Guider

Hur du löser problemet med överhettning av LG V10

Är din nya LG V10 överhettad mycket ofta efter kort användning? Vad du behöver göra är att börja implementera nedanstående lösningar och bli av med problemet med överhettning av LG V10. Varje elektronisk enhet kommer att bli varm efter en lång användning, men saker bör inte förbises när enheten börjar bli varm. Eftersom detta så småningom kan skada andra delar av smarttelefonen och orsaka andra problem och fel på din enhet.

De vanligaste orsakerna och lösningarna på problemet med överhettning av LG V10 förklaras här.

Se även: Så här åtgärdar du problem med LG V10 Wi-Fi

Potentiella lösningar för problem med överhettning av LG V10

Lösning 1: Starta om

En av de främsta anledningarna till att LG V10 blir varm efter en kort användningstid är ingen vila. Kommer du ihåg när du senast stängde av eller startade om enheten? Det kan vara så att du använder telefonen hela dagen och spelar spel, tittar på film och använder andra appar medan den hålls laddad hela natten. Då är det uppenbart att din telefon blir varm utan någon uppenbar anledning. För att hålla alla telefoner i gott skick är det du behöver göra om att starta om enheten en gång om 2-3 dagar och också ge den lite vila av och på.

Lösning 2: Ta bort fodralet om du använder det

Att spendera pengar i ett skyddsfodral är utan tvekan en bra investering som skyddar enheten från fall och olyckor, men det kan ibland vara orsaken till överhettning. Så ta bara ut din LG V10 en gång från ärendet och se om det kan lösa problemet. Om ja, håll sedan telefonen ur väskan och låt den få frisk luft mycket ofta medan du också kan gå för att ha ett annat ärende för att bli av med överhettningsproblemet.

Lösning 3: Inaktivera onödiga funktioner och funktioner

Animerad tapet ser bra ut på den helt nya LG V10-enheten, men för många funktioner som aktiveras samtidigt kan få telefonen att fungera långsamt medan den blir varm utan anledning. Till exempel, om den animerade bakgrundsbilden i din enhet aktiveras med flera widgets som klockwidget, musikwidget, kalenderwidget och mer är det ganska uppenbart att processorn ska arbeta hårt för att köra alla dessa saker helt och hållet vilket äntligen kan resultera i överhettning av enheten. Så, för att hålla telefonen i gott skick, inaktiveras onödiga funktioner och funktioner och problemet med överhettning samt batteriladdning löses i stor utsträckning.

Lösning 4: Tung belastning under lång tid

En annan möjlig anledning till problemet med överhettning av LG V10 är en tung belastning under lång tid. LG V10 är packad med en kraftfull processor för snabb prestanda. Men det betyder inte att du kan lägga tung belastning hela dagen och telefonen blir inte varm alls. Tungt spelande, strömmande etc. i en sträcka under lång varaktighet äter en stor mängd batteri och gör slutligen enheten varm med tiden. Innehållsströmning med hög upplösning och tydlighet förbrukar mycket batterimängd medan det också kräver en mängd dataanslutning som i slutändan har effekten av hela enheten. Du kan dock alltid streama högkvalitativa videor, innehåll och spela spel men se till att din enhet får lite vila däremellan för att förhindra att den blir varm.

Lösning 5: För många appar som körs i bakgrunden

Det finns många appar som bara börjar köras så snart enheten är påslagen och det här är en bra anledning till att din LG V10 blir varm. Ibland är användare till och med okända för det faktum och det pressar en stor mängd batteri och gör enheten varm utan någon sådan anledning. Så kontrollera först de appar som körs i bakgrunden och avinstallera dem om det inte krävs eller sätt dem i viloläge när de inte används. Greenify-appen är den bästa lösningen för att göra dessa saker.

Lösning 6: Kontrollera om det finns vattenskador

Vattenskador är en annan anledning som gör enheten varm. Så försök komma ihåg om din telefon nyligen har drabbats av någon olycka, som om den tappades i vätska, eller någon annan fysisk skada etc. Det bästa sättet att kontrollera vattenskadorna är att använda LDI-klistermärken (enheten för vätskeskador). Om det indikerar att din enhet har vattenskador ska du omedelbart ta den till tekniker och få den reparerad.

Lösning 7: Torka cachepartitionen

Ibland kan för många cache ge upphov till denna överhettningsproblem på din enhet. Så vad som behövs för att göra är att torka cacheminnet och sedan kontrollera om din LG V10 fungerar normalt.

  • Stäng av enheten helt för att torka cachepartitionen
  • Tryck sedan ned och håll ner volymen upp, ström, hemknappen helt i några sekunder tills LG-logotypen visas på skärmen.
  • När återställningsmenyn visas använder du volym ned-knappen för att navigera och strömbrytaren för att välja något.
  • Markera sålunda alternativet 'torka cachepartition' och bekräfta att du trycker på strömbrytaren.
  • Slutligen starta om systemet.

Lösning 8: Defekt batteri

Slutligen, om du har provat alla förklarade lösningar men ändå är situationen densamma, så finns det chanser att batteriet på din LG V10 faktiskt är defekt och det är den främsta orsaken till problemet. För att kontrollera batteriet, ta ut det från din enhet och försök använda ett annat batteri som lånas från din vän. Om telefonen reagerar normalt genom att byta ut batteriet måste det vara det defekta batteriet, så byt ut det och ditt problem löses då.

Så, alla möjliga korrigeringar förklaras här, varefter du enkelt kan lösa problemet med överhettning av LG V10. Om problemet fortfarande kvarstår är det bättre att ta enheten till en tekniker för reparation eller annars byta ut batteriet om du fortfarande är under garanti.

Se också: Hur man löser LG V10 Bluetooth-problem

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found