Guider

Så här fixar du problem med Samsung Galaxy S8-batterilivslängd

Många Samsung-smarttelefonälskare har väntat på det senaste företagets flaggskepp, Galaxy S8. När det gäller vilken smartphone som helst är batteritiden en av de viktigaste sakerna. Galaxy S8 kom med 3000 mAh batteri, och många undrar om det räcker för en så kraftfull enhet. Kan batteriet hålla i en dag? Det beror på hur du använder din telefon. För närvarande finns det inga klagomål om Samsung Galaxy S8-batteriets livslängd. Men genom att bara ändra vissa inställningar eller aktivera flygplansläget när du befinner dig i områden med dålig mottagning kan batteriet vara längre.

Se även: Så här fixar du Samsung Galaxy S8 Wi-Fi-problem

Saker som påverkar Samsung Galaxy S8-batteriets livslängd

Som jag redan har nämnt beror hur länge batteriet håller på hur du använder din telefon. Om du spenderar timmar på att spela spel eller titta på videor kan du helt enkelt inte förvänta dig att batteriet ska hålla hela dagen. Det rinner snabbt. Det finns många andra saker som påverkar batteriets livslängd på smarttelefonen, till exempel skärminställningar, prestandainställningar, appar, för att bara nämna några. Så om du behöver ladda din telefon med några timmars betydelse betyder det inte att din telefon eller dess batteri är defekt. Ändra några inställningar så håller batteriet längre.

Så här fixar du Samsung Galaxy S8-batteritid

När du har testat de tips som vi kommer att dela nedan kommer du att märka skillnaden. Om inte, bör du kontakta butiken där du köpte telefonen och be om en ersättare.

Inaktivera automatisk ljusstyrka

Skärmen är känd som en av de största batteriätarna. Om den automatiska ljusstyrkan är på tappar Samsung Galaxy S8-batteriet snabbare. Så vad du behöver göra är att stänga av alternativet. Så här gör du:

  • Gå till Inställningar
  • Tryck sedan på Visa
  • Växla omkopplaren bredvid automatisk ljusstyrka för att stänga av alternativet

ItBankNews

Stäng av skärmen Alltid på

Vi kan alla vara överens om att Always-on display är en praktisk funktion. Det låter dig se tid, meddelanden och andra saker på ett ögonblick, utan att du behöver slå på skärmen. Men när det här alternativet är aktiverat påverkar det batteriets livslängd på Samsung Galaxy S8. Du kan stänga av den, och så här:

  • Öppna appen Inställningar
  • Tryck på Låsskärm och säkerhet
  • Hitta skärmen Alltid på och inaktivera den

Stäng av funktionen Smart Stay

Smart Stay använder den framåtvända kameran för att upptäcka dina ögon och ansikte och håller skärmen på när du tittar på den. Det är en ganska cool funktion, men när den framåtvända kameran är på tappar batteriet snabbare. Du kan inaktivera Smart Stay-funktionen på din Samsung Galaxy S8, följ bara dessa steg:

  • Navigera till Inställningar
  • Tryck på Avancerade funktioner
  • Tryck på Smart Stay
  • Växla omkopplaren bredvid Smart Stay för att inaktivera den

Det finns andra avancerade funktioner som du kan stänga av, till exempel Smart Capture, Swipe Capture, etc.

Välj timeout för låg skärm

På Samsung Galaxy S8 är skärmens timeout inställt på 15 sekunder. När vi köper en ny smartphone ändrar vi ofta den här inställningen och vi väljer 1 minut eller ännu mer. Men eftersom det har en enorm inverkan på batteriet, bör du lämna det som det är eller gå med tidsgränsen på 30 sekunder.

Starta om din telefon

När du märker att batteriet tappar snabbt kan det vara dags för omstart. Genom att starta om telefonen stängs alla appar och processer som körs i bakgrunden. Omstart är alltid en av lösningarna när du upplever problem med din telefon. Testa.

Stäng av Wi-Fi, 4G, Bluetooth och GPS när den inte används

Vi påpekar alltid att du bör inaktivera Wi-Fi, mobilt internet, Bluetooth och GPS när du inte använder dem. Det finns inget behov av att hålla alla dessa alternativ på, eftersom när de är påslagna, särskilt tillsammans, kommer de att äta batterilivslängden för Samsung Galaxy S8. Du kan inaktivera de alternativ du inte behöver för tillfället genom att öppna snabbinställningarna och trycka på det alternativ du vill stänga av.

ElipTech

Använd flygplansläge

Aktivera flygplansläget när du befinner dig i områden med dålig mottagning eller om du inte använder telefonen. Det kommer att inaktivera radion, data osv, och det kommer säkert att göra att batteriet håller längre.

Håll apparna uppdaterade

Appar har en enorm inverkan på batteriet, så du måste hålla dem uppdaterade. Utvecklare uppdaterar apparna för att få nya funktioner, men också för att åtgärda några problem som applikationerna kan ha. Öppna bara Google Play och uppdatera alla appar på din telefon, eller åtminstone de du använder dagligen.

Använd alternativet Viloläge för apparna

På Samsung Galaxy S8 kan du sätta appar i viloläge. Det betyder att när du gör det kommer appen inte att köras i bakgrunden, så det tappar inte batteriet och det kommer inte att skicka meddelanden. När du öppnar appen ser du uppdateringarna. För att sätta en app i viloläge, tryck bara på och håll ned ikonen för appen, och när menyn visas, tryck på Viloläge.

Prestanda lägen

Samsung Galaxy S8 har prestandalägen, vilket innebär att du kan välja det som passar dig bäst. Det finns optimerad, den som rekommenderas, och det finns också spel, underhållning och högpresterande lägen. Logiskt, när du vill att ditt batteri ska hålla längre, kommer du inte att använda högpresterande eller spelläge. Om du gillar att spela spel kan du aktivera spelläge, men glöm inte att gå tillbaka till Optimized när du är klar med att spela.

Aktivera energisparläge när du behöver lite extra juice

Om du är utomhus och behöver batteriet för att räcka lite längre kan du aktivera energisparläge. Du hittar den genom att gå till Inställningar> Batteri. Där kan du hitta Mid och Max energisparläge så att du kan konfigurera allt baserat på dina behov.

Android-rubriker

Ytterligare tips

Förutom alla de lösningar vi har delat finns det några andra saker du kan prova. Tänk på att widgets förbrukar batteriet, eftersom detsamma gäller vibrationer. Även de små sakerna kan göra skillnad. Du kan också använda appar som Greenify som sätter felaktiga appar i viloläge när de inte används, och DU Battery Saver som kommer med många praktiska funktioner.

Packa upp den

Vi har delat flera användbara tips som kan förbättra batteriets livslängd på Samsung Galaxy S8. Se till att prova dem. Tänk på att allt beror främst på hur du använder din telefon.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found