Guider

Hur man ökar mikrofonvolymen i Windows 10

Microsofts utvecklare arbetade uppenbarligen hårt för att göra Windows 10 lätt att använda. Men som alla operativsystem från Microsoft har det några små problem. Om du använder Skype på Windows 10 kanske det var en tid då din konversation har avbrutits. Du kan skylla internet för det, men den främsta orsaken till dålig ljudkvalitet i din mikrofon. Vi kommer att visa dig hur du ökar mikrofonvolymen i Windows 10.

Du kan också läsa: Vad du ska göra om Windows 10 inte känner igen hörlurar

Hur man ökar mikrofonvolymen i Windows 10

Om dina vänner eller familjemedlemmar bor långt borta är Skype det bästa sättet att kontakta dem. Men ljudkvaliteten är dålig, konversationen går inte smidigt, i vilket fall du behöver öka mikrofonens volym. Om du vill njuta av hela dagen att prata med dina nära och kära utan avbrott, måste du förbättra ljudkvaliteten.

Dessa få inställningar löser ditt problem:

Med höger musknapp klickar du på högtalarikonen i Aktivitetsfältet i Windows 10. Klicka på menyn “Inspelningsenheter” i den lilla menyn.

I det nya fönstret ser du den aktiva mikrofonen och att den är markerad med ett grönt bockmärke.

Dubbelklicka sedan på “Mikrofon” så öppnas “Egenskaper” -fönstret. Där ser du fem flikar, välj "Nivåer".

När du öppnar fliken ser du två alternativ: Mikrofon och Mikrofonförstärkning.

Du måste ändra dessa inställningar.

Genom att flytta skjutreglaget åt höger kan du öka mikrofonförstärkningen till +30 dB. När du har gjort ändringarna, glöm inte att klicka på "Apply" och "OK". Om du ändrar dessa parametrar under konversationen kan du höra den positiva återkopplingen från användaren du pratar med.

Bildkälla: www.iguru.gr

Du kan också läsa: Hur man aktiverar eller inaktiverar viloläge i Windows 10

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found