Guider

Så här inaktiverar du automatisk uppdatering av Google Chrome i Windows 10

Chrome är en webbläsare från Google med många fördelar inklusive hastighet, tillförlitlighet och möjligheten att installera ett stort antal tillägg. I webbläsaren Google Chrome, till skillnad från vissa andra, finns det en annan användbar funktion som gör att den automatiskt kan uppdateras med varje ny version. Alla vet att uppdateringarna alltid kan förbättra prestandan. Detta är sättet att fixa de fel som var giltiga under utvecklingen av den tidigare webbläsarversionen. Men automatisk uppdatering är i princip inte något du verkligen behöver för att utföra grundläggande uppgifter. Det kan också sakta ner ditt internet. Du kan helt enkelt stänga av det här alternativet. Den här guiden visar hur du inaktiverar automatisk uppdatering av Google Chrome i Windows 10.

Du kan också läsa: Så här inaktiverar du Auto Play-ljud på Google Chrome-webbsidan

Så här inaktiverar du automatisk uppdatering av Google Chrome i Windows 10

Om du bestämde dig för att stänga av den här funktionen följer du instruktionerna nedan.

Så, för att inaktivera automatisk Google Chrome-uppdatering, klicka på sökfältet i Windows 10, skriv «msconfig» och tryck på «Enter».

Du kan också använda en kombination av snabbtangenter Win + R och i det öppnade fönstret skriva en fråga «msconfig» och klicka sedan på «Enter».

Gå sedan till fliken "Tjänster", välj "Göm alla Microsoft-tjänster" och avmarkera sedan: «Google Update Service (gupdate)» och «Google Update Service (gupdatem)».

Därefter, för att kontrollera Windows-systemets reaktion på de ändringar som gjordes, klicka på "Apply" och klicka sedan på "OK" om allt är i ordning.

När ett fönster visas med kravet på att starta om datorn väljer du “Starta om” -knappen.

När allt är klart, inklusive omstart, kommer du att inaktivera Google Chrome-uppdateringar. Du kan alltid söka efter uppdateringen manuellt.

Bildkälla: www.pichost.me

Du kan också läsa: Så här lägger du till kontakter från Gmail, Outlook och mer till Windows 10: s adressbok

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found