Guider

Lär dig hur du säkerhetskopierar Mac till iCloud

Om du vill säkerhetskopiera data som du har på din Mac till en extern enhet är det enklaste och mest effektiva sättet att använda Time Machine. Du bör dock inte lita på endast en säkerhetskopia. Det rekommenderas att ha minst två olika typer av säkerhetskopior: till en extern enhet och online-lagring. Apple har sin egen lagringstjänst online, kallad iCloud. Det är Apples molnlagring och synkroniseringstjänst. iCloud kan automatiskt säkerhetskopiera dina data varje gång din enhet ansluts till Internet. Så här säkerhetskopierar du Mac till iCloud.

Se även: Hur man delar foton från iPhone till Mac trådlöst

Hur säkerhetskopierar du Mac till iCloud

Ställ in iCloud

Du behöver ett Apple-ID innan du ställer in iCloud på Mac. Se också till att din Mac använder macOS X 10.7.2 eller senare. För att ställa in iCloud, klicka på Apple -menyn längst upp till vänster på skärmen och klicka på Systeminställningar. När fönstret Systeminställningar visas hittar du iCloud och klickar på den.

Ange Apple ID

Om du inte har registrerat dig för iCloud tidigare måste du ange ditt Apple-ID och dess lösenord. Klicka sedan på Logga in. Har du inte ett Apple-ID? Du kan enkelt skapa en genom att välja Skapa Apple-ID och fylla all informationsbehov.

Hantera lagring

Du får 5 GB iCloud-utrymme gratis efter att du har registrerat dig på iCloud. Du kan sortera vissa filer så att de passar på din 5 GB iCloud-lagring genom att kryssa i listan med data i iCloud-rutan.

Uppgraderingsplan

Om du inte lyckas hantera lagring eftersom du har för många viktiga filer för att passa på iCloud kan du uppgradera iCloud-lagringsplanen till 50 GB ($ 0,99 / mo), 500 GB ($ 2,99 / mo) eller 1 TB ($ 29,90 / mo). För att uppgradera iCloud-planen, klicka på "Hantera ..." längst ner i iCloud-rutan. Klicka på Köp mer lagringsutrymme uppe till höger och välj den plan du vill ha.

iCloud Drive

Om du har andra Apple-enheter, som iPhone, iPad, etc, kan du aktivera iCloud Drive-funktionen. Med den här funktionen kan du komma åt data över Apple-enheter. Du kan till exempel komma åt foton, iBooks, appar och spel som du lagrar på din iPhone från din Mac. Men se till att din iCloud-lagring är tillräckligt stor för att spara all information från alla dina Apple-enheter eftersom de synkroniseras automatiskt.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found