Guider

Samsung Galaxy Note 5-tangentbord fungerar inte - hur man fixar det

Du hittar knappast en enhet som är helt fri från brister, eftersom elektroniska prylar kommer att möta vissa program- och hårdvaruproblem - det betyder inte att de är felaktiga snarare och med några enkla lösningar kan du snabbt fixa det. När du använder en smartphone kan du stöta på någon form av problem på grund av program- eller maskinvarufel. De flesta av felen kan enkelt fixas. Om ditt Samsung Galaxy Note 5-tangentbord inte fungerar, oroa dig inte, för det här är en av de saker som du enkelt kan lösa. Låt oss se hur.

Se även: Vanliga problem med Samsung Galaxy Note 5 och hur man fixar dem

Potentiella korrigeringar för Galaxy Note 5-tangentbordet fungerar inte:

Starta om enheten

Detta är det första steget som kräver att du trycker ner strömbrytaren och volym ned-knappen helt och hållet i cirka 10 sekunder. Enheten stängs av. Vänta några sekunder och slå på den igen. Detta kan lösa problemet för många. En enkel omstart kan visa sig vara mycket användbar ibland. Anledningen är att telefonen används i en sträcka i mer än 200 timmar utan omstart, olika funktioner och appar slutar fungera ordentligt.

Rensa cacheminnet i tangentbordsappen

När Samsung-tangentbordet inte fungerar, försök att rensa cacheminnet och data från tangentbordet. Att göra så:

 • Tryck på appikonen från enhetens startskärm
 • Gå till Inställningar> Programhanterare> fliken Alla
 • Detta visar alla appar som finns på enheten.
 • Knacka nu på tangentbordsappen och tryck på alternativet Rensa cache för att radera dess cachade data.
 • Klicka sedan på rensa data och det raderar all information i appen som inloggningsinformation, inställningar etc.

Ställ in appen igen och försök se om tangentbordet inte fungerar i din Galaxy Note 5 är löst eller inte.

 Uppdatera enheten och tangentbordsappen

Kontrollera om det finns en uppdatering för din enhet och uppdatera den. Uppdateringen innehåller några korrigeringar för buggar och fel. Se också till att du har den senaste versionen av tangentbordsappen du använder. Öppna Play Store, tryck på tre horisontella linjer för att öppna menyn och tryck sedan på Mina appar och spel. Om det finns en uppdatering för tangentbordsappen, ladda ner den.

Starta enheten i säkert läge

Ibland kan en skyldig app vara orsaken till att Galaxy Note 5-tangentbordet inte fungerar. Vad du behöver göra är att starta enheten i säkert läge. Så här gör du:

 • Stäng av enheten helt.
 • Tryck ner strömbrytaren i några sekunder så visas Galaxy Note 5 på skärmen. Släpp strömbrytaren och tryck ned volym ned-knappen.
 • Fortsätt hålla den tills telefonen har startat om. När det är klart kommer det att visas säkert läge längst ned till vänster på skärmen.

Om tangentbordsprogrammet fungerar korrekt i säkert läge är en av apparna skyldige. Du kan avinstallera tredjepartsappar en efter en (börja med de du installerade nyligen när problemet med tangentbordet uppstod), eller så kan du återställa fabriksdata (förklaras nedan).

Fabriksåterställning

Detta är det sista alternativet som raderar allt från din enhet och du måste ställa in det från grunden. Glöm inte att säkerhetskopiera dina filer. Här är stegen för fabriksåterställning:

 • Gå till Inställningar
 • Tryck sedan på Backup & Reset
 • Tryck på Fabriksåterställning> Återställ enhet> Ta bort allt.

Se även: Så här åtgärdar du Bluetooth-problem med Galaxy Note 5

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found