möjligt att det finns lite vatten i högtalaren. Torka av telefonen och låt den torka helt. Låt oss se några av de bästa sätten att lösa detta problem.

Läs också: Så här fixar du Samsung Galaxy S7 Ström- och volymknappar fungerar inte

Potentiella sätt att åtgärda Samsung Galaxy S7 förvrängd ljudproblem

Lösning 1 - Starta om telefonen

Stäng av telefonen och ta ut SIM-kortet, sätt tillbaka SIM-kortet och slå på telefonen igen. Ibland, om det finns några fel i systemet, löser problemet vanligtvis en enkel omstart. Kontrollera om problemet kvarstår efter att du startat om telefonen.

Lösning 2 - Rengör högtalaren

Många gånger blir ljudet förvrängt när det sitter smuts och skräp i högtalaren, vilket kan orsaka ett problem för ljudet att röra sig utan hinder. För att undvika detta, se till att du håller högtalaren ren hela tiden. Kontrollera om ljudet fungerar bra efter rengöring. Som nämnts nedan kan problemet uppstå om det fortfarande finns vatten i högtalaren om din enhet var i vattnet.

ausdroid.net

Lösning 3 - Stäng av telefonens Bluetooth

Det har noterats att Bluetooth kan skapa ett problem med ljudet. Kontrollera om detta är fallet genom att stänga av Bluetooth på din telefon. Om din telefon fungerar bra efter att Bluetooth har stängts av finns det ett problem med Bluetooth på telefonen eller i enheten som du ansluter till. Detta kan orsaka förvrängning av ljud.

Om din telefon ansluter till andra enheter med Bluetooth utan att påverka ljudet, har enheten som du ansluter till ett problem men om problemet kvarstår varje gång du använder Bluetooth på din telefon, kontakta din operatör eller butiken där du har köpt enheten och be om en ersättning.

Lösning 4 - Växla UHQ-uppskalare

Några användare löste problemet genom att sätta på / stänga av UHQ Upscaler, så prova. Gå till Inställningar> Ljud och vibrationer> Ljudkvalitet och effekter och växla UHQ Upscaler-omkopplaren.

Lösning 5 - Anpassa ljud

En bra sak med Samsung Galaxy S7 är att den har massor av alternativ som du kan justera efter dina behov. Ett av sådana alternativ är Adapt-ljud som låter dig justera enhetens ljud. Anslut hörlurarna till enheten och gå till Inställningar> Ljud och vibrationer> Ljudkvalitet och effekter> Anpassa ljud. Slå sedan på funktionen genom att flytta omkopplaren bredvid Anpassa ljud och justera det ljud som passar dig.

phandroid.com

Lösning 6: Använd felsäkert läge

Ibland kan ljudförvrängningen skylla på en av de appar som har installerats. Använd felsäkert läge för att kontrollera om någon av apparna kan orsaka problemet. När du startar telefonen i säkert läge använder du standardapparna som medföljde telefonen. Om telefonens ljud fungerar bra med standardapparna ligger problemet med en av de appar som du nyligen har installerat. Å andra sidan, om ljudet fortsätter att förvrängas kan du gå till nästa steg. Följ dessa steg för att gå in i säkert läge:

 • Stäng av din Samsung Galaxy S7
 • Håll strömbrytaren intryckt för att slå på den och fortsätt att hålla knappen tills du ser Galaxy S7-logotypen
 • Så snart logotypen visas, håll upp volym ned-knappen direkt och släpp strömbrytaren
 • Håll volym ned-knappen intryckt tills telefonen startar helt
 • Detta kommer att sätta din telefon i felsäkert läge och orden "felsäkert läge" kommer att skrivas längst ned till vänster på skärmen för att se till att du följde stegen korrekt
 • Släpp volym ned-knappen när du ser den här skärmen

www.youtube.com

Om ljudförvrängningen inte kvarstår i felsäkert läge är det ett problem med en av de tredjepartsappar som du kanske använder. Avsluta Säkert läge genom att använda strömbrytaren för att starta om telefonen som vanligt och inaktivera sedan tredjepartsapparna en efter en för att kontrollera vilken som orsakar problemet. När du väl vet var problemet ligger måste du bara avinstallera just den appen.

Lösning 7: Fabriksåterställning

Om du inte kunde identifiera problemet med hjälp av felsäkert läge är det sista steget en fabriksåterställning. Detta kommer att återställa din telefon till standardinställningarna eftersom den hade kommit ur lådan. Eftersom en fabriksåterställning rensar all data från telefonen är det viktigt att du säkerhetskopierar dina data innan du återställer telefonen. Det är också viktigt att din telefon har cirka 60% batteri så att den kan gå igenom återställningsprocessen utan att stängas av halvvägs. Om det inte finns tillräckligt med batteri, håll telefonen ansluten till en laddare när du utför återställningen.

 • Gå till Inställningar
 • Tryck på Backup and Restore
 • Välj Återställ fabriksdata
 • Tryck på Återställ enhet och välj Radera allt
 • Bekräfta varningarna som kommer upp på sidan och starta om telefonen när återställningen är klar

Om ljudförvrängningen fortfarande fortsätter, besök butiken där du köpte din smartphone eller kontakta din operatör.

Du kan också läsa: Vanliga problem med Samsung Galaxy S7 och deras lösningar

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found