Guider

Hur du fixar Galaxy S7 långsamt laddningsproblem

Samsung Galaxy S7 verkar ha några laddningsproblem. I vissa fall går det inte att ladda batteriet, eller så slås telefonen inte på även efter laddning, men det vanligaste problemet är att det laddas mycket långsamt. Här är några av de lösningar som hjälper dig att lösa problemet med långsam laddning.

Läs här: Hur man visar väderinformation på Edge-skärmen på Samsung Galaxy S6 Edge

Du kan också läsa: Hur man förbättrar batteriets livslängd på Samsung Galaxy S6 edge

Potentiella korrigeringar för problem med långsam laddning av Galaxy S7:

Felsökning av maskinvara

Det första hindret för långsam laddning som många förbiser är att kontrollera telefonens nätadapter. Samsung Galaxy S7 kommer med 'Quick Charge' som gör att du kan ladda telefonen betydligt snabbare än andra enheter. När du börjar ladda telefonen får du ett meddelande som säger 'Snabb laddning är aktiverad'. Om det inte visar detta finns det ett problem med nätadaptern och du måste byta den.

Det kan också vara ett problem med USB-kabeln som inte kan transportera den önskade mängden el från strömförsörjningen. Testa i så fall att ladda din telefon med en annan USB-kabel och om du ser framsteg rekommenderas att du köper en ny Samsung-laddningskabel. Om problemet fortfarande kvarstår, läs vidare.

Om strömadaptern och USB-kabeln verkar fungera bra måste du kontrollera laddningsporten för att se om det finns dammackumulering på den. Denna situation kan uppstå efter att ha använt telefonen under ganska lång tid och är ett hinder för laddning. Ta i så fall en tandpetare av trä och rengör porten försiktigt. Att bli av med dammet kan hjälpa till att lösa problemet.

Felsökning av programvara

Om det inte finns några problem med laddningsporten och laddarkomponenterna måste vi gå vidare och försöka lösa problemet från telefonens miljö. Här är några steg som måste göras:

Rensa onödiga applikationer som körs i bakgrunden

En mycket vanlig anledning till att din Samsung Galaxy S7 laddas långsamt är närvaron av ett antal bakgrundsapplikationer som knappt är nödvändiga efter användning som fortsätter att köras i bakgrunden. De förbrukar en hel del minne, vilket bidrar till trög prestanda och högre strömförbrukning. Att rensa alla dessa applikationer hjälper till att minska strömförbrukningen och hjälper också telefonen att ladda snabbt.

Steg för att rensa dessa appar:

  • Håll hem-ikonen intryckt och släpp den när du ser en lista över nyligen använda program.

www.gottabemobile.com

  • Gå till avsnittet Aktivitetshanterare och välj 'Avsluta alla applikationer'
  • I aktivitetshanteraren kan du också se alternativet 'RAM'. Välj det och rensa RAM-minnet.

Avinstallera alla applikationer från tredje part

Om rensningen av bakgrundsappar inte fungerade kan det finnas ett programfel på din enhet. Det bästa sättet är att avinstallera applikationer från tredje part som inte följde med telefonen när du köpte den först.

För att avinstallera applikationer från tredje part måste telefonen först gå till 'Säkert läge'. För att aktivera det här läget, starta om telefonen och när du kan se Samsung-logotypen håller du ned volym ned-knappen tills meddelandet "Säkert läge" visas på skärmen. Nu i säkert läge kan du avinstallera dessa appar genom att navigera till Meny> Inställningar> Mer> Applikation. Gå till kategorin "Nedladdade" och välj applikationer från tredje part och tryck sedan på "Avinstallera" och tryck på "Ok" när du uppmanas till det. För att komma ur "Säkert läge", håll ned strömknappen och tryck på "Starta om" och tryck på "OK" när du uppmanas till det.

www.androidwikihow.com

Utföra en systemdump

System Dump ger dig en bild av ROM installerad på din enhet och låter dig utföra en fullständig återställning, som tar telefonen tillbaka till sina ursprungliga fabriksinställningar när den köptes om något går fel. Gör följande för att utföra en systemdump:

  • Skriv * # 9900 # i telefonväljaren
  • En sida dyker upp, gå längst ner på den och välj 'Low battery Dump'
  • Välj slutligen 'Slå på'

Det här är några av de sätt som kan hjälpa till att lösa problemet med långsam laddning på din Samsung Galaxy S7. Om inget av dessa fungerar, ta det till närmaste Samsung Care-butik och få det kontrollerat av en tekniker.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found