Guider

Så här fixar du problem med Samsung Galaxy S5-hörlurar

Galaxy S5 är nu en av de mest populära smarttelefonerna, och många har köpt den. Och varför inte? Den är full med massor av fantastiska funktioner som man kan förvänta sig av en smartphone av hög kvalitet. Men kan du nämna en enda smart telefon som är problemfri? Antagligen inte. 

Nyligen har vissa användare klagat på Samsung Galaxy S5-hörlurarna i forumet. De står inför hörlursuttagets problem, även om de kan ansluta det till sin telefon, men inget ljud kommer.

Samsung Galaxy S5-hörlursutgåva

Se även - Så här fixar du långsamt wifi-problem på Galaxy S5

Se även - Så här fixar du Samsung Galaxy S5-fel 919

Steg för att åtgärda problem med Samsung Galaxy S5-hörlurar

Det kan finnas flera orsaker bakom detta problem, så du bör kontrollera alla en efter en tills problemet blir löst. Låt oss se de potentiella lösningarna. 

Steg 1 :

Se till att du trycker hårt på uttaget för nuförtiden är de flesta telefonerna ganska snygga och kanske inte låter hörlurarna hela vägen. Så du måste trycka på dem ordentligt.

Steg 2:

Efter att ha anslutit hörlurarna ordentligt om problemet inte är löst, kontrollera om telefonen är avstängd. För att kontrollera det, gå till V olume-inställningar, och om du ser en högtalarikon där där med en rad på, är volymen tyst för hörlurarna. Jag höjer volymen.

Steg 3:

Vissa hinder i hörlursporten kan orsaka problemet eftersom porten alltid öppnas och utsätts för smuts. Kontrollera därför porten och blåsa in i den, annars kan du också använda tryckluft om något fastnar där för att rengöra smuts och damm. 

Steg 4:

Starta om din enhet. Som du vet kan massor av problem lösas genom en enkel omstart och de försvinner bara när telefonen slås på igen.

Steg 5:

Problemen med hörlurar kan vara programrelaterade, så du bör uppdatera programvaran om en ny version finns tillgänglig. För att göra det, gå till Inställningar> Om enheten> Programuppdatering.

Steg 6:

Om alla dessa ovannämnda steg inte löser problemet bör du kontrollera att hörlurar och hörlursportar är. Om porten eller hörlurarna är trasiga måste du byta ut den.

Steg 7:

Om inget fungerar, prova en återställning av fabriksdata, men först säkerhetskopiera dina data eftersom detta raderar allt och återställer enheten till fabriksinställningarna. Gå till Inställningar> Säkerhetskopiera och återställ> Återställ fabriksdata och tryck på Återställ enhet. Du kan bli ombedd att ange en PIN-kod eller ett lösenord, så ange den, tryck på Fortsätt och tryck på Ta bort alla.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found