Guider

Fördelar och nackdelar med Netflix

Netflix är en av de mest populära streamingtjänsterna. Det låter dig titta på filmer, TV-program och dokumentärer på olika enheter. Det kräver internetanslutning. Netflix är tillgängligt över hela världen, och om du inte har provat det ännu är det kanske rätt tid att göra det. Du har en kostnadsfri testperiod på en månad, varefter du kan bestämma om du vill betala för tjänsten. Som alla andra tjänster där ute, kommer Netflix med fördelar och nackdelar. Det är precis vad vi ska prata om här. Låt oss se fördelar och nackdelar med Netflix.

Se även: Vanliga Netflix-problem och hur man åtgärdar dem

För- och nackdelar med Netflix

Om du är en första gångsanvändare av Netflix får du en kostnadsfri testperiod på en månad, och det är ett utmärkt alternativ. Du kan se hur tjänsten fungerar, vad den erbjuder, så att du kan bestämma om du vill fortsätta använda den och betala för tjänsten, eller om du vill avbryta Netflix-medlemskapet.

För att hjälpa dig att få en större bild av denna streamingtjänst kommer vi att lista dess fördelar och nackdelar.

Fördelar med Netflix

Låt oss börja med fördelarna, och det finns en hel del.

Enkelt och lätt att använda

Vi kommer att börja med det mest uppenbara. Netflix är så enkelt att använda. Du behöver inte ställa in något. Om du använder Netflix på din dator går du helt enkelt till netflix.com och loggar in. Å andra sidan, om du vill titta på filmer och TV-program på din telefon eller surfplatta, ladda ner Netflix-appen för Android eller Netflix-appen för iOS. Öppna sedan appen, logga in så är du redo att gå. Du kan bläddra efter genrer eller efter namn. Allt är väldigt enkelt.

Inga reklamfilmer

Det finns inget mer irriterande än en massa reklamfilmer som avbryter filmen eller ett TV-program du tittar på. Netflix är kommersiellt gratis. Det betyder att när du hittar en film eller en show som du vill titta på och klickar på Spela, kommer du att titta på den utan att avbrytas av annonser. Oroa dig inte, detta gäller också en gratis testperiod.

Originalprogram

Om du älskar att titta på TV-program och filmer kommer du att älska vad Netflix har att erbjuda. Du hittar populärt videoinnehåll i biblioteket och mer. Netflix har distribuerat ett brett utbud av original-TV-program, inklusive "Orange Is The New Black" och "House Of Cards", filmer och dokumentärer.

När du registrerar dig för en gratis provperiod, se till att titta på några av Netflix ursprungliga program. Du hittar äkta pärlor där, och kanske blir några av filmerna eller tv-programmen dina favoriter.

Du kan ladda ner innehållet och titta på det offline

Netflix tillåter nu användare att ladda ner innehållet och titta på det offline. Detta är ett så bra alternativ, speciellt om du planerar att åka på en resa med vänner eller på semester. Du kanske inte har en bra internetanslutning, så du kommer inte att kunna strömma program och filmer. Netflix såg till att du får njuta oavsett var du är.

Olika medlemsplaner

En annan fördel med Netflix är att du kan välja en medlemsplan som är perfekt för dig. Du kan nedgradera eller uppgradera när du vill. Det finns tre planer: grundläggande, standard och premium. Varje plan har olika alternativ. Till exempel är Ultra HD endast tillgängligt med Premium-medlemsplanen. Den första månaden är gratis för alla planer och du kan avbryta medlemskapet när du vill.

Det är överkomligt

När man talar om planer är det rimligt att nämna priset. Netflix är verkligen överkomligt. Priset på grundplanen med SD-upplösning är $ 8, basic (HD) är $ 10 och premium (HD och Ultra HD) är $ 12. Till exempel med premiumplanen kan du titta på fyra skärmar samtidigt, vilket gör den här planen idealisk för familjer.

Fantastisk upplevelse

När du väl har testat Netflix kommer du till slutsatsen att det verkligen erbjuder en fantastisk upplevelse. Om du väljer standard för grundläggande medlemsplan kan du titta på filmer och TV-program i HD eller Ultra HD. Du kan FF och du behöver inte vänta tills den specifika delen laddas. Allt detta med en anständig internetanslutning. Dessutom kan du skapa en lista över dina favoritfilmer och -program. Du får också utforska nytt innehåll.

Nackdelar med Netflix

Låt oss nu gå till Netflix-nackdelar.

Det nya innehållet är inte tillgängligt direkt

Om det finns en show på TV du älskar att titta på kommer det senaste avsnittet inte att finnas tillgängligt på Netflix direkt trots att dess tidigare säsonger strömmar på Netflix. Emellertid kommer episoderna av Netflix-program att ha premiär där. Detsamma gäller även filmer. Du måste helt enkelt vänta en viss tid tills det nya innehållet blir tillgängligt.

Föråldrat bibliotek

Inte bara Netflix lägger inte till de senaste TV-showavsnitten och nya filmer direkt, dess bibliotek är ganska föråldrat. De behöver mycket tid för att uppdatera det och lägga till nyare innehåll. Många användare är missnöjda på grund av detta. Om vi ​​jämför Netflix med Amazon Prime kan vi komma fram till att Amazon uppdaterar sitt bibliotek oftare än Netflix.

Valet beror på din plats

För mig är detta Netflixs största brist. Om du bor i USA är urvalet av filmer och TV-program fantastiskt. Om inte, kommer du förmodligen att bli ganska besviken över erbjudandet. Så innehållet varierar beroende på region du bor i. Innehållet ändras dock och du kanske märker några nya saker ibland. Men förvänta dig inte att innehållet kommer att förändras drastiskt, låt oss säga, inom en månad.

Dessa är fördelar och nackdelar med Netflix. Eftersom det erbjuder en hel månad gratis provperiod, se till att prova. Dela din erfarenhet med oss ​​i kommentarfältet nedan!

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found