Guider

Hur man kontrollerar om iPhone är olåst

Du kanske undrar hur du kontrollerar om din iPhone är olåst. Vi kommer att visa dig hur du gör det.

Innan vi går till stegen, ett snabbt ord om skillnaden mellan låsta och olåsta iPhones. Låsta telefoner är de som kan användas i vilket nätverk som helst, oavsett om det är At & t, Verizon, Sprint, T-Mobile eller något annat. Låsta telefoner är de som människor köper via en operatör. För tiden tills telefonen har betalats av och avtalet är över förblir telefonen låst. Om du planerar att sälja din telefon eller köpa en begagnad bör du informeras om enheten i fråga är låst eller upplåst.

Se även: iPhone volymknappar fungerar inte - Hur man fixar det

Kontroll av upplåsningsstatus via inställningar

Följ stegen nedan för att kontrollera upplåsningsstatus:

  • Först och främst öppnar du telefonens inställningar
  • Välj sedan Cellular från underavsnittet
  • I nästa fönster klickar du på alternativ för mobildata.

  • Om din telefon nu tar dig till en annan skärm när du klickar på alternativ för mobildata som säger "Aktivera LTE" etc. betyder det att din iPhone är olåst och du är redo att gå. Men om det här alternativet inte fungerar är det en ledtråd att din iPhone är låst.

Det här är inte den perfekta metoden för att kontrollera om din iPhone är upplåst eller inte för att det ibland inte fungerar med vissa begagnade eller till och med nyare telefoner också. Så du kan välja ett annat alternativ.

Kontrollerar om iPhone är upplåst via SIM-kort

För att kontrollera upplåsningsstatusen för din iPhone med den här metoden måste du ha minst två SIM-kort, var och en från en annan telefonoperatör (om du inte har två olika SIM-kort kan du låna ett från din vän eller familjemedlem). Låt oss nu gå vidare till de steg som du kan kontrollera status:

  • Först och främst måste du stänga av din iPhone.
  • Då måste du öppna SIM-kortfacket på iPhone (du kan använda ett gem för detta ändamål) och ta ut det aktuella SIM-kortet från telefonen.
  • Sätt nu SIM-kortet från en annan operatör i SIM-kortfacket (kom ihåg att det nya SIM-kortet också ska ha samma storlek) och skjut tillbaka SIM-kortfacket på plats.
  • När du har gjort det är det dags att sätta på telefonen.
  • Kontrollera nu om SIM-kortet fungerar ordentligt eller inte genom att ringa någon eller genom att skicka ett meddelande till något fungerande nummer.
  • I slutändan ser du resultatet av upplåsningsstatusen. Om du ser ett meddelande som säger att "samtalet inte kunde slutföras" är det en tydlig indikation på att din telefon är låst.

Kontrollera upplåsningsstatus med ett onlineverktyg

Du kan hitta ett par onlineverktyg och webbplatser som låter dig kontrollera om din iPhone är upplåst eller inte med hjälp av din iPhones IMEI-nummer. Men de flesta webbplatser som erbjuder sådana tjänster tillhandahåller tjänsten mot en viss avgift. Det är vanligtvis några dollar, så om du är villig att betala kan du välja det här alternativet.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found