Guider

Hur du ändrar vad Siri ringer till dig

Siri är en av de bästa och mest älskade funktionerna på en iPhone. De programmerare som arbetar nere på Apple har faktiskt jobbat mycket hårt för att göra henne till vad hon är - ett datorprogram som fungerar nästan som en personlig assistent. Du kan fråga Siri nästan vad som helst och hon kommer att vara där med ett svar. Siri lanserades först 2011 med lanseringen av iPhone 5 och hon har sedan dess uppgraderats många gånger på olika sätt. Men en sak som troligen har stört många iPhone-användare är hur man ändrar vad Siri kallar dig.

Siri har blivit mycket mer intelligent och smartare än vad hon ursprungligen var. Detta hänvisar till omfattningen av hennes kunskap, mängden information hon kan komma åt och hur du kan anpassa hennes inställningar. Namnet som hon kallar dig nu baseras på den information som har lagrats på kontaktkortet med ditt namn. Detta kontaktkort finns i appen Kontakter. Detta kort är helt enkelt kopplat till ditt registrerade Apple-ID och ditt iCloud-konto. Detta kort skapades när du konfigurerade enheten för första gången. Men det betyder inte att du inte kan ändra dessa detaljer eftersom vi är här för att hjälpa dig att hitta svaret på hur du får Siri att ringa dig något.

Innan du följer stegen nedan måste du välja språk. Siri kan förstå många språk och du måste berätta för henne vilket språk du vill tala. Gör detta genom att gå till 'Inställning' och sedan 'Allmänt'. Välj 'Siri' och välj sedan 'Språk'. Välj vilket språk du vill och fortsätt sedan.

Se också: 10 hemliga kommandon från Siri

Hur får Siri att kalla dig ett smeknamn?

Så du registrerade ditt namn hos Siri utan att tänka på det och nu vill du ändra vad Siri kallar dig. Du kanske har försökt göra det flera gånger men om du inte har kunnat göra det ännu, här är en steg-för-steg-guide om du vill veta hur du berättar för Siri vad du ska ringa dig.

Steg 1:

Gå till din startskärm.

Steg 2:

Tryck på alternativet 'Kontakter' på startskärmen.

Steg 3:

Använd navigeringspanelen för att söka i ditt namn. Du kan också söka i ditt namn genom att skriva det i sökrutan högst upp. Det kommer sannolikt att markeras som 'jag'.

Steg 4 :

Välj ditt kontaktkort.

Steg 5:

Tryck på alternativet 'Redigera' som gör att du kan göra ändringar i din kontaktinformation.

Steg 6:

Siri kallar dig vilket namn som helst som skrivs ner i smeknamnsfältet eller med namnet som skrivs ner i förnamnsfältet. Ange namnet som du vill att Siri ska hänvisa till dig. När du har gjort detta, tryck på alternativet 'Klar'.

Steg 7 :

Gå till startskärmen igen.

Steg 8:

Tryck på alternativet 'Inställningar' på startskärmen.

Steg 9:

Välj inställningsmenyn i inställningsmenyn.

Steg 10:

Under fliken "Allmänt" kommer det att finnas en lista med alternativ. Välj 'Siri' från listan och tryck sedan på 'Min info'.

Steg 11:

Se till att "My Info" -kortet som öppnas är samma kort som innehåller all information som du redigerade i steg 6. Välj det kortet som ska kopplas till Siri-appen.

Steg 12:

Nu är det dags att kontrollera om ovanstående steg lyckades. Tryck och fortsätt att hålla 'Hem' -knappen för att starta Siri. Säg 'Siri, ring mig___'. Det här tomma är där du säger smeknamnet du vill bli kallat av. Bekräfta nu ditt val genom att trycka på alternativet 'OK'.

Siri kommer nu att lägga till det namnet i form av ett smeknamn i din kontaktlista i form av ett kontaktkort. Från och med nu, när du pratar med Siri, kommer hon att ringa dig med det namnet eller smeknamnet.

Om du fortfarande står inför problem och Siri inte kan ringa dig korrekt med namnet du skrev ner i smeknamnavsnittet kan det vara ett problem med Siris uttal. Det finns en möjlighet att hon har svårt att förstå hur du säger ditt namn. Om du tror att det här är det faktiska problemet bakom Siris oförmåga att ringa dig med det namn du vill ha, har vi också lösningen för den här frågan. Det är ganska enkelt och allt du behöver göra är att följa de angivna stegen:

  • Gå till appen 'Kontakter' på din startskärm
  • Leta reda på ditt namn och tryck på det
  • Tryck på knappen 'Redigera'
  • Gå hela vägen ner till knappen i popup-menyn
  • Tryck på alternativet 'Lägg till fält'
  • Du kan nu trycka på alternativet 'Fonetiskt förnamn' eller 'Nicknamnet'. Detta beror på namnet du vill att Siri ska ringa dig efter
  • När du väl har valt önskat alternativ måste du stava ditt namn fonetiskt. Säg ditt namn på ett sådant sätt att din förtrollning representerar varje uppsättning olika symboler som används i ditt namn samt de inblandade alfabeten. Ditt uttal måste vara högt och tydligt. Se också till att det inte finns något bakgrundsljud så att Siri inte blir förvirrad.
  • När du är nöjd med ditt uttal, tryck på alternativet "Klar".

Kom ihåg att om ditt kontaktkort har ett förnamn som anges i förnamnsfältet, kommer Siri att ringa dig endast efter det och inte efter ditt smeknamn. Detta är en standardfunktion i Siri. På grundval av informationen på ditt kontaktkort stavar du bara ditt förnamn eller ditt smeknamn. Detta är den mest tillförlitliga metoden för att korrigera Siris uttal och få henne att säga ditt namn tydligt och på ett mycket bättre sätt. Oavsett hur fonetiskt du talade under stegen ovan, kommer Siri alltid att visa ditt namn enligt stavningen själv.

Se även: Hur man ändrar Siris röst från kvinna till man och vice versa

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found