Guider

Hur fixar jag dålig batteritid på LG G5

LG G5 är det senaste flaggskeppet från LG som har hämtats med många förbättrade funktioner och funktioner. Användarna började dock klaga på den dåliga batteritiden på LG G5 och detta har avstått från att äga en ny enhet. Men det är att komma ihåg att en ny telefon kommer att tömma batteriet snabbare eftersom det fortsätter att installera och ladda ner apparna och du kommer förmodligen att använda den mycket under de första dagarna. Men om LG G5 fortsätter att äta batteriet snabbt än normalt, bör du göra några lösningar för att bli av med problemet.

Se även: Så här åtgärdar du problem med LG G5-meddelandediod

Potentiella korrigeringar för dålig batteritid på LG G5:

 Lösning 1: Gör några ändringar i inställningarna

Vissa ändringar i inställningarna hjälper dig att spara mycket batteri.

  • Gå till Inställningar> Display och stäng av alternativet Always-on display.
  • Återigen går till Inställningar> Skärm> Timeout för skärm och gör det så lågt som möjligt.
  • Gå till Inställningar> Visa och justera skärmens ljusstyrka. Försök att göra det lågt för att spara på batteriet.
  • Hantera bakgrundssynkroniseringen genom att gå till Inställningar> Konton och inaktivera synkronisering för alla appar som du inte använder.

Lösning 2: Aktivera energisparläge

Energisparläge är en utmärkt funktion som du kan använda för att förbättra LG G5-batteriets livslängd. Det här alternativet kan aktiveras från inställningarna. Det finns olika alternativ som att begränsa bakgrundsdata, begränsa prestanda genom att stänga av GPS, bakgrundsbelysta knappar, hantera processorns prestanda etc.

Lösning 3: Inaktivera Wi-Fi, Bluetooth, Plats och LTE

Alternativ som Wi-Fi, Bluetooth, platstjänst och LTE om de hålls på hela dagen kommer utan tvekan att pressa upp en stor mängd batteri snart. Så det är bättre att stänga av dem när du inte använder dem och bara slå på dem när du behöver det. På detta sätt kan du spara enorma batterier. När du använder 3G- eller LTE-anslutningen bör Wi-Fi också vara avstängd. Plats behövs dock för att fortsätta för navigering, i så fall kan du aktivera energisparläget som väcker enheten bara i behov som för navigering.

Lösning 4: Kontrollera om någon app orsakar problemet

Ibland kan en skyldig app vara den enda anledningen som pressar ut mer av strömmen och ger dig dålig batteritid. Så du bör kontrollera vilken app som använder för mycket ström genom att gå till Inställningar> Batteri och energibesparing> Batterianvändning. Det ger en tydlig inblick i olika appars batterianvändning. Om du märker att någon app använder onormalt mycket batteri måste det vara något problem med appen, så avinstallera den för att se om den dåliga batteritiden på LG G5 är fixad eller inte.

Lösning 5: Uppdatera enheten

Ibland kan problem åtgärdas genom att uppdatera enheten med den senaste tillgängliga uppdateringen eftersom OEM-tillverkarna fortsätter att släppa uppdateringar för att åtgärda ett fel om de hittar en. Så kolla efter uppdateringarna och om de finns tillgängliga, uppgradera din enhet för att få bättre prestanda.

Det här är de viktigaste lösningarna för dålig batteritid på LG G5, försök att implementera dem en efter en och vi hoppas att problemet kommer att lösas åt dig.

Se även: Så här fixar du LG G5-frysning och kraschar

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found