Guider

Hur man förlänger Galaxy Note 4 batteritid

Batteriet i Galaxy Note 4 är 3220 mAh vilket är standard och ger en bra batteritid för användarna. Men telefonen levereras med massor av funktioner, kraftfull processor och QHD-skärm som använder mycket batteriström beroende på hur telefonen används. Så många människor möter problem med batterilivslängden på Galaxy Note 4. Batteriets livslängd beror alltid på hur du använder, ju mer den används, desto snabbare slutar telefonbatteriet.

Om du använder den här telefonen och den korta batteritiden ger dig problem, följ sedan stegen nedan. Här kommer jag att diskutera om Galaxy Note 4-batteritidstips.

Se även- Hur man fixar Galaxy Note 4-krasch- eller frysproblem

Tips om batterilivslängd för Galaxy Note 4

Kontrollera bildskärmsinställningarna

Samsung har en ljus och vacker skärm i sin Galaxy Note 4 men den här AMOLED-skärmen är ensam för att förbruka en stor del av batteriets livslängd om ljusstyrkan är på. Många har tanken att batteriet bara tappar när du tittar på en video eller lyssnar på låtar men i verkligheten tappar batteriet varje gång du slår på skärmen.

För att förbättra Galaxy Note 4 batteritid, gå till Display Settings. Kontrollera alternativen och om du vill kan du minska ljusstyrkan. Det kan också göras genom att dra ner meddelandefältet. Automatisk ljusstyrka är tillräckligt bra för synlighet och därmed för batteriförbrukning. Du kan stänga av den automatiska ljusstyrkan om den är för ljus för ögonen. Minska även skärmens timeout.

Kontrollera processer och appar

De flesta Android-appar fungerar bra och skapar inga problem, men det finns en eller två dåliga appar som förbrukar mest batterikraft. Vissa appar finns där som förblir felaktigt i bakgrunden och dödar batteriets livslängd.

Om du märker att batteriet tappar snabbare än vanligt, gå till Inställningar> Batteri och se vad som förbrukar mer batteriström. Om du märker att en eller två appar som du inte har använt på 2-3 dagar men de gör anspråk på ett stort batteri, är det dags att ta en titt på dessa appar. Om du inte använder dem mycket är det bättre att ta bort dem eller annars kontakta den apputvecklaren.

Håll den adaptiva snabbladdaren med dig för nödsituationer

En adaptiv snabbladdare levereras med varje Galaxy Note 4 som laddar telefonen till en högre hastighet än vanligt. Det kan hjälpa till i Galaxy Note Android 4 batterilivslängd, men det är inte alltid möjligt att ha den adaptiva snabbladdaren med dig hela tiden. Om du vill ha en med dig, se till att du använder den som medföljer telefonen för att få snabbast möjliga laddning.

Ha en QI-laddningskopia

Galaxy Note 4 levereras inte med QI trådlös laddning men nu säljer Samsung utbytesbaksidor som har möjlighet att lägga till funktionen om du vill. Stilen kommer att vara lite som S-View Flip Cover eller något liknande stock cover. En sak är att den senare är lite tjockare, så det kan störa fallen om du använder något.

Andra få punkter som man bör komma ihåg att förlänga batterilivslängden för Galaxy Note 4 är:

  • Försök att inte använda levande bakgrundsbilder eftersom de äter mer batteri.
  • När du laddar telefonen kopplar du inte ur den förrän den når 100%.
  • Stäng av mobildata, GPS, Bluetooth och Wifi när de inte används.
  • Haptisk feedback måste stängas av om du vill öka batteriets livslängd.
  • Om möjligt av autosynkronisering av konton.
  • Använd energisparfunktionerna i not 4.
  • Använd originalladdaren och batteriet.

Efter att ha följt alla dessa steg även om problem med batterilivslängden på Galaxy Note 4 inte löser sig, överväga att byta ut batteriet.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found