Guider

Hur du fixar Nexus 6 Wi-Fi-problem

En hel del Nexus 6-ägare rapporterade problemet med Wi-Fi. Vissa människor kan inte ansluta till ett Wi-Fi-nätverk, och de andra ansluter men den etablerade anslutningen fortsätter att släppa. Denna typ av problem är kategorin för de vanligaste smarttelefonproblemen, men lyckligtvis finns det flera saker du kan göra på egen hand för att lösa Nexus 6 Wi-Fi-problem. Utan vidare, låt oss gå till potentiella lösningar.

Du kan också läsa: Hur frigör du lagringsutrymme på Nexus 6

Sätt att lösa Wi-Fi-problem med Nexus 6

www.engadget.com

Lösning nr 1: Stäng av och slå på Wi-Fi igen

När användare ser den här lösningen tror de vanligtvis att det inte fungerar eftersom det är för enkelt eller för att de redan har provat det. Försök igen. Slå på Wi-Fi, vänta några sekunder och sätt på det igen. Vissa människor gjorde det tre eller fyra gånger, och plötsligt kunde de upprätta anslutningen.

Lösning nr 2: Starta om din Nexus 6

Det kan vara en bra idé att stänga av enheten och slå på den igen. Ibland behöver din smartphone bara en liten förfriskning varefter den börjar fungera normalt. Så tryck på strömbrytaren och när menyn visas klickar du på Starta om. Försök att ansluta till ett Wi-Fi-nätverk igen.

Lösning nr 3: Starta om routern

Samma som din smartphone behöver en förfriskning, ibland kan din router behöva samma. Koppla ur den och låt den vara avstängd i minst 30 sekunder. Koppla sedan in den igen och se om Wi-Fi fungerar.

Lösning nr 4: Glöm nätverket och lägg till det igen

Nästa sak du kan försöka är också ganska enkel. Gå till Wi-Fi-inställningar, hitta ditt nätverk, tryck och håll ned det och tryck sedan på Glöm. När du är klar skapar du en ny anslutning och förhoppningsvis fungerar allt bra.

Lösning nr 6: Ändra frekvensen

Detta kan lösa problemet för dig. Gå till Wi-Fi och tryck på tre punkter för att öppna inställningsmenyn. Tryck på Wi-Fi-frekvensbandet så ser du flera alternativ där, så ändra aktuell frekvens för att se om det kommer att göra någon skillnad.

Lösning nr 7: Uppdatera routerns firmware

Om routerns firmware inte är uppdaterad kan det vara anledningen till att du upplever detta problem. Om du fortfarande har manualen som medföljde din router, se hur du kan uppdatera firmware. Det andra alternativet är att leta efter routermodellen och besöka tillverkarens webbplats för att se om det finns en uppdatering tillgänglig.

Lösning nr 8: Se till att programvaran på din Nexus 6 är uppdaterad

Du vet att det är en av de viktigaste sakerna att hålla din enhet uppdaterad om du vill undvika problemen och få ut det mesta av din smartphone. En ny version ger förbättringar och fixar också kända buggar och fel. Vanligtvis introduceras också några nya funktioner. För att se om det finns en tillgänglig uppdatering, gå till Inställningar> Om telefonen> Systemuppdateringar och tryck sedan på Sök efter uppdatering. Om det inte finns någon tillgänglig uppdatering ser du ett meddelande som säger "Ditt system är uppdaterat". Om det finns en ny version, tryck lätt på Installera och följ stegen på skärmen.

Bildkälla: www.pcadvisor.co.uk

Du kan också läsa: Så här åtgärdar du problem med Nexus 6-prestanda

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found