Guider

Så här fixar du den trasiga iPhone-låsknappen

Knappen längst upp på iPhone kallas vanligtvis av olika namn som lås-knapp, strömbrytare, viloläge och mer. Den här knappen används för nästan allt, från att stänga av telefonen, skicka den till viloläge och ta en skärmdump. Så situationen blir väldigt irriterande när iPhone-strömbrytaren fastnat, trasig eller inte fungerar. Detta är den vanligaste frågan för iPhone 4-ägare och vissa användare har också lämnat in ett klagomål mot Apple. Det upptäcktes dock att en flexkabelmekanism ansluten till strömknappen på iPhone 4 skapar detta problem. Det som är bra är att om du är ägare till iPhone 5 med defekt strömbrytare och har köpt den före 2014 har du rätt att få en gratis ersättning eftersom den här nyheten bekräftades av Apple i april 2014.Men ingen annan modell än iPhone 5 kommer att ersättas gratis.

Hur som helst, om din iPhone 4s strömbrytare fastnat eller iPhone-strömbrytaren inte fungerar, här är sätten att hantera situationerna.

Om du har problem med iPhone 6-skärmen som inte slås på, klicka här för att lösa problemet.

Se även - Så här fixar du iPhone 5 kan inte ta emot och ringa samtal

Sätt att fixa problemet med iPhone-låsknappen fast:

Metod 1:

Det första du kan göra för att lösa problemet med iPhone-strömknappen fastnar är att ta telefonen till Apple Store. Om iPhone-sömnväckningsknappen eller strömbrytaren eller låsknappen är trasig, bör iPhone tas med till de tekniska killarna, eftersom det helt är en hårdvaruproblem. Du kan få gratis reparation av knappen om du fortfarande är i garantiperioden, men om garantiperioden är över kostar det dig en summa.

bildkälla- www.ifixit.com

Vissa av er kanske inte är intresserade av att spendera pengarna för att få knappen reparerad. I sådana fall är DIY (gör det själv) alternativet att få knappen att fungera igen. Men gå igenom det här steget bara om du har expertis i att hantera hårdvarudelarna och om du är säker på att du är nog. Annars, om något går fel, kommer det att kosta dig ännu mer pengar tillsammans med att garantiperioden ogiltigförklaras.

Metod 2:

Det finns ett annat sätt att hantera situationen när din iPhone-strömbrytare inte fungerar. Det här är programvarulösningen där du kan hantera iPhone precis som tidigare med den trasiga viloläsningsknappen för iPhone. Denna process kräver att iPhone-användarna aktiverar alternativet 'Assistive touch' för att stänga av, låsa eller göra andra arbeten utan att röra vid strömmen knapp. Följ steg för steg-processen för att aktivera det här alternativet 'Assistive touch'.

bildkälla-www.macworld.co.uk

  • Från startskärmen på din iPhone, gå till inställningarna> allmänt> Tillgänglighet.
  • Bläddra nedåt för att få alternativet "Assistive touch" i avsnittet Tillgänglighet. När du har fått alternativet växlar du omkopplaren bredvid den för att göra den grön. Det här alternativet är "PÅ" nu.
  • När du aktiverar Assistive Touch på iPhone visas en liten mörkfärgad kvadrat med en vit färgcirkel inuti på skärmen. Denna kvadrat kan placeras var som helst genom att dra den.
  • Knacka nu på den lilla rutan så kommer du att se menyn Assistive touch. Menyn innehåller fyra olika alternativ och dessa är: Enhet, Hem, favoriter och Siri / Röststyrning.
  • Tryck på "enhet" följt av "Låsskärm" och iPhone-skärmen låses.

Du kan också stänga av enheten med hjälp av den här hjälpfunktionen när din iPhone-knapp sitter fast någonstans.

  • För att göra det, klicka på den lilla grå fyrkantiga ikonen en gång till och tryck på alternativet "Enhet" samma som tidigare.
  • Tryck sedan på och håll ned "låsskärmen" i några sekunder för att se avstängningsskärmen.
  • En liten bild på den här skärmen stänger av iPhone. En sak att påminna dig om att även om du kan stänga av iPhone med en defekt strömbrytare eller låsknapp är det inte möjligt att slå på enheten förrän du ansluter iPhone till en bärbar dator, dator eller huvudadapter.

Så även om du står inför problem med låsknappen / strömbrytaren eller viloknappen på din iPhone kan du fortfarande använda din iPhone till fullo genom att följa programvarulösningarna. Men om din modell är riktigt gammal är det bra att byta ut enheten mot en ny.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found