Guider

Hur man stänger av geotagging på Android-enheter

Vi kan göra så många fantastiska saker med våra Android-smartphones och surfplattor, inklusive att ta foton och spela in videor. Nu, vart du än går och vad du än gör, kan du enkelt fånga varje ögonblick eftersom du har en kamera med dig hela tiden. Men du måste skydda din integritet. Du kanske undrar just nu, vad kameran har att göra med min integritet? Det har mycket faktiskt på grund av geotagging - när du tar foton och videor kommer din plats att spelas in. Du kan se platsen bara genom att öppna bildens detaljer. På vissa enheter är geotagging aktiverat som standard, på andra enheter är det inte, men viktigast av allt kan du inaktivera det. Här ska vi visa dig hur du stänger av geotagging på Android-enheter.

Du kan också läsa: Så här fixar du Netflix-problem på Android-smartphones och surfplattor

Hur man stänger av geotagging på Android-enheter

Stegen är lika för alla Android-enheter.

För att inaktivera geotagging på Android-enheter gör du följande:

  • Öppna Camera-appen på din Android-smartphone eller surfplatta
  • Tryck på tre horisontella linjer för att öppna menyn
  • Klicka nu på kugghjulsikonen
  • Du kommer att se kamerainställningarna
  • Klicka på GPS-taggen (på vissa enheter heter detta alternativ annorlunda, till exempel geotagg, platsmärke, etc.) och stäng av det.

Varsågod. Geotagging kommer nu att inaktiveras och plats på foton och videoklipp som du tog med din Android-enhet kommer inte att spelas in. Om dina barn har smartphones, se till att inaktivera geotaggning på deras enheter också. Om de använder en iPhone kan du läsa den här guiden: Så här stänger du av geotaggning på iOS-enheter.

Du kan också läsa: Så här ser du Instagram-inlägg som du gillade på Android

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found