Guider

Hur exporterar jag bokmärken från Opera webbläsare

Om du nyligen började använda Opera är en av frågorna du förmodligen har hur du exporterar bokmärken från Opera-webbläsaren och flyttar den till en annan webbläsare. Om du använde Mozilla Firefox eller Google Chrome tidigare, vet du att du enkelt kan hitta bokmärkeshanteraren och exportera bokmärken till HTML-fil för att importera filen senare till Chrome eller Mozilla Firefox. Som det visade sig är denna funktion inte tillgänglig i Opera och det är inte möjligt att exportera bokmärken till HTML eller andra vanliga format. Men som i alla andra webbläsare kan du hitta lösningen i Opera-tilläggen.

Du kan också läsa: Så här importerar du bokmärken till opera från andra webbläsare

Hur exporterar jag bokmärken från Opera webbläsare

Denna exportmetod består i att skapa HTML-filen som senare kan importeras till en annan webbläsare. Om du vill exportera bokmärkena och importera dem till Opera (till exempel vill du installera om Windows på din dator) kan du använda det här enkla och snabba sättet att göra det.

Först måste du ange adressen "//addons.opera.com/en/" i adressfältet. Skriv i sökfältet "Bokmärken Importera och exportera" och klicka på önskat tillägg och installera det genom att trycka på "Lägg till Opera".

När du väl har installerat det kommer det att visas en ny ikon i webbläsarens övre högra hörn och när du trycker på den kommer du att se skärmen med tillgängliga import- och exportknappar.

Tryck på "Export" -knappen så visas filen som "Bookmarks.html" i Opera "Downloads" -mappen, och det är en fil som du kan importera till valfri webbläsare.

Denna HTML-fil kan enkelt importeras i vilken webbläsare som helst. Importprocessen för den här filen från Opera är densamma i nästan alla webbläsare och finns vanligtvis i bokmärkesinställningarna.

Bildkälla: www.technama.com

Du kan också läsa: Hur man sparar lösenord i Opera webbläsare

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found