Guider

Så här fixar du Samsung Galaxy S7 kraft- och volymknappar som inte fungerar

Samsung klarar vad de började förra året med sitt senaste flaggskepp Samsung Galaxy S7. Företaget verkar ha förfinat sin design och kvalitet. Fantastisk processor, fantastisk batteritid, utbyggbar lagring, den mest önskade fantastiska kameran och så vidare.

Ändå, som alla smartphones, har Samsung Galaxy S7 några fel och en av dem är att ibland slutar ström- och volymknapparna att fungera. Det här kan verka som en hårdvaruproblem, men i de flesta fall visade sig problemet vara programvarurelaterat och det finns ett par metoder för dig att försöka. Lösningarna för Samsung Galaxy S7 ström- och volymknappar som inte fungerar listas nedan.

Läs också: Samsung Galaxy S7 vanliga problem och deras lösningar

Korrigeringar för Samsung Galaxy S7 ström- och volymknappar fungerar inte

Den enklaste lösningen för detta fel kan vara att hålla ner ström- och volym ned-knapparna tillsammans (även om de inte fungerar) i några sekunder vilket skulle starta om din Galaxy S7. När enheten slås på bör problemen försvinna och knapparna på enheten fungerar igen.

Metod 1

Låt oss börja med den enklaste lösningen. Det har gjorts många rapporter från användare som har funnit att billäget är orsaken till detta fel. Om du har billäge på försök att stänga av det från inställningarna för att kontrollera om problemet är löst.

Källa: www.pocketmeta.com

Metod 2

Som vi nämnde i början är Samsung Galaxy S7 ström- och volymknappar som inte fungerar problem sannolikt ett programvaruproblem. Vad du behöver göra är att se till att mjukvaran för din Samsung Galaxy S7 är uppdaterad. Sök efter uppdateringar under Inställningar> Om enhet> Programuppdatering .

Källa - www.sammobile.com

Metod 3

Vissa användare rapporterade att en tredjepartsapp kan vara ansvarig för problemet. Försök komma ihåg om problemet uppstod direkt efter att du installerat en tredjepartsapp. Om så är fallet avinstallerar du appen som kan orsaka att knapparna inte svarar. Du kan också starta din enhet i säkert läge eftersom i säkert läge är alla tredjepartsappar inaktiverade och om din telefon fungerar normalt är det en applikation som ansvarar för problemet. Du kan avinstallera appar från tredje part en efter en tills problemet är löst, eller så kan du göra en fabriksåterställning. Så här startar du din Samsung S7 i säkert läge:

  • Stäng av telefonen
  • Håll strömbrytaren intryckt och när skärmen “Samsung” visas släpper du strömbrytaren
  • Strax efter att du släppt strömbrytaren, håll ned volymen
  • Fortsätt hålla den tills omstartsprocessen är klar
  • Felsäkert läge visas på skärmen (längst ner till vänster)
  • För att lämna felsäkert läge, tryck på strömbrytaren och tryck på Starta om.

Metod 4

Om inget verkar fungera löser problemet en fabriksåterställning. När du har gjort det kommer allt på din enhet att raderas, vilket inte bara innehåller dina data utan även tredjepartsappar du har installerat och dina personliga inställningar. Se till att säkerhetskopiera de filer du vill spara. Detta löste dock problemet för många användare. För att radera allt på din Samsung Galaxy S7, gör följande:

  • Gå till Inställningar
  • Tryck på Säkerhetskopiera och återställ
  • Tryck på Återställ fabriksdata.

Efter att ha följt de lösningar vi delade här bör knapparna börja fungera normalt. Om du fortfarande har problem, kontakta butiken där du köpte enheten eller kontakta din operatör och be om en ersättare.

Du kan också läsa: Hur fixar jag Galaxy S6-pekskärmen fungerar inte?

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found