Guider

Så här fixar du Galaxy Note 4-skärmen förblir svart efter telefonsamtal

Galaxy Note 4 är utan tvekan en av de bästa smartphonesna i vår tid, men som andra smartphones har användare också problem med den här handen. Överhettning, problem med SD-kort är mycket vanliga som många användare av Note 4 står inför. Ett annat problem är med skärmen som ger användarna mycket besvär. Galaxy Note 4-skärmen förblir svart efter telefonsamtal. Ingenting kan göras med telefonen förrän den stängs av med strömbrytaren och igen slås på. För vissa användare uppstår detta problem efter varje samtal.

Se även - Hur man förbättrar batterilivslängden för Galaxy Note 4

Anledningen till anmärkning 4-skärmen förblir mörk efter samtalsproblem

Närhetssensorn på din Galaxy Note 4 är troligen den främsta anledningen till problemet. Sensorn används av not 4 under ett samtal för att kontrollera ditt ansikts position. Om ditt ansikte är nära telefonen tänds inte skärmen kontinuerligt medan du är i samtal. Men om närhetssensorn är blockerad eller täckt kan det hända att din telefon förblir i "samtalsstatus" även om du stänger av telefonen.

Så det första du ska kontrollera är om närhetssensorn på din Note 4 har täckts eller blockerats med något. Sensorn finns bredvid öronstycket. Så de saker du behöver kontrollera är:

  • Finns det smuts eller damm framför sensorn?
  • Och om du använder något skärmskydd täcker det sensorn och låter den inte fungera ordentligt?

Steg för att åtgärda anmärkning 4 på skärmen mörkt problem efter samtal

Om närhetssensorn är täckt måste du rensa den för att fungera ordentligt men om detta inte är problemet måste du kontrollera värdena för närhetssensorn genom att gå till servicemenyn i din not 4.

> Öppna telefonappen i din Galaxy Note 4

> Skriv koden * # 0 * #

> Tryck på "Sensor" i servicemenyn

> Det andra fältet kallas ”Närhetssensor”

> 10-15 bör vara värdet på "ADC" för att närhetssensorn på din Galaxy Note 4 fungerar som den ska. Om värdet är nära 50 betyder det att det finns dammproblem.

> Värdet i "Närhet" ska vara "0".

Om du ser att damm är problemet måste du rengöra det. Blås lite luft in i sensorn, dammet kommer ut och närhetssensorn kan börja fungera ordentligt.

Förutom denna Galaxy Note 4-skärm förblir svart problem ett annat vanligt problem relaterat till skärmen som användarna står inför är skärmsläpning. Det här problemet uppstår när du skriver på tangentbordet, när du försöker återgå till startskärmen och växlar mellan applikationer etc.

För att åtgärda detta problem, gå till Inställningar> Om enhet> och tryck på Byggnummer. Kom ihåg att du måste trycka på det här alternativet sju gånger. Gå tillbaka till inställningarna och du skulle nu se ett alternativ som heter "utvecklaralternativ". Tryck på den och du kan nu ställa in Transition Animation Scale, Animator Duration Scale och Window Animation Scale ner till 0,5 eller 0 från 1.

Du behöver inte hålla fast vid TouchWiz eftersom ett stort antal användare av Not 4 har funnit att Samsungs användargränssnitt (UI) är orsaken till den eftersläpande frågan. Du kan använda en annan launcher (till exempel Nova launcher) och se om den fungerar bättre.

Du kan också söka efter uppdateringar från Samsung genom att gå till Inställningar> Om enhet> Programuppdateringar> Uppdatera nu.

Om du stöter på andra problem med din Galaxy Note 4, besök vår webbplats, nästan alla lösningar ges här.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found