Guider

Så här fixar du Spotlight Forever Indexing-problemet på Mac OS X

Om jag frågas om den mest använda funktionen när jag använder Mac, säger jag ärligt: ​​Spotlight. Yup, det är en mördare-funktion som inte har konkurrerats i något annat operativsystem och fortsätter bättre. Jag vill förklara kort om Spotlight om du inte har hört det förut eller aldrig har använt det trots att du äger Mac med OS X inuti. Spotlight är en supersökfunktion på Mac och den kan hitta allt du frågar. För överdrivet? Nej, det är därför spotlight skapades. En av kärnteknologierna från Spotlight är att indexera upp till metadata i en fil. Om du har en bildfil med “bild 1” -namn finns metadata inuti som plats, geotagg och så vidare. Spotlight kommer ihåg det. En sådan cool funktion.

Men det irriterande kan inträffa när vi behöver Spotlight så illa för att hitta något, det fungerar inte bra, medan det är så tröttande att söka med djupdykning i Finder. Vi behöver vår strålkastare. Det symptom som ofta hittas av användare relaterade till det här problemet är indexering för alltid. Om Spotlight gör det kan vi inte använda det för att söka förrän indexeringen är klar eller det ger dig bara ett mindre relevant resultat. Vad kan vi göra då? Här kommer vi att dela min erfarenhet av att möta Spotlight-problemet, särskilt hur man fixar Spotlight-indexeringsproblem för alltid på Mac OS X.

se även: Så här fixar du OS X Yosemite kan inte ansluta till Wifi

Så här fixar du Spotlight Forever-indexeringsproblem på Mac OS X

Det finns två problem som Mac-användare kan möta Spotlight-indexering för alltid: mappindexeringsfil är skadad eller det finns en mapp på din Mac som gör att Spotlight gör en indexering för alltid för den filen.

Mappindexeringsfilen är skadad

För att lösa problemet är tanken: du tar bort den mappindexeringsfilen så att Spotlight kan återindexeras från början. För att kunna göra det kan du bara följa dessa steg:

  • Se till att din Mac har ett administratörslösenord eller om den inte har det kan du skapa det först. Detta behövs för att utföra order i terminal som bara kan göras om din Mac har ett administratörslösenord.
  • Starta terminalapplikationen, skriv eller kopiera det här kommandot och tryck sedan på retur, skriv ditt administratörslösenord om det blir ombedd

sudo rm -R /.Spotlight-V100

  • skriv sedan detta kommando följt av att trycka på returtangenten

sudo mdutil -i on /

  • skriv återigen detta kommando nedan följt av att trycka på returtangenten

sudo mdutil -E /

Det finns en mapp på din Mac som gör att Spotlight gör en indexering för alltid

För det här problemet måste du kontrollera vad som indexeras av Spotlight och om processen fortsätter att fastna kontinuerligt i den mappen, försök att ta bort den mappen eller filen inuti till en annan mapp. Se till att den problematiska mappen inte är relaterad till OS X-systemet. Om mappen relaterad till ett visst program kan du installera om det programmet.

  • starta app för aktivitetsövervakning
  • Skriv sedan mdworker i sökfältet.

  • klicka på mdworker med den största% CPU.

  • klicka på i (inspektera) i verktygsfältet för en ytterligare process och välj sedan öppna filer och mappar. Bläddra till botten och titta på mappen som inte körs.

  • Om du hittar den fasta mappen kan du flytta den filen till en ny mapp eller om den är relaterad till ett visst program kan du radera och sedan installera om den senare. Men om du inte är säker på vilken mapp det är, kan du lämna en kommentar till oss för en ytterligare kontroll.

Att utesluta till en viss mapp i Spotlight-inställningar i systeminställningar (systeminställningar >> Spotlight >> Sekretess) hjälper inte, enligt min erfarenhet. Spotlight kommer att hålla fast i den mappen även om den mappen ingår i mappen som inte kommer att indexeras av Spotlight.

En annan hur: Hur man skapar firmware-lösenord för Mac

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found