Guider

Samsung Galaxy Watch (Gear S4): Inte för mycket förändring från sin föregångare

Samsung Galaxy Watch (Gear S4): Samsung har tappat suffixet "Gear" från sin smartwatch-märkning. Det är nu bara "Samsung Galaxy Watch". Kanske har det att göra med att smartwatchens grundläggande design är placerad som en vanlig analog klocka med alla de inbyggda funktionerna i smartwatchen intakt. Medan Samsung inte har gått för mycket av en makeover från föregångaren Gear S3, kommer Galaxy Watch med vissa funktioner som gör den attraktiv för kunderna. I vissa områden har den koreanska jätten också försökt ta emot Apple; här är några anmärkningsvärda funktioner i den nya Samsung Galaxy Watch eller Gear S4.

Anpassning möjlig

En av funktionerna i den nya Samsung Galaxy Watch är att du kan välja och välja några saker som ska ingå i din klocka. Klockans ansikte kan ändras för att passa din smak och självklart kan remmen väljas från en mängd olika färger. Huvudratten som, som nämnts, har gått analogt kan väljas och du kan till och med välja att ha en Bluetooth-aktiverad Galaxy Watch eller bara en fristående LTE-version. Det finns två storlekar som erbjuds; 42 mm och 46 mm och rembredden är 20 mm och 22 mm. Silver, Midnight Gold och Black är olika färger så långt som den totala uppbyggnaden och urtavlan går.

Blir din personliga assistent

Den nya Samsung Galaxy Watch kan göras till din personliga sekreterare eller assistent genom att ta fram en mängd information och påminnelser hela dagen. När du väcker 360 x 360 AMOLED-skärmen kan den berätta vad som väntar de närmaste tio timmarna och håller bokstäver med dig bokstavligen när du går på morgonpromenaden eller joggar. Inte bara skulle det visa dig de olika hälsoparametrarna som fitnessspårarna förväntas göra utan kommer att lägga ett ord av uppskattning för dina ansträngningar och uppmuntra dig att ploga framåt. Och sedan vid sänggåendet ger det dig en sammanfattning av hur dagen gick och vad som uppnåddes. Du kan verkligen få en hel del ut av Samsung Galaxy Watch om du ställer in den efter dina personliga behov.

Den roterande ramen, a la Apple Watch Digital Crown, är bra ur designaspekten och ger dig bekvämligheten att navigera genom skärmen.

Smart under huven och fin prestanda

Samsung Galaxy Watch drivs av en Exynos 9110-processor med dubbla kärnor och RAM-stödet är 768 MB. Processorn klockar en hastighet på 1,15 GHz. 4 GB ombordlagring tillhandahålls. På operativsystemet har Samsung gått bortom Googles Wear OS och har laddat sitt interna Tizen OS. Operativsystemet ses som ganska effektivt och snabbt för att låta dig byta skärm eller ta med den app du vill öppna och så vidare. Driften av den roterande ramen har också integrerats snyggt med operativsystemet. Batteriets effekt är antingen 472 mAh eller 270 mAh beroende på vilken modell du har valt. Den trådlösa laddningsdockan är en del av leveransen och är bekväm att ladda enheten. En fulladdad klocka kan vara var som helst mellan 120 timmar och 160 timmar beroende på olika faktorer.

Du kan lämna Samsung Galaxy Watch i läget Alltid på eller om du vill spara batteriet kan du stänga av det. Samsung hävdar att den nya klockan är kompatibel med US Military Standard (MIL-STD-810G).

Samsung kunde ha gjort bättre i vissa områden

Som titeln antyder kan de som redan använder den tidigare versionen, Samsung Gear S3-smartklockan inte hitta någon dramatisk förändring i Samsung Galaxy Watch som släpptes i augusti. Å andra sidan har de flesta recensioner över hela linjen kommit med många brister i den nya enheten och anser att Samsung kunde ha tagit lite mer försiktighet. Några av dessa är, som nedan:

  • Kunde ha fastnat i Wear OS? Samsung kanske har varit angelägna om att marknadsföra sitt eget bärbara operativsystem Tizen. Men nackdelen med detta är att det inte finns många appar utvecklade för att köras på detta operativsystem. Som ett resultat får du inte samma erfarenhet av att använda apparna och lämnar dig alltid med en känsla av att du saknar något
  • Bixby-elendigheten fortsätter: Samsung kommer fortfarande att komma överens med sin röstassistent Bixby att kunna förstå det amerikanska sättet för engelska uttal och får ofta fel på dem. Vissa tycker att det är långsamt att svara på andra enkla kommandon eller frågor till och med. Samsung Galaxy Watch har ingen funktion för att ansluta via hemautomationsappar, en växande användning för smartwatches från andra märken
  • Samsung Pay fungerar inte helt: Det har rapporterats att Samsung Pay-funktionen inte fungerar i alla butiker eller hos banker. Integrationsarbetet är möjligen inte komplett!

Du kan köpa Samsung Galaxy Watch för 279,99 $ med 42 mm urtavla eller för 299,99 $ med 46 mm urtavla. Klockan lanserades tillsammans med Samsung Galaxy Note 9-smarttelefonen och kan ha undgått uppmärksamhet på grund av hype runt smarttelefonen.

Men i den övergripande analysen kommer du inte att bli mycket besviken över att ha investerat dina dollar. Poängen som görs här är att för en ny och uppdaterad modell av en smartwatch från en ledare som Samsung, skulle du ha förväntat dig mycket fler förändringar från de tidigare versionerna av Samsung Gear S3 eller Gear Sport-utgåvan från samma tillverkare. På det sättet verkade det vara besviket. Dessutom är det faktum att du missar att använda många användbara appar på grund av kompatibilitetsproblemet med Tizen OS.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found