Guider

10 vanligaste Galaxy Note 4-problemen

Galaxy Note 4 är en funktionspackad telefon som erbjuder allt som utmärkt kamera, stor skärm och massor av funktioner. Men användarna har haft stora problem med sin not 4. De vanligaste Galaxy Note 4-problemen och deras lösning diskuteras här.

Se även - Så här fixar du Galaxy Note 4-skärmen förblir svart efter telefonsamtal

Batteri-liv

Dålig batteritid är ett mycket vanligt klagomål som kommer från de flesta användare. En gammal telefon kan förlora batterikapaciteten med tiden men när det gäller en ny telefon måste du hantera användningen ordentligt för att förhindra att batteriet dräneras snabbast. Kom ihåg att en ny telefon tar några dagar att aktivera batteriet helt. Lösning på Galaxy Note 4 dålig batteritid förklaras här.

Vad ska man göra

> Gå till inställningarna> Batteri> Batterianvändning så visas alla appar och batterier som används av dem. Så om det finns någon app som inte är användbar men tömmer en maximal procentandel av batteriet kan du ta bort den för att förbättra batteriets livslängd.

> Starta om och slå på telefonen igen.

> Rota din telefon och radera sedan all uppblåst programvara som var förinstallerad i telefonen.

> Det sista alternativet är att gå till en fabriksåterställning.

Problem med känslighet för bakre knapp

Knappen på baksidan är ett annat problem som vissa användare av Galaxy Note 4 står inför. Vad som händer i det här fallet är att bakåtknappen tappar känslighet och den svarar inte på alla beröringar.

Vad ska man göra

Detta är en hårdvaruproblem som åtgärdas av en främre LCD-enhet. Du kan göra detta på egen hand eller få det gjort av en tekniker eller av operatören.

Släpar

Lagging är en annan fråga i Galaxy Note 4 och att hantera telefonen blir väldigt tuff när den släpar mycket. Att öppna apparna, gå till startskärmen, skriva vad som helst på tangentbordet, allmän navigering och andra saker tar mycket tid och ibland händer det en stor stammare som är riktigt irriterande. De möjliga lösningarna på detta problem listas nedan.

Vad ska man göra

> Gå först till inställningar> om enheten och tryck på den sju gånger. Återvänd tillbaka till inställningsmenyn som ger utvecklaralternativet. Här får du reda på Windows-animeringsskala, övergångsanimationsskala och animatörsskala. Ställ alla dessa alternativ till '0' för att förhindra eftersläpning.

> S-röst är en bra funktion i Galaxy Note 4 men det här är en av de främsta anledningarna till fördröjning. Så det rekommenderas att stänga av alternativet "öppna via hemnyckel" genom att gå till S-röst och sedan till alternativavsnittet.

> Att ändra användargränssnittet är en bra lösning för eftersläpning.

> Uppdatera din enhet med den senaste programvaran.

Bluetooth ansluter inte

Vissa användare har klagat över att de inte kan ansluta till Bluetooth och även om Bluetooth ibland blir ansluten men det erbjuder begränsad funktionalitet.

Vad ska man göra

> Kontrollera Bluetooth-alternativet genom att gå till inställningarna i Galaxy Note 4 och göra önskad justering.

> Om du har tillverkarhandboken är det bättre att kolla in Bluetooth-anslutningsproceduren en gång för att se till att du har gjort det på ett korrekt sätt.

> Återställ anslutningen med hjälp av handboken. Detta problem uppstår ibland när det har nått anslutningsgränsen. Återställning tar bort alla anslutna enheter och frigör utrymmen.

> Slutligen kan du ta hjälp av vissa Bluetooth-anslutningsappar eftersom de hjälper till att lösa anslutningsfrågan.

Problem med Wi-Fi-anslutning

Långsam Wi-Fi-anslutning eller ingen anslutning alls är ett problem i Samsung Galaxy Note 4 som kan åtgärdas genom att följa vissa metoder.

Vad ska man göra

> Det första du bör göra är att stänga av både Wi-Fi och router på din telefon. Vänta några ögonblick och vrid dem sedan igen. Försök nu att ansluta igen om problemet fortfarande finns.

> Gå till inställningsmenyn på din router och se till att MAC-filtrering inte är på. Annars är det bättre att lägga till MAC-adressen till Galaxy Note 4 som du hittar genom att gå till Wi-Fi> inställningar> Avancerat.

> Lågt batterinivå kan vara en orsak till Wi-Fi-anslutningsproblem. Du kan kontrollera det genom att gå till inställningar> energisparläge och se om detta skapar problemet.

> Ange informationen om Wi-Fi-anslutningen igen i telefonen genom att gå till inställningarna> Wi-Fi-anslutning och genom att välja den anslutning du försöker ansluta.

> Att byta kanal på din router kan lösa problemet om detta händer på grund av störningar från vissa närliggande routrar.

Del 2

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found