Guider

Så här fixar du Samsung Galaxy S9 Bluetooth-problem

Samsung är en av de globala ledarna inom elektronikindustrin, särskilt när det gäller deras smartphones. Deras Galaxy-serie av smartphones är känd för bra hårdvara när det gäller specifikationer, funktioner och premiummaterial. En av de mest framgångsrika smartphonesna i Galaxy-serien är S-serien av smartphones. Och det senaste erbjudandet från Samsung är deras helt nya Samsung Galaxy S9. Den här enheten har allt du kan förvänta dig av alla flaggskeppsenheter från 2018. Oavsett om du pratar om QHD + 18: 9-ram utan skärm, Snapdragon 845-processor eller den fantastiska kameran i enheten, har Samsung Galaxy S9 allt.

Medan Samsung utmärker sig på att göra smartphones när det gäller deras hårdvaruspecifikationer och byggnad, kan samma sak inte sägas för deras programutveckling. Andra märken som Google klarar sig definitivt bättre när det gäller mjukvaruoptimering i sin smartphone. Tyvärr måste Samsung göra mycket med sin programutveckling för att nå någonstans nära Google. På grund av dålig mjukvaruoptimering har Samsung många problem med Galaxy S9, varav en är dess Bluetooth. Flera Galaxy S9-användare har haft problem med Bluetooth, vilket vi kommer att förklara senare i den här artikeln.

Se även: Så här åtgärdar du problem med batterilivslängden för Samsung Galaxy S9

Problem med Bluetooth-anslutning med Samsung Galaxy S9:

Med Samsung Galaxy S9 kan du möta flera problem när du använder Bluetooth. Ett av de vanligaste problemen med Bluetooth uppstår när du söker efter enheter när du försöker koppla ihop med en ny Bluetooth-enhet. I många fall kommer din telefon inte att ansluta till en Bluetooth-enhet även när den är ihopkopplad med din enhet. Tyvärr slutar inte Bluetooth-frågorna här och du kan till och med ha problem som att enheter blir oparade, dålig ljudkvalitet via Bluetooth och mycket mer! Därför får du i den här artikeln se flera korrigeringar för den här typen av problem. Låt oss se hur du åtgärdar Samsung Galaxy S9 Bluetooth-problem.

Så här fixar du Samsung Galaxy S9 Bluetooth-problem

Metod 1: Växla Bluetooth

De första sakerna att göra i händelse av Bluetooth-fel på din Galaxy S9 är att växla Bluetooth, vilket också är den enklaste lösningen att försöka. För att göra det stänger du helt enkelt av Bluetooth från antingen inställningarna eller snabbinställningarna på din Galaxy S9. Efter att ha väntat i några sekunder kan du slå på Bluetooth och kontrollera om allt fungerar bra eller inte.

Metod 2: Lägg till som en Smart Lock-enhet

Android har ett alternativ för att lägga till dina Bluetooth-enheter som en smart enhet varefter din enhet låses upp automatiskt när den specifika Bluetooth-enheten är ansluten till din telefon. Vi kan lägga till en Bluetooth-enhet som en smart låsanordning på Galaxy S9 för att eventuellt lösa några av dess Bluetooth-problem. Du kan göra det genom att följa instruktionerna:

 • Öppna appen 'Inställningar' på din Galaxy S9.
 • Gå sedan till 'Lås skärm och säkerhet' och hitta 'Smart Lock'.
 • Slutligen trycker du på "Trusted Device" och lägger till önskade Bluetooth-enheter.

Metod 3: Starta om din enhet

En av de vanligaste lösningarna på alla problem på en Android-enhet är att först försöka starta om enheten. Om problemet beror på något fel i operativsystemet på din Galaxy S9, kan det startas om du startar om det eftersom vi laddar om operativsystemet i enhetens minne. Om du gör det kan det också lösa problem med din enhet inklusive Bluetooth-problem.

Metod 4: Torka cachepartitionen på din Android-enhet

Om omstarten av din enhet inte åtgärdade problemet kan problemet kvarstå på grund av cachepartitionen och andra problem med den. Så du kan enkelt torka din Galaxy S9s cachepartition genom att följa de angivna instruktionerna med Android-lageråterställning av din Samsung Galaxy S9.

 • Stäng av din Samsung Galaxy S9 och håll sedan ner strömbrytaren, volym upp-knappen och Bixby-knappen tills du är i Android Stock Recovery.
 • Använd sedan volymknapparna för att navigera och strömbrytaren för att bekräfta, välj alternativet 'Torka cachepartition'.
 • Detta rensar cachepartitionen på din Samsung Galaxy S9, varefter du kan starta om din enhet som förhoppningsvis kommer att fixa alla Bluetooth-problem som du upplever.

Metod 5: Återställ nätverksinställningar på din Samsung Galaxy S9

Ett annat bra sätt att åtgärda Bluetooth-problem på din Galaxy S9 är att återställa nätverksinställningarna för dina smartphones. Detta ändrar alla Bluetooth-inställningarna till standardvärdena som kan lösa många problem relaterade till Bluetooth. För att återställa nätverksinställningarna på din Samsung Galaxy S9 måste du gå igenom de angivna stegen:

 • Gå över till appen 'Inställningar' på din Galaxy S9 och hitta menyn 'Säkerhetskopiera och återställ'.
 • Därefter hittar du alternativet som säger 'Återställ nätverksinställningar' och tryck på det.
 • Detta kommer att ändra alla dina Bluetooth-inställningar som förhoppningsvis kommer att lösa alla problem med din enhet.

Metod 6: Återställ din enhet till fabriksinställningar

Om ingen av de korrigeringar som nämnts ovan har fungerat för dig, bör du överväga att utföra en fabriksåterställning på din Samsung Galaxy S9. Om du gör det gör din telefon precis som den var ur lådan. Det betyder att vad som orsakade problemen med Bluetooth kommer att raderas och du kommer inte att möta några Bluetooth-relaterade problem i framtiden. Du kan återställa din Galaxy S9 med de angivna instruktionerna:

 • Öppna appen 'Inställningar' på din S9 och gå till avsnittet 'Säkerhetskopiering och återställning'.
 • Välj nu 'Återställ fabriksdata' och välj 'Radera allt'.
 • När du har kommit överens kommer detta att återställa din enhet och ta bort alla dina data och lösa alla problem med din Galaxy S9. Se bara till att säkerhetskopiera alla viktiga filer på din enhet före återställningen, annars kan du förlora dina data.

Metod 7: Kontakta Samsungs servicecenter

Den sista lösningen på något av problemen du står inför med vilken Samsung-enhet du har är att kontakta ditt närmaste Samsung-servicecenter. De utbildade yrkesverksamma vid servicecenterna kommer att kunna hjälpa dig och lyckas lösa dina problem även om det är en hårdvarurelaterad fråga.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found