Guider

Hur fixar jag LG G5 överhettningsproblem

G5 är en fantastisk telefon. Snapdragon 820-processor med 4 GB RAM ger en snabb prestanda och låter användare spela spel utan mycket fördröjning. Men en sak som kan bli ett problem är överhettning. Medan telefonens chipset ger tillräckligt med ström är det ibland svårt för chipsetet att matcha behoven hos de appar du använder eller de spel du spelar. Förutom prestandaintensiva uppgifter finns det andra skäl till varför G5 kan uppleva problem med överhettning. Detta kan hända på grund av en korrupt app. Så låt oss titta på lösningarna på hur man åtgärdar problem med LG G5-överhettning.

Se även: Så här inaktiverar du uppblåsta appar på LG G4

Så här fixar du LG G5-problemet med överhettning:

Lösning 1: Använd inte telefonen medan den laddas

Undvik att använda telefonen om telefonen laddas. Att spela spel medan telefonen laddas kan orsaka överhettning. Om apparna du använder kräver mycket ström från telefonen kan överhettning bli ett problem medan telefonen laddas.

Lösning 2: Ta bort telefonens fodral

Om du använder ett fodral till din G5, kontrollera om telefonen fungerar bättre utan fodralet. Ibland kan fodralet vara orsaken till överhettning eftersom det inte tillåter att värmen försvinner lätt från baksidan av telefonen.

www.androidcentral.com

Lösning 3: Starta om telefonen

När telefonen är överhettad, stäng av den och låt den svalna lite innan du startar om den. Detta kan lösa överhettningsproblemet tillfälligt.

Lösning 4: Gå lågt på telefonens ljusstyrka

Ljusa skärmar kräver mycket kraft. Sänk ljusstyrkan på din LG G5 så undviker du inte bara överhettning, du kan också spara telefonens batteri. För att sänka ljusstyrkan, navigera till inställningarna och tryck på appar. Leta nu efter Display och ändra ljusstyrkan till en nivå som fungerar bra för dina ögon och inte kräver mycket ström från telefonen.

Lösning 5: Wi-Fi, Bluetooth och GPS

Om du inte behöver någon av dessa tjänster för tillfället, stäng av dem eftersom de kan vara en av anledningarna till att enheten överhettas.

Lösning 6: Kontrollera de appar som körs i bakgrunden

Mycket ofta kan bakgrundsapparna orsaka överhettning. Detta beror på att de fortfarande använder CPU: n och batteriet på din telefon. Din telefon måste fortsätta driva dem om de körs i bakgrunden. Kontrollera dessa bakgrundsappar och stäng dem om du inte använder dem. Tryck på de senaste apparna och dra appen från vänster till höger om du vill stänga den. Du har också möjlighet att trycka på Rensa allt och ta bort alla appar samtidigt.

www.gottabemobile.com

Lösning 7: Inaktivera Bloatware

Smartphones för närvarande inkluderar bloatware som vi ofta inte använder. Om du känner på samma sätt för de flesta av bloatware på din telefon, inaktivera de appar som du inte använder eftersom du inte kommer att kunna avinstallera dem. För att inaktivera någon av de appar du inte vill använda, gå till Inställningar och tryck på Application Manager. Tryck på Alla så att du kan se alla appar som finns på din telefon. Välj den app du vill inaktivera, tryck på den och tryck på Inaktivera. Det kommer att säkerställa att dessa appar inte använder CPU i onödan och hjälper dig att lösa överhettningsproblemet.

Lösning 8: Programuppdateringar

Sök efter programuppdateringar regelbundet och se till att alla dina appar och programvaran på din telefon är uppdaterade. Detta kommer att säkerställa att din enhet fungerar på ett mer stabilt sätt och det kommer också att hjälpa till att åtgärda eventuella kända buggar eller problem som kan orsaka överhettningsproblem.

www.lg.com

Lösning 9: Använd säkert läge

Med hjälp av säkert läge kommer du att kunna ta reda på om en tredjepartsapplikation kan vara orsaken till överhettning. För att starta din telefon i säkert läge, håll ned strömbrytaren och tryck sedan på och håll ned strömavbrytarknappen tills du ser skärmen som säger Starta om till felsäkert läge. Tryck nu på Starta om så hittar du din telefon i felsäkert läge när den startas om. Om din telefon inte visar någon överhettningsproblem i felsäkert läge är problemet med en tredjepartsapp. Du kan avinstallera appar från tredje part en efter en för att kontrollera när problemet är borta och du skulle veta vilken som orsakar problemet eller så kan du göra en fabriksåterställning och börja om igen.

För att fabriksåterställa din telefon, se till att du säkerhetskopierar alla dina filer, annars förlorar du all data på din telefon. Följ dessa steg för att säkerhetskopiera och återställ sedan din telefon:

  • Gå till inställningarna för LG G5
  • Leta efter Användare och säkerhetskopia på inställningssidan
  • Tryck på Säkerhetskopiera och återställ
  • Välj Återställ fabriksdata

Se till att allt är säkerhetskopierat och välj sedan alternativet som säger Återställ enhet längst ner på skärmen. Välj Ta bort alla. Det tar lite tid för telefonen att återställa och den startar om när processen är klar.

Du kan också läsa: Så här fixar du LG G4 Keyboard Lag

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found