Guider

Hur man tar bort Googles sökfält på Android

Google-sökfältet på startskärmen kan vara irriterande och det finns många smarttelefonanvändare som inte är stora fans av det. Folk satsar så mycket på att välja en perfekt telefonbakgrund och den ihållande Google-sökfältet förstör bara utseendet på den. Vissa människor föredrar att ha tomt utrymme medan andra kanske använder det utrymmet för att hålla favoritappar eller widgets. Så hur tar jag bort Googles sökfält?

Du kan göra det genom att:

  • Använda enkla gester.
  • Inaktiverar Google Nu.
  • Använda en anpassad startprogram. (Root krävs)
  • Använda en anpassad ROM. (Root krävs)
  • Använda Xposed Framework. (Root krävs)

Se även: Hur man tar bort uppblåsta appar på Android

Hur man tar bort Googles sökfält

Genom att använda enkla gester:

För det mesta får du ett popup-fönster med ett alternativ som låter dig ta bort Google-sökfältet när du trycker länge på sökfältet. På enheter som Samsung visas ett popup-fönster när du trycker och håller ned sökfältet. Du kan välja att ta bort den. Men inte alla enheter låter dig göra det på detta sätt.

Inaktivera Google Nu:

Om du använder Google Experience Launcher (GEL) kan du inaktivera Google Now genom att följa några enkla steg. Det rekommenderas för lager Android-användare (som alla Nexus-enheter) att inte använda den här metoden eftersom den mjukstenar enheten.

[ Soft-brick är ett tillstånd av enheten där telefonen fastnar med en startögla eller fryser någon gång i startprocessen. ]

Inställningar> Appar> Alla appar> Google Sök / Google / Google app> Inaktivera.

Starta om din enhet. Du är fri från sökfältet nu.

Obs! Inaktivera Google App påverkar andra Google-funktioner som Google Chrome, Google Assistant och mer.

Anpassad startmetod: (root krävs)

Startprogrammet är som en app, en del av Android-gränssnittet som gör att användarna kan anpassa sin startskärm. Det finns i olika typer. Några föredragna bärraketer listas nedan.

För Android 4.0+ kan du använda Google Now launcher, Nova launcher eller Apex launcher. En 'äldre' Android-enhet (Android 2.0 eller högre) borde inte hålla dig tillbaka eftersom GO Launcher Ex, ADW Launcher och Lightning Launcher är några utmärkta val för din enhet. Använd lämpliga bärraketer för att undvika fel eftersom vissa bärraketer inte kan följa med de senaste versionerna av Android.

Om du till exempel installerar Nova launcher kan du ta bort Googles sökfält genom att välja Nova-inställningar> Skrivbord> Persistent sökfält> Ingen.

Om du har något annat startprogram kan du snabbt ta reda på det på fliken Inställningar.

Anpassad ROM-metod: (root krävs)

Om du vill ta bort sökfältet är det här alternativet rätt val. Se bara till att din Android-enhet är rotad. Genom att använda en anpassad ROM kan du inte bara ta bort Google-sökfältet utan också ha kontroll över alla delar av din enhet.

Genom att använda Xposed Framework: (Root krävs)

Denna metod kan användas för att använda vissa anpassade ROM-funktioner utan att verkligen blinka en. Anpassad ROM kan vara buggy eller överbelastad. Ibland kommer du inte att kunna hitta en lämplig till din enhet. Xposed kan kompensera för det. Du kan göra de ändringar du vill utan att ändra det kraftigt med Xposed.

Observera att den här metoden inte kan användas för Android 5.0 Lollipop och för att installera Xposed måste din enhet köra Android 4.0.3 eller senare.

Steg för att installera Xposed:

  1. Installera Xposed Framework-appen och öppna den.
  2. Navigera till Framework
  3. Klicka på Installera / uppdatera och bevilja Xposed framework root-åtkomst.
  4. Starta om enheten efter slutförandet.
  5. Ditt Xposed Framework skulle installeras.

Om du redan har Xposed Framework, ladda ner Xposed GEL-inställningsappen från Play Store och hitta alternativet att inaktivera sökfältet.

Du behöver inte längre oroa dig för att Google-sökfältet är i din väg.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found