Guider

Vanliga Android 7.0 Nougat-problem och hur man löser dem

Android 7.0 nougat har inte nått alla enheter ännu men om du nyligen har köpt en Nexus- eller Google Pixel-enhet måste du njuta av det nya Android-operativsystemet som har tagit olika spännande och användbara funktioner som hjälper dig att få ut det bästa av din smartphone. Den här uppdateringen är tillgänglig sedan augusti och redan har uppdateringsversionen av Android 7.1 Nougat rullats ut för att fixa några buggar och glitches som står inför i Nougat 7.0. Men Pixel- och Nexus-användare har sett att klaga på några vanliga Android 7.0 Nougat-problem hittills. Dessa problem listas här tillsammans med deras potentiella korrigeringar för att hjälpa användare att bli av med problemen.

Se även: 10 fantastiska nya funktioner i Android 7.0 Nougat

Android 7.0 Nougat-problem och deras potentiella korrigeringar

Problem 1: Snabbt batterinivå

Detta är förmodligen den vanligaste frågan för många av Android 7.0 Nougat-användare. Här är lösningarna.

Lösningar:

 • De främsta sakerna att göra är: minska skärmens ljusstyrka, skärmlåsetid, stäng av Wi-Fi- eller Bluetooth-anslutningen medan den inte används och stäng alla oönskade appar som körs i bakgrunden.
 • Nästa steg är att kontrollera om du har aktiverat batterisparfunktionen i din Pixel- eller Nexus-enhet. Om inte då, gå till menyn för batteriinställningar och se till att batterisparfunktionen är aktiverad.
 • Slutligen leta efter batterioptimeringsalternativet genom att gå till Inställningar> Batteri och knacka på de tre vertikala punkterna. Det kommer att ge alternativet Batterioptimering. Kontrollera om någon app omedelbart har valt bort batterisparfunktionen. Klicka nu på de tre punkterna och välj Återställ appinställningar som kan lösa problemet åt dig.

Problem 2: Problem med omgivande skärm

Detta är en annan fråga som Pixel Smartphone-användare mest möter och enligt dem slås skärmen inte på eftersom någon anmälan kommer till enheten. Normalt har inte Pixel-enheten en väckningsfunktion för att visa meddelandet om omgivande display eftersom den tas till hands snarare blir påslagen endast när någon avisering tas emot. Men tyvärr för många användare tänds inte skärmen efter ankomsten.

Lösningar:

 • Du kan utföra en fabriksåterställning genom att gå till Inställningar> Säkerhetskopiera & återställa> Återställa fabriksdata och sedan ställa in enheten från grunden för att se om den kan åtgärda problemet. Men först säkerhetskopiera dina data.
 • En annan sak du kan försöka är att komma i kontakt med supportteamet och få en ersättningsenhet. För att gå mot inställningar och svep åt vänster för att få supportfliken som hjälper dig att få en ersättningsenhet.
 • Slutligen kan du ladda ner ambi-turner som kommer att väcka skärmen så snart den lyfts till hands eller tas ur fickan.

Problem 3: Problem med Wi-Fi och Bluetooth

Wi-Fi och Bluetooth-anslutningsproblem i Android 7.0 Nougat har ställts inför några av Pixel- och Nexus-enhetsanvändarna hittills och de grundläggande lösningarna listas nedan. Innan du försöker lösa problemet måste du dock se till att problemet bara är med din Android 7.0 Nougat. Kontrollera med den andra enheten om Wi-Fi eller Bluetooth orsakar samma problem eller inte, om inte då ligger problemet i din enhet eller operativsystem.

Lösningar:

 • Stäng först av enheten en gång, vänta några sekunder och slå på den igen för att se om problemet är löst.
 • Därefter inaktiverar du Bluetooth-, Wi-Fi-anslutningen och aktiverar dem igen som kan lösa problemet.
 • Om dessa lösningar inte kan lösa problemet, försök att glömma nätverket och anslut dem igen. För att göra det, gå mot Inställningar> Mer> Återställ nätverksinställningar> Återställ inställningar och se om det kan lösa problemet åt dig.
 • Slutligen utför en fabriksåterställning genom att gå till Inställningar> Säkerhetskopiering och återställning> Återställning av fabriksdata och välja att radera all data. Denna process raderar allt på enheten, så säkerhetskopiering är nödvändig innan du utför processen.

Problem 4: Kameraproblem

Detta är en irriterande fråga som Pixel-användare står inför, särskilt där kameraprogrammet börjar frysa och visar lila och rosa vertikala linjer på skärmen och därmed förhindrar att du tar några snäpp. Medan du kanske väljer att byta ut en del lösningar finns det också för att hjälpa dig att lösa problemet.

Lösningar:

 • Starta om enheten som kan lösa problemet tillfälligt.
 • Ibland händer det på grund av anslutningsproblem, så det du måste göra är att sätta på flygplansläget och kan gå för att stänga av platsen också för att se om kameraprogrammet börjar fungera normalt.
 • 'Open Camera' är en användbar kameraapp från tredje part som hittills har löst problemet för många.
 • Ett annat användbart knep är att stänga av batterioptimeringsfunktionen för kameraprogrammet och Google Foto. Detta kan göras genom att gå till Inställningar> Batteri och välja de tre vertikala punkterna.

Problem 5: Instabil app

En annan vanlig Android 7.0 Nougat-fråga är att vissa appar fortsätter att krascha. Detta är dock en liten glitch som lätt kan fixas med några enkla steg.

Lösningar:

 • Avinstallera appen som du står inför problemet och installera om den för att se om problemet är löst.
 • Försök också att rensa appens cache eftersom det kommer att föra appen till rent tillstånd, vilket kan hjälpa den att återgå till normalt drifttillstånd.
 • Slutligen, gå till fabriksåterställning om inget av ovanstående alternativ kan åtgärda problemet med att krascha i appen.

Problem 6: Slumpmässiga omstart

Slumpmässig omstart är en annan viktig fråga som oftast Nexus-enhetsanvändarna står inför och de har hävdat att enheten startar om slumpmässigt utan anledning medan vissa andra användare av Nexus 5X har rapporterat att deras enhet startar mycket ofta i återställningsläge snarare än i standard läge. Några grundläggande lösningar listas här.

Lösningar:

 • Det första du ska göra är att stänga av enheten helt, dra ur batteriet, vänta några sekunder och slå sedan på det igen. Se om problemet är löst. Detta är dock en tillfällig fix.
 • Bortsett från detta är ingen sådan lösning fortfarande känd och vad du rekommenderas att göra är att ta enheten till butiken där du har köpt den. Om enheten fortfarande är under garanti, byt ut den mot en annan uppsättning.

Problem 7: Installationsproblem i Nougat 7.0

Användare står inför ett problem när de försöker installera Android 7.0 Nougat i sin Nexus-enhet. Detta problem är väldigt specifikt för Nexus-användarna, eftersom endast Nexus-enhetsanvändare har sett att klaga på det. Om installationsproceduren fastnar medan du försöker uppdatera luften, följ nedanstående lösningar här.

Lösningar:

 • Försök först att tvinga omstart av enheten. Det kan fungera som ett mirakel någon gång och hjälpa dig med den smidiga installationen av Android Nougat i din enhet.
 • Ett annat knep att försöka är att låta batteriet tappa helt först och sedan ladda det 100%. Försök nu installera operativsystemet på din nya Nexus-enhet.
 • Om inte det också gick för dig, bör du torka cachepartitionen som kan lösa problemet åt dig och du kan installera Nougat 7.0 på nolltid. Så här rensar du cachepartitionen i nexus-enheten:
 • Tryck ner ström- och volym ned-knappen helt och håll ned dem tills logotypen visas på skärmen.
 • Eftersom en stor pil syns på skärmen, börja trycka på volym ned-knappen upprepade gånger tills återhämtning märks i den pilen.
 • Tryck sedan på strömbrytaren som ger en Android med bröstet öppet och visar en röd triangel med utropstecken.
 • Lämna inte strömbrytaren och tryck samtidigt på Volym upp-knappen en gång. Släpp nu strömbrytaren.
 • En lista med objekt visas på skärmen. Gå till torka cachepartitionen och välj den med strömbrytaren.
 • Vänta några minuter och låt din telefon slutföra processen.
 • Starta om enheten när du är klar.

Problem 8: Android 7.0 Nougat-laddningsproblem

Laddningsfrågan är också vanligt. Även om det är en Android 7.0 Nougat-fråga men mestadels har användare klagat över det när de har uppdaterat enheten med 7.1.1-uppdatering. Enligt vissa användare slutar laddningsmekanismen plötsligt att fungera. Här är alla möjliga korrigeringar för det problemet.

Lösningar:

 • Om du använder en laddare från tredje part är det första du bör göra att ladda din Nexus-enhet med originalladdaren som medföljde enheten. Om en lagerladdare används rekommenderas också att du använder en laddare med samma spänning.
 • Om du använder väggladdaren för att ladda din enhet byter du den till USB. Ladda enheten från bärbar dator eller dator.

Problem 9: Datafrågor

Många användare har hittills sagt att de inte kan få mobildatatjänsten på sin enhet. Detta är ett mycket irriterande problem med Android 7.0 Nougat. Medan du kan använda Wi-Fi istället för mobildata, finns det tillfällen när inget alternativ är kvar än data och det kräver att problemet åtgärdas så snart som möjligt. Innan du kontaktar din operatör, här är några enkla lösningar att försöka som kan lösa problemet på nolltid.

Lösningar:

 • Starta om enheten. Stäng bara av enheten, vänta några sekunder och slå på den igen för att se om den här processen kan hjälpa dig att upprätta dataanslutningen på din enhet.
 • Sätt sedan enheten i flygplansläge som stänger av alla anslutningar och stänger av flygplansläget tillbaka. Kontrollera nu om problemet är borta.
 • Nästa steg är att inaktivera mobildata eller LTE-alternativ en gång genom att gå till inställningarna och sedan slå på dem.
 • Slutligen, om inget fungerar för dig, gör sedan en fabriksåterställning.

Problem 10: Problem med Android 7.0 Nougat eftersläpning / prestanda

Utvecklare har gjort det senaste operativsystemet att erbjuda den snabbaste prestandan med olika spännande funktioner. Men om du märker att enheten släpar efter bör du utföra följande steg för att förhindra prestandaproblemet.

Lösningar:

 • Android 7.0 Nougat levereras med ett RAM Manager-verktyg som låter användare kontrollera vad som saktar ner enhetens prestanda. Detta verktyg finns tillgängligt under Inställningar> Minne.
 • Du kan också använda en annan app som heter Qualcomms Trepn Profiler som håller ett öga på enhetens CPU-aktivitet.
 • Gå för att torka cachepartitionen. Processen förklaras ovan, så att du kan följa nämnda instruktion.
 • Om din enhet är full med onödiga filer och foton, videor etc, försök att ta bort dem vilket frigör lite minne eftersom det är en annan stark anledning att sakta ner enhetens prestanda.
 • Slutligen kan du göra en fabriksåterställning.

Så de vanligaste Android 7.0 Nougat-problemen med deras lösningar listas här. Om du står inför någon av ovanstående problem, försök bara följa de nämnda stegen så hjälper det dig att åtgärda problemet. Du kan också gå till en ersättare om du fortfarande är under garanti.

Se även: Anledningar att uppgradera din enhet till Android 7.0 Nougat

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found