Guider

Hur du åtgärdar problem med korruption av Moto G5 SD-kort

Moto G5 är en mellanklass-smartphone i Moto G-serien och är också deras senaste modell. Lanserades vid Mobile World Congress 2017 har metallkroppsmartphonen gjort det ganska bra i sin mobilsektion.

Moto G5 låter dig också ha två SIM-kort och ett SD-kort. Smarttelefonen levereras med antingen 16 GB eller 32 GB intern lagring, vilket de flesta användare tycker är otillräckliga. Därför ser de fram emot ytterligare utrymme. Tillhandahållande av extra utrymme för ett SD-kort är definitivt ett bra alternativ men för de flesta användare verkar det finnas ett problem att köra dem effektivt.

För de flesta verkar problemet hända när telefonen startas om eller stängdes av och på, varefter kortet visade att den var skadad. Så här fixar du problem med korruption av Moto G5 SD-kort.

Läs också - Hur man fixar Moto G5 Wi-Fi-problem

Steg för att åtgärda problem med korruption av Moto G5 SD-kort

Undvik att stänga av telefonen

Den första uppenbara lösningen skulle vara att undvika att stänga av telefonen eftersom problemet verkar uppstå när telefonen startas om eller stängs av och slås på igen. Se till att du inte tar slut på batteriet så att enheten inte stängs av. Det här är förmodligen ett programvaruproblem och företaget kanske redan arbetar med att åtgärda problemet. Så tills det finns en programuppdatering måste du undvika att stänga av eller starta om.

Ta ut SIM-kortet

Om du behöver starta om telefonen tar du ut SD-kortet och sätter i det igen när telefonen har slagits på igen. På så sätt undviker du problemet.

Formatera SD-kort

För vissa har formatering av SD-kortet också åtgärdat problemet. Följ stegen för att åtgärda problem med korruption av Moto G5 SD-kort:

 • Gå till Inställning av din smartphone
 • Rulla ner till Lagring och välj SD-kort
 • Gå till Alternativ som är tre vertikalt placerade prickar i det högra hörnet på toppen
 • Gå till Lagringsinställningar och tryck på Formatera som internt
 • Välj sedan Radera och formatera för att slutföra processen.

De som vill formatera kortet som bärbar lagring måste följa samma steg som ovan. Under Formatinställningar väljer du Format som bärbar och slutför sedan uppgiften.

Torka cachepartitionen

Att torka cachepartitionen har också hjälpt många användare att åtgärda problem med korruption av Moto G5 SD-kort. Följ stegen nedan för att torka cachepartitionen:

 • Stäng av Moto G5-smarttelefonen
 • Håll ned strömbrytaren och volym ned-knapparna tills enheten startar
 • Använd volymknapparna för att gå igenom menyn tills du hittar återställningsläge
 • Tryck på strömbrytaren för att välja återställningsläge.
 • När du ser Android med ett utropstecken måste du hålla ned strömbrytaren. Håll strömbrytaren intryckt och tryck på Volym ned-knappen
 • Använd volymknapparna i återställningsmenyn och markera Torka cachepartition.
 • Tryck på strömbrytaren för att välja och bekräfta när du uppmanas att göra det
 • Proceduren för att torka cachepartitionen tar ungefär tio minuter

Detta bör lösa dina SD-kortproblem.

Du kan också försöka ta bort ditt SD-kort och sedan ta en säkerhetskopia på din dator för att formatera det. Upprepa processen på din enhet och kopiera säkerhetskopieringsinnehållet. Denna process har också löst problemet för många användare som har problem med SD-kort.

Ovanstående lösningar skulle förmodligen lösa korruptionsproblem för Moto G5 SD-kort åt dig, annars måste du bara vänta på att en programuppdatering släpps av företaget.

Läs också - Hur man åtgärdar problem med överhettning av Moto G4 och Moto G4 Plus

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found